Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, zajímaly by mně vaše názory a zkušenosti na menstruační kalíšky. Teda přesněji na tvar jejich zakončení. Dnes už se vyrábí různé druhy- s kuličkou na konci, s poutkem, se stopkou ba dokonce i bez koncovky úplně. Já jsem si nedávno jeden pořídila s takovou tou plochou stopkou (nebo jak to mám napsat) a hned jsem byla nucena ji zastřihnout a zaoblit, protože mi vadila. U kuličky nebo poutka to ale tak řešit nejde nejde ne? Nevadí vám? zas mi třeba to poutko přijde lepší na vytahování…:?:
No, jelikož to nevytahuji za konec, tak je mi jedno, co tam je. U mého prvního kalíšku jsem měla poutko, teď ustřihnutou stopku a k vytahování jsem to nikdy nepoužívala, takže rozdíl absolutně neregistruji.
Mám kalíšek s kuličkou a vyhovuje mi, nic jsem nemusela stříhat. Ale nemám zkušenost s žádným jiným.
Mám Ladycup a stopku jsem ustřihla a vyhovuje mi, taky jsem za ni nevytahovala, takže mi tam byla k ničemu ![]()
No já jsem právě ustřihla zatím jen asi 2/3 stopky, ale mám pocit, že mi tam pořád zavazí.. Zároveň se ale bojím ji ustřihnout celou, aby to pak šlo ven.. mám zkušenosti s femcapem, ten jsem zaváděla teda mnohem hlouběji, ale zas měl poutko a tak jsem jen zahákla prst a byl venku.. máte ustřihlou stopku úplně celou?
@inwei Ano, úplně celou. To kalíšek vytahuješ, aniž bys zmáčknutím narušila podtlak? To musí být docela maso, jako když zvonem čistíš odpad ![]()
Já to zmáčknu, zruším tím podtlak a vytahuji tak, jak jsem zmáčkla, takže držím za celý kalich.
Nene taky ruším podtlak, ale mám prostě pocit, že ten kalíšek tak nějak v prstech prokluzuje nebo jak to říct
většinou mi právě prsty sjedou až na ten zbyteček stopky…
Já mám LadyCup a Luno, stopky jsem zastřihla u obou. LadyCup je měkčí, Luno měl tu stopku plnou a dno kalíšku je dost tvrdé, že ho musíš chytnout více uprostřed, když ho chceš vyndat. Takže u mně vede LadyCup. S kolečkem na konci nemám zkušenost, ale pokud ti vadí kousek stopky, bude ti podle mě vadit i kolečko.
Mám Ladycup, ustřihla jsem kousek stopky, jsem zvyklá vyndavat za stopku, ale bez ní by to taky nebyl problém.
Lady cup, hned jsem odstřihla a nechybí mi… kulička asi uvnitř nezavazí. Ale já stejně musím tu špičku zmáčknout, aby povolila podtlak, takže musím chytit za konec kalíšku tak jako tak.
Asi dám na vaše rady a ustřihnu stopku úplně celou..snad to potrénuju i bez toho.. nechci se kalíšku vzdát, ale s tou stopkou je to nepohodlný a jen mě to odrazuje..
Ja se s tim kaliskem proste asi nespratelim…;-( Tase ho dnes zkousim (treti pokus) a zkratka ho porad citi…
@suongd treti pokus je malo
a citis co? Stopku nebo cely kalisek? Nemas spatnou velikost?
@suongd
a chodíš s ním, on se jakoby i posune a uzpůsobí. Pokud cítíš stopku tak jí zkrať. Pokud kalíšek tak s ním drobet pohni a zkoušej v jaké poloze bude vyhovovat. Možná potřebuješ menší…Každopádně ono chvilku trvá než si člověk zvykne ![]()
@suongd to časem natrénuješ, je to o zvyku…já už nic jinýho nechci - spíš si tak časem koupim jinou barvu
jo a tu štópku jsem ustřihla hned..vadila mi tam…