Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, Mám takový problém, Brala jsem antikoncepci 2 roky (MINERVA, kvůli silným migrénám jsem ji před 3 měsíci vysadila. 2× jsem měla MS normální až teď ji mám už o 10 dní zpožděnou. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Pohlavní styk jsem neměla jen orální sex. Žádné těhotenské příznaky nemám..Kamarádky říkala,že se to někdy tak stává,ale přece jenom by se mi hodili nějaké rady od zkušenějších. Předem děkuji moc za radu.
Zdravím,prosím vás,už půl roku neberu HA. Menstruaci mám v pohodě,ale začalo se me tvořit akné jak na obličeji tak i na dekoltu a na zádech a přitom jsem nikdy na to netrpela ani před HA. Jsem zoufalá i manžel mi říká že to mám hrozný. Existuje něco co by me to po té HA zlepšilo třeba nějaký hormony?
Ahoj já jsem si už pročetla hodně diskuzí a nikde není můj problém. Všichni píšou,že se jim po vysazení prášků menstruace nedostavila a já mám opačný problém.Mě se dostavila a mám jí i pravidelně, ale hrozně často. Každých 14 dní
je to děs. Nemáte s tím někdo zkušenost? HA jsem brala asi 12 let. Teď ji neberu 6.měsíc a pořád stejný. Každých 14 dní si to pěkně užívám a nevím jestli je to v pohodě. A taky mi od vysazení začli hrozně padat vlasy. Za chvíli budu plešatá ![]()
Dobrý den
prosím Vás o radu brala jsem antiko minisiston 3roky a v listopadu jsem ji vysadila po te jsem 14 dni nedostala menstruaci dnes jse mi dostavila. Ja se chci jen zeptat s pritelem chceme miminko hrozne moc tak se chci optat jak dlouho trva nez otehotnim po vysazeni antika Dekuji Vám moc za rady
Dobrý den, beru antikoncepci lindanette 20 tedy tabletky 21+7 vždy doberu celou krabičku, což jsou tři platíčka a vždy 4. den dostanu menstruaci, tedka je to ten čtvrtý den a ono nic. Mohli by jste mi poradit? předem děkuji
Miriska píše:
Já brala HA 9 let Minisiston a trochu jsem se obávala, co po vysazení nastane s cyklem. Ale MS chodila normálne, i když se mi cyklus o 7 dní prodloužil. No a dnes si užívám těhotenské nevolnosti. Zadařilo se nám na 2. pokus snažení (celkem 4.cyklus po vysazení). Osobně mám trochu názor, že kdo měl problémy s cyklem před nasazením HA, tak ten problém bude mít i po vysazení. HA je umele nasazený hormon, který cyklus řídí a vlastne to není vlastní pochod organismu. Já měla cykly v pohode i před nasazením a i po vysazení se mi vrátil do normálu sám bez pití čajů, braní prášků nebo pití různých bylinek. Ne všechny problémy bych házela na HA.
Ahoj, asi te moc nepotesim, ale taky jsem po nejakych 7 letech vysadila (Lindynette) a cyklus ne a ne naskocit… Uz jsem byla na dvou vyvolavackach, ted cekam treti mesic a kde nic tu nic, zpozdeni 5.den, nemluve o tom, ze nez jsem si sla pro tu prvni, tak se cekalo skoro 4 mesice… Tehu nejsem, pravidelne se testuju
Jeste bych podotkla, ze jsem se pokousela vysadit uz pred tremi roky a po 4 vyvolavackach pan doktor naznal, ze bude nejlepsi opet nasadit HA
Jsem celkem zoufala, bojim se, ze nebudu mit normalni cyklus nikdy, protoze jak mi zacaly tyhle problemy, tak jsem si vzpomnela, ze moje oligomenorae po nastupu menstruace se resila - jak jinak - nez nasazenim tabletek… ![]()
To Miriska - pardon, omylem jsem citovala tvuj prispevek
Chtela jsem jiny ![]()
Ja brala deproveru 4 a půl roku. Po těchto letech jsem vysadila anitkoncepci a ani ne za tyden jsem dostala MS a ted ji mam denne už od ledna…mimi neplanuji, ale veřim, že bych neměla problém a po půl roce vysazeni planuji opět nasezeni.Tato anikoncepce mi osobne vyhovuje:-.Ale krvacení je pro mě dost nepřijemné planuji konzultaci s dr jelikož nevim zda je to pro mé telo dobré. A ani mě neni dobře citim se unavenejši a slabší.
Ahoj vysadila jsem antikoncepci Regulon asi pred mesicem a tyden. Do tri dnu po vysazeni jsem dostala menstruaci. Par nechranenych styku tam bylo protoze se snazime o miminko. Ted cekam na menstruaci ale nejak se ji nechce. Tehotenske testy jsou negativni. Tak jsem se chtela zeptat myslite ze se jedna o tehotwnstvi nebo hormonalni problem ![]()