Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.3.18 15:35

Mohla jsem už mít ovulaci?

Můžete mi prosím poradit přečíst graf? Já mívám obvykle cyklus 26 dnů, ale minulý měsíc jsem měla jen 18 dnů, to jsem začala měřit teplotu, bylo to celé divné a tento měsíc ještě divnější. přidávám graf mohla jsem mít ovulaci hned po menstruaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
9.3.18 21:56

@Saranče2018

Tak pokud nebyla hned ten sedmý den cyklu, tak ještě nebyla. Jaké máš obvykle předovulační a poovulační teploty víš nebo je to teď první cyklus, co měříš teplotu? Ostatní příznaky ovulace - hlen? Byl? Třeba byla dnes a teplota ti zítra skočí nahoru, měř dál a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
10.3.18 18:22

Vím kdy byla ovulace ale nevím co je ten propad grafu 5DPO. Může to něco znamenat nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
10.3.18 19:59

@lachtanice86 dovolím si odpovědět :D je to vlivem estrogenu, cca 4. až 5. den po ovulaci stoupne estrogen (viz. přiložený graf) a ten způsobuje pokles teploty…někdy ten pokles nemusí být ráno při měření teploty zaznamenám, jelikož k němu může dojít kdykoliv během dne…tento pokles je současně takovým potvrzením, že ovulace opravdu proběhla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
10.3.18 20:11

@Dr.Renča diky za odpověď. Takze ted uz jen cekat zda to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
10.3.18 20:16

@lachtanice86 není zač, držím pěstičky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
10.3.18 20:21

@Dr.Renča diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3970
13.3.18 16:00
Ahoj holky, tak se ozýávm, jak to dopadlo:
@berruuska píše:
Holky, mám dotaz… vlastně se ptám za kamarádku, už se pár měsíců snaží a začala tento měsíc měřit bt… já mám už nějaké to měření za sebou a celkem bych řekla, že v tom umím číst, ale z toho jejího grafu jsem celkem bezradná…

takže se chci zeptat na tři věci:

• je možné, že by měla ovu už 8. den cyklu? Toho 16. února?
  • pokud by to tak bylo, 9. sexovali, je tam možnost otěhotnění? životnost vajíčka je 24 hodin, tak by se to asi dalo stihnout, ne?
  • v souvislosti s tím, i bych řekla, že by to časově odpovídalo, ten pokles tam, mohla by to být nidace? zase se mi ale nezdá, že by trvala tři dny

nebo je to prostě jen anovulační cyklus?

díky za názory!

ms mívala pravidelně, cyklus těch 30 dní, ale poslední dobou ho má klidně o týden kratší nebo naopak delší…

testováno dnes, ne z ranní moči :dance: :pankac: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.18 19:20

@berruuska Moc gratuluju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
14.3.18 07:32

@berruuska též držím palce.

Ale teda nejde mi do hlavy ten graf. Jestli byla ovulace opravdu tehdy toho 8dc tak je těhotná už dlouho a čárka by měla být silná, v každou denní dobu. Takhle to vypadá že ovulace byla tak před 14 dny, ale v grafu to nevidím.
Každopádně ne vždycky se dá všechno vidět a zhodnotit. Tak tfuj tfuj ať je vše ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
14.3.18 07:34

Resp mohlo to být tam jak je ten žlutý křížek, jenom ty teploty před i po jsou takové podivné, že se to nedá určit s jistotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3970
14.3.18 13:33

@andelka83 to jsem si přesně říkala, že kdyby to bylo 8.DC, tak je ta čárka silnější, takže bych to viděla na 25. nebo 26. února… no hlavně, že je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
14.3.18 13:39

@berruuska to je fakt. Já když jsem teď posledně otěhotněla, tak jsem ty teploty měla takové všelijaké, až jsem se na to nakonec vybodla. Takže tehdy se mi poprvé stalo, že jsem neznala den početí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
14.3.18 14:05

Ahoj holky, kdy prosim probehla ovu? Prikladam foto grafu a ovu testu. Podle bolesti probehla preeevcirem 13DC i teplota by odpovidala..ale podle testu nevim :think: Testy nepopisuju, posledni ruzovy vcera(utery) 14DC, dva ruzove predevcirem…(pondeli)13DC, odpoledne a vecer. A dva zelene u sebe 12DC odpoledne a cca v 18:00.. Dle meho se nepodarilo zachytit uplne pozitivni ovu test, ktery byl podle me vecer 12DC. Prosim o nazor kdy byla ovu. Dle meho 13DC v pondeli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
14.3.18 14:09

@Kater90 vypadá to že nejspíš ano. Ale na potvrzení je potřeba mít teplotu zvýšenou další tři dny, takže se musí měřit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí