Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pavka: tak som zistila, ze v IP som sa nepodpisala nijak, pravdepodobne si si ma s niekym zmylila ![]()
a to co je za grafik? mne ho ukazuje so zelenym stastnym koncom ![]()
len s mojho grafu na milion percent nic nebude
albao píše:presne tak, mam pocit, ze pretazujeme server pozeranim fotiek
![]()
![]()
lili to je fakt borderska kolia? Prave mi aj MM potvrdil, ze asi ano. Aka je? Ako sa vam s nou zije? Nepozaduje prilis vela? My po nej tuzime, MM behava, bicykluje a plava a tak by sa snad s nami nenudila. Hceme si ju obstarat az ked budeme byvat v dome, to bude hned pri lese, tak sa snad vysalie, len sa stale bojim, ci jej naozaj dame dostatok pohybu a zabavy, aby jej nic nechybalo. Chcem sa uistit, lebo ak by mala stradat, tak si radsej obstarame kludnejsie plemeno
Ale MM tvrdi, ze ju „vybeha“
Albi, Sydney nie je borderka. Je to plemeno australsky ovciak…u nas na SK sa bohuzial nechova, ale vedla v CR u susedov, je viacero chovatelskych stanic. Nasa je odtialto, vrh A, povodne sa volala Ambra http://www.zkamilkovezahrady.ic.cz/ Ja som tiez tuzila po borderke, ale po dlhociznych uvahach som sa rozhodla pre AUO. Hladala som rovnako ako vy psa temperamentneho, veseleho, milujuceho ludi a deticky, ale aj s akym takym obranarskym instinktom. U borderiek je trosku problem, ze nejde uplne o to ich „vybehat“…su to silne pracovne psy a treba, aby „rozmyslali“. U AUO je to podobne, musis im dat napln prace…idealne past ovce
co teda ale nejde a preto treba najst nejaku inu cinnost…agility, tanec so psom, obedience…V mojom okoli je viacero borderiek a ten instinkt pasenia je u viacerych z nich taky silny, ze to obcas az prekaza v „normalnom“ fungovani. Borderka nie je urcite psik pre zaciatocnikov, resp. treba si pred jeho kupou vela vela nastudovat a byt stotozneny s tym, kolko a akeho casu jej treba venovat. A v ziadnom pripade nekupovat steniatko z pracovnej linie…ak teda nemate ovecky na zahrade ![]()
Ale ked sa stretneme mozeme to prebrat, nech tu nezahlcujem psikovymi temami toto meracie formum ![]()
soldi píše:
pavka, a Ty si predtym nebola na tom merenibt? vsak to je nasa biblia meracskaeste tri dni a mozes testovat
Barus, byla, ale nejak jsem to neresila, kdyz jsem ani nemela normalni cyklus…Vsak jsem ani sem potom uz moc nechodila, vsak vis…
Nemyslim si, ze by to tentokrat vyslo, ale aspon ovu graf by to mohl byt pekny ![]()
Testovat bych chtela az tak 12-14 DPO, kdyz je muz pryc…
moukuska píše:
pavka: tak som zistila, ze v IP som sa nepodpisala nijak, pravdepodobne si si ma s niekym zmylila![]()
a to co je za grafik? mne ho ukazuje so zelenym stastnym koncom
len s mojho grafu na milion percent nic nebude
mas pravdu, govinda je Janka
prepac ![]()
Prave! proc by z tveho nemelo nic byt?! ![]()
lili, chi chi, ja by som tiez o psikoch vedela pisat ![]()
teda, konkretne o ridgebackoch, mam ich prestudovanych zhora nadol. ![]()
mne sa na Tvojom psikovi strasne pacia tie zelene oci. a ta fotka v zahradke ako nahana lopticku je skvela, ma paradnu atmosferu. ![]()
pavka, vyjst to moze hocikedy, netreba stracat nadej, aj ked teraz uz vysledok neovplyvnis ![]()
ale to je dobre, ze mas ustalene teplotky, je to riadny rozdiel oproti tym uskakanym ![]()
pavka: lebo sme nemali ani raz keksik s mm, mame nutenu pauzu po potrate (1.7.). ta pauza bude min. 2-3 cykly kym nepobeham vsetky vysetrenia.
soldi píše:
pavka, vyjst to moze hocikedy, netreba stracat nadej, aj ked teraz uz vysledok neovplyvnisale to je dobre, ze mas ustalene teplotky, je to riadny rozdiel oproti tym uskakanym
taky jsem strasne vdecna, jak to zatim vypada ![]()
kdyz to srovnam s min.cykly… ![]()
tak my meli milovani dokonale naplanovano presne na tu stredu
, to dojel mm z Nemecka, takze kvuli tomu, kolik namahy jsme do toho investovali, bych moc chtela, aby to vyslo ![]()
A hlavne kvuli nemu, nemuze se dockat a spoleha na to, chjo… ![]()
mouku aj moj MM je do stavby hrrrrr
A tie jeho optimisticke vizie
![]()
soldi no ja to so psikmi velmi neviem, to skor MM, ale vsak hlavne preto sa pytam. Ja som odchovana na andulkach a teraz mam kralicka a MM som upovedomila, ze ja budem pre psika ten, kto hadze dobrotky a skrabe za usami ![]()
lili tak si necham poradit, urcite musime skecnut - dalsi dovod na stretko! ![]()
albao píše:
mouku aj moj MM je do stavby hrrrrrA tie jeho optimisticke vizie
![]()
![]()
soldi no ja to so psikmi velmi neviem, to skor MM, ale vsak hlavne preto sa pytam. Ja som odchovana na andulkach a teraz mam kralicka a MM som upovedomila, ze ja budem pre psika ten, kto hadze dobrotky a skrabe za usami
lili tak si necham poradit, urcite musime skecnut - dalsi dovod na stretko!
Jasne, tesim sa ![]()
Tu ma soplana viac foto http://www.zkamilkovezahrady.ic.cz/vrh_a.htm
lili a prave mi MM hovori, ze by sa rad stretol s tebou aj s hafkom, ze by sme mohli na prechadzku alebo tak nejak … sice este mame cas do rozhodnutia, kym sa dom dostavia, ale zjavne si zacinala s rovnakymi uvahami ako my
A mas uz viac skusenosti. ![]()
lili to je tak krasny hunaaac
Joooj, hned by som si zaborila ruky do kozusteka ![]()
albao píše:
lili a prave mi MM hovori, ze by sa rad stretol s tebou aj s hafkom, ze by sme mohli na prechadzku alebo tak nejak … sice este mame cas do rozhodnutia, kym sa dom dostavia, ale zjavne si zacinala s rovnakymi uvahami ako myA mas uz viac skusenosti.
Albi, kludne sa stretnime, budeme sa tesit! Ono sa to zda, ze skoro, ale na steniatko mozete cakat aj pol roka-rok…podla toho pre ake sa rozhodnete, ci budete preferovat nejaku farbu, ci liniu…ja som z BA, byvam v krasnanoch, da sa tu ist na prijemne prechajdy ![]()
moukuska píše:
pavka: lebo sme nemali ani raz keksik s mm, mame nutenu pauzu po potrate (1.7.). ta pauza bude min. 2-3 cykly kym nepobeham vsetky vysetrenia.
aha, promin, nevedela jsem ![]()