Pad z pracky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
28.12.17 23:09

@Bábrdl

mně se nechce tady točit na nějakých slovíčkách

předejít pádu z pračky jde velmi snadno — nedávat dítě na pračku

selhat není nutné, za selhání považuji vystavování dítěte rizikové situaci, která nená nutná

např. nebudu ožralá vozit dítě v autě
nebudu jej opilá a pod práškama na nervy kojit
a nebudu jej pokládat jakožto mimino na pračku, ale dám jej na zem a sednu si k němu

všechno jsou to obyčejná a levná preventivní opatření
o ničem jiným zde nepíšu
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
28.12.17 23:10

Moji pribuzne taky spadla holcicka z pracky, vsechno dopadlo dobre. Ja ty pracky osobne nesnasim, i ty prebalovaci pulty, male miminko jsem na prebalovak davala, ale mela jsem z toho dost strach a brzo jsem to zrusila, na te zemi to bylo stejne pohodlnejsi. Nicmene me se dite prekulilo jednou z postele, mame ji teda nizkou a neni tam dlazba, volala jsem doktorce a ta me okamzite poslala na pohotovost, ze nikdo nemuze vedet jestli je vsechno ok. Nastesti to dopadlo dobre, ale vycitam si to dodnes..takze ja bych jela, i kdyz jste tam volali, ja bych nemela klid dokud by se na dite nekdo nepodival.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.17 23:14
@warita píše:
toho se strase bojim. Moje mala do kuchyne vubec nesmi. Vchod do kuchyne mam zataraseny ohradkou, kterou skoro jinak nepouzivam, ale na tohle je dobra. Ani na rukou ji do kuchyne moc nechci brat, mam malou kuchyn a na vsechno se da dosahnout a mala to zkousi, natahuje se po vsem moznem a vsude chce strkat prsticky.

To je i moje nocni mura, ze na sebe dite neco horkyho strhne, a kdyz varim, honim malýho z kuchyne nekompromisne, aby mi pritom nejak asistoval jsem nedovolila nikdy, krome treba pripravy testa, vanocniho cukrovi, vymasteni formy na babovku apod., kdy se nic nevari a hrozi akorat bordel po cele lince:-) Radsi jsem varila nebo zehlila kdyz spal - hlavne kdyz uz byl pohyblivej - dyt muzu neco shodit, vylit i ja, i kdyz jeste nikam nevyleze ani na ten sporak nedosahne, „sikovna“ jsem na to dost a staci aby se mi pripletl pod nohy…a s malou to taky vidim podobne, zatim to teda jde kdyz si hraje v postylce, je hodna a zabavi se klidne 20-30 min. sama, nebo ji pustim kolotoc, do toho mi jede digestor (postylku mam v obyvaku ktery navazuje na kuchyn.kout) a behem chvile usn kdyz potrebuje :lol: Takze tu zatim resit co do bezpecnosti tolik nemusim, ale dracice bude asi solidní ;) a potom, co se kolegyne mala spalila o zehlicku pac ji na sebe shodila - ve 2 letech - a byli i tyden v nemocnici kde to bylo dost psycho, a i ja sama jako mala jsem si na ni sahla (v obou případech to nastesti bylo bez nasledku), jsem s timhle opatrna porad, i kdyz jsou malemu uz 4 a horkou, i kdyz uz vypnutou zehlicku bych v dosahu deti nenechala, stacilo mi, kdyz si malej na sebe jednou malem vylil horke, chvili predtim zalite kafe - to uz si umel pristrkat židli k lince a vylezt na ni, taky mzik a jentaktak jsem ho chytla a polil jen tu židli a trosku mu to caklo na nohy…asi by se stejne neoparil, uplne varici uz nebylo, ale lekli jsme se teda poradne oba, byly mu taky necele 2r.

Ale tedy kdyby meli doktoři udávat na socialku vsechny matky, kterým dite odnekud spadlo, to by tam neresili nic jineho :mrgreen: To je fakt prehnane, @doe Jane - takhle deptat nekoho, kdo je sam uz asi tak napul na zhrouceni, ze je špatná matka a jak se to mohlo stat, je uplne z zbytečný, to zakladatelce asi moc nepomuze. Asi bych taky na tu pohotovost nejdriv volala, ale je fakt ze malokdy reknou ze neni potreba prijet, taky se radsi krejou, kdyby neco, nebo reknou „je to na vas, my to dite nevidime, ale radsi prijedte nebo hlidejte, buďte a jdete rano k vasi dr.“ Ono taky pokud je to napr. pozde vecer a zenska je doma sama a jeste treba s dalším ditetem a nema hlidani nebo jak se tam dostat, tak bych asi pochopila ze zjistuje, jestli je nutny jet tj. shanet odvoz a hlidani kdyz nebydli pribuzny blizko, nebo to pocka do rana az se napr. vrati manzel z nocni a odveze je uz treba k detske, ale i to se da resit, napr. pohlida sousedka a zavola se sanitka prip. odvola ten manzel z prace, ale u padu na hlavu bych se skoro bala i jet s deckem autem sama, aby mi vzadu nezacalo zvracet nebo omdlivat, bud s nim musi dva, jeden ridit a 2.hlídat vzadu, nebo je mozna i jistejsi ta sanita a zkouknou ho uz na místě - urcite by, kdyz jde o dite, nevynadali, ze vola zbytecne, to jsou jiny případi, co si pry volaj sanitku kvuli naprostym banalitam, jen ze se jim nechce k doktoru a cekat v cekarne…!!! (A to nekecam, to mam primo od povolaneho zdroje! ) Ale vetsinou kdyz byl nejaky akutni problem mimo ordinacni dobu naší dr. a volala jsem na pohotovost, tak podle toho o co slo, bud poradili co s tim nebo rekli prijedte, to po tel. tezko vyresime a lepsi kdyz ho uvidi doktor.

• Citovat
  • Upravit
36720
28.12.17 23:22
@vin píše:
@Doe_JaneNejsi opilá?

Podle jejího stylu psaní, by musela být v lihu denně, od rána do večera :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
28.12.17 23:28
@Borrealis píše:
@BB zlaticko
a no tak trvalýma následkama se nikdo chlubit nebude…mám pacienta epileptika, co padl jako malý dítě taky z nějaký pračky nebo z čeho na dlažbu…přímo bum hlavou dolů

koneckonců i ten můj vlastní úraz…máma je z toho dodnes špatná, asi mě to taky vyškolilo, kdo ví :nevim:

to byl tak zbytečný úraz až běda :? a blbý

To je nejlepsi dukaz toho, ze kdyz dite spadne, muze to mit strasne nasledky. Dekuji, zes to zde napsala. Nechci teda soudit ty maminky tady, ale kolikrat jsou opravdu hodne spatne informovane a castecne velice naivni. Smutna jsem, kdyz tu nekdo napise, ze chce dukazy. Z toho se mi dokonce dela zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
28.12.17 23:28

@Doe_Jane podle me, je to zla zenska, co ma nejaky velky problem/komplex sama se sebou a proto musi vysedavat na emiminu a kritizovat ostatni, neverim ze by osobne na neco takoveho mela odvahu!

Takze mila damo, nejdriv si zamet pred svym prahem a pak odsuzuj ostatni! NIKDO nema pravo soudit nikoho! Nechapu jak muzes mit tu sebemensi drzost odsuzovat nekoho koho vlastne neznas! Podle cetnosti tvych prispevku, nedelas pomalu nic jineho nez sedis na netu a kritizujes ostatni. Musis mit asi hodne nudnej zivot, je mi te opravdu uprime lito :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
28.12.17 23:32

Jinak samozrejme prevence urazu je hodne dulezita, takove mimco ani na vterinu nespustit z oci! Kazdopadne na socialku jsou asi trosku jine pripady, verim ze maminka je natolik poucena, ze uz mimco za zadnou cenu na pracku ani podobna mista neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
28.12.17 23:33
@Borrealis píše:
@BB zlaticko
a no tak trvalýma následkama se nikdo chlubit nebude…mám pacienta epileptika, co padl jako malý dítě taky z nějaký pračky nebo z čeho na dlažbu…přímo bum hlavou dolů

koneckonců i ten můj vlastní úraz…máma je z toho dodnes špatná, asi mě to taky vyškolilo, kdo ví :nevim:

to byl tak zbytečný úraz až běda :? a blbý
To je nejlepsi dukaz toho, ze kdyz dite spadne, muze to mit strasne nasledky. Dekuji, zes to zde napsala. Nechci teda soudit ty maminky tady, ale kolikrat jsou opravdu hodne spatne informovane a castecne velice naivni. Smutna jsem, kdyz tu nekdo napise, ze chce dukazy. Z toho se mi dokonce dela zle.
@Moise píše:
No proto se ptám, protože jsem to ještě nikdy neslyšela. Resp. o případech pádů ano, ale ne o tom, že by to mělo tak závažné důsledky. Po klinikách fakt pátrat nebudu, už se mě to netýká :nevim:

Tak to chapu. Tvou reakci jsem precetla az ted.
Ja jen myslela prvne, ze jsi toho nazoru, ze se stejne nic nemuze stat, tak jsem koukala jak sůva. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16952
28.12.17 23:34

Uz jsem slysela, a taky tu zaznelo na emiminu nekolikrat, ze matky se deli na ty, kterym dite uz spadlo a na ty, kterym teprve spadne :think:, a pry to rika i spousta doktorů…to by socialka nedelala fakt nic jinyho nez chodila po bytech kontrolovat kde kdo a jak prebaluje deti - to by ji musel doktor zavolat i na moji mamku, kdyz jsem si sahla asi ve 3 letech na zehlicku celou dlani, jestli jeste pali…jenze tenkrat to nebylo jeste tak v mode asi, stejne jako tzv „dokonale matky“ a tolik se tyhle veci nerozmazavaly…ja spis nechapu ze je ted tolik případu, ze batole vypadne z okna - tomu se opravdu predejit da! :think: Ale chvilce nepozornosti mámy, kdy pri velke unave a nevyspani ta koncentrace v te chvili proste nemusi byt stoprocentni, se nelze leckdy divit, dlouhodoby nedostatek spánku dokaze udelat s lidma leccos, ja se po porodu prvniho z neschopnosti vubec usnout vic jak tyden v kuse skoro sesypala a bala se malyho vzit z postýlky do naruce ze ho upustim, jak se mi slabosti klepaly ruce, prebalovat ho musel muz a nosil mi malyho do postele na kojeni…a jednou mi malem sjel kocar ze 3 schodu od vytahu, špatně jsem ho zabrzdila, proste jsem byla unavena a nesoustredena, uz teda ne tak jako na zacatku, to jsem nezvladala chodit ven vubec, ale pul roku malému jeste nebylo a s tim spanim to nebyla ani pozdeji zadna slava, takze stat se muze leccos, nevime co k tomu vedlo, ale je treba to resit - je dobre ze tam zakl. brnkla, aby ji rekli co a jak, drzim palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
28.12.17 23:38

@Moise tak a ted se mi zas povedlo stary prispevek dostat do nove reakce :zed:
Ten zacatek uz prosim ignoruj :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
29.12.17 01:45
@Bábrdl píše:
To, co píšeš, je pravda. Přesto jsi zapomněla napsat, že není v lidských silách uhlídat úplně všechno a selhat je přirozené. :jazyk:
dobře, selhat je prorozene. Pravda. V lidskych silach opravdu neni uhlidat vse, ale takova malickost, jako dat pozor na to, aby mi nespadlo miminko z pracky, tak to v lidskych silach je. Je to strasné nestesti a ja jen doufam ze to miminko bude v poradku :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15462
29.12.17 07:02
@berďana píše:
Ja tedy mela jeste nez jsem miminko porodila doma pripraven prebalovaci pult a to uz je prez 20 let zpet.
Je to běžné vybaveni pro miminka. Ale i tak se musi furt hlidat. Clovek se nesmi ani otocit. Je to opravdu otazka momentu. Prezto to ale nechapu a ani nikdy nepochopim.
Nechapu zde ty omluvy typu: me se to stalo taky, a me taky a ono se miminku vlastne nic nestalo…to je strašné. Kolik miminek uz kvuli tomu zemrelo nebo melo stálé následky, to zde nejak chybi.

V čem je lepší, když dítě spadne z pultu? :mrgreen: v ničem! Vysoký je to stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
29.12.17 07:09
@zudina píše:
Ano, pochopili jsme, pad z pracky muze mit velke nasledky. Moralizovani ovsem zakladatelce nepomuze, zcela jiste je poucena dost a bude si to pamatovat. Preju aby diteti nic nebylo

Tak pokud prckovi něco bude, tak zakladatelce nepomůže ani moralizovani ani uklidnovani zde v diskuzi. „moralizivani“ ale může pomoci do budoucna, aby se podobným naprosto zbytečným situacím předcházelo jak u zakladatelky, tak u jiných, kteří náhodou na diskuzi narazí. Jsem ráda, že si s tím @Borrealis dává práci a píše sem. Zakladatelko, držím palce, ať je to ok! A snad poučení do budoucna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
29.12.17 07:28
@Šmoulice píše:
V čem je lepší, když dítě spadne z pultu? :mrgreen: v ničem! Vysoký je to stejně…

Pád dítěte je zřejmě velká sranda?
Pult je zhruba stejně vysoký jako pračka, tím podobnost končí.
Přebalovací pult má uzpůsobené rozměry dítěti, má vyvýšené okraje, má police a pod., aby bylo vše potřebné po ruce a člověk se nemusel nikam natahovat atd. Takže se snižuje riziko, že se něco stane. Jinak osobně preferuji taky gumovou podložku na podlahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
29.12.17 07:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat