Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32914
28.2.18 17:45

@asim900 a nechceš spíš měřit?
No, tyto testy nejsou pozitivní, musíš testovat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
28.2.18 19:01

@andelka83 jako myslíš měřit bazalní teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
28.2.18 19:41

@asim900 no, tak se i ta diskuze jmenuje ;) já jsem měla taky nepravidelný cyklus, sice bt ti dopředu ovulaci neohlásí, ale zase to je poměrně jistota jak ji určit že byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
1.3.18 08:46

@asim900 @andelka83 Jj souhlasím, také jsem měřila bazalni teplotu… každý den hned od menstruace pravidelně v šest hodin ráno, zapisovala do grafu a díky tomu jsem ovulaci poznala dokonale… tady na ty papírky jsem se vyprdla… ale my jsme s přítelem spolu stejně spali ob den pravidelně někdy i častěji třeba i pět dnů po sobě každý den…ale snažili jsme se vždy večer a já už po sexu nevstavala z postele a šla jsem rovnou spinkat… :) taky ten měsíc co se zadarilo jsem zrovna zacla zkoušet vyvary z kontryhelu, tak nevím jestli to bylo tím… jo a ještě jsem ten měsíc jednou zkusila poprvé prstikovou metodu po sexu,,a jsem si sto pro jistá ze se zadarilo prave po tom sexu co jsem to zkoušela protože jsme pak museli sex vypustit, já jsem totiž myslela ze jsem se skrabla nehtem při tom prstikovani jelikož mne chytl zánět a pak zánět močaku no během par dnů mne z toho ten kontryhel (je protizanetlivy) dostal a pak jsem zjistila ze jsem těhotná a jelikož ten poslední sex byl akorát při ovulaci tak vím že to bylo z toho posledního ale jestli mužu poděkovat kontryhelu nebo prstikovani to nevím…Zadarilo se nám čtvrtý měsíc snažení… ale já měla menstruaci opravdu pravidelnou jak hodinky i můj graf ovulacni s bazalni teplotou byl přímo ukázkový… tak ti budu držet palce a zkus měřit a zkus ten kontryhel… koupila jsem čistou susenou nať a dělala si silný vývar třikrát denně (ty čajové sáčky kontryhelove jsou k ničemu)a po sexu hajat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
1.3.18 16:42

@Symantha děkuji za radu, no snažím se po sexu ležet ale mám pocit že to prestě hned země vyteče, :( já mám hodně nepravidelnou ms, takže se dá těžko odhadnout kdy jí mám :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3970
5.3.18 08:33

Holky, mám dotaz… vlastně se ptám za kamarádku, už se pár měsíců snaží a začala tento měsíc měřit bt… já mám už nějaké to měření za sebou a celkem bych řekla, že v tom umím číst, ale z toho jejího grafu jsem celkem bezradná…

takže se chci zeptat na tři věci:

• je možné, že by měla ovu už 8. den cyklu? Toho 16. února?
  • pokud by to tak bylo, 9. sexovali, je tam možnost otěhotnění? životnost vajíčka je 24 hodin, tak by se to asi dalo stihnout, ne?
  • v souvislosti s tím, i bych řekla, že by to časově odpovídalo, ten pokles tam, mohla by to být nidace? zase se mi ale nezdá, že by trvala tři dny

nebo je to prostě jen anovulační cyklus?

díky za názory!

ms mívala pravidelně, cyklus těch 30 dní, ale poslední dobou ho má klidně o týden kratší nebo naopak delší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
5.3.18 11:28

graf bt

Ahoj holky poradily by jste mi prosím..byla dle grafu 16 DC ovu nebo byla až včera? jsem z toho jelen..nebo kdy asi pravděpodobně byla..měřím už dýl, ale předtím to byly anovuláky takže podle předchozích grafů nic moc nepoznám. Nebo je to zas anovulační cyklus? já už fakt nevím..předem děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
5.3.18 12:53

@berruuska Ahoj, tak ovulace by mohla být 8. den, ale bylo by dobré sledovat i další znaky plodnosti, jako např. cervikální hlen. Neznáme ty teploty před údajnou ovulací. Ty tři teploty s nižší hodnotou jsou pořád nad linií, i když je tam ten výrazný pokles. Pokud by byly zvýšené teploty už 17 dní, mohlo by jít o těhotenství. Ať si zkusí udělat těhotenský test. Ozvi se, co jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
5.3.18 12:59

@berruuska tady fakt těžká rada.. brzká ovulace možná je, u krátkých cyklů. 8 dc je hodně brzo ale. Pokud by to tak bylo, teď by už musela mít dálnice na tt. Je to hodně neobvyklý graf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
5.3.18 13:01

@vbarav taky zvláštní graf. Doteď mi přijde jako anovulacni, ale jestli se teplota bude zvedat, tak mohla být včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
5.3.18 13:05

@vbarav Ahoj, já myslím, že mohla být ovulace ten 16. den. Ty dvě teploty 13. a 15. den by se daly zprůměrovat na tu linii ostatních předovulačních teplot. Je dobré si zaznamenávat, co mohlo způsobit ty výkyvy teplot. Někomu stačí málo. I třeba nějaký ten alkohol večer, bolest hlavy, pozdější uložení k spánku, stres, cestování, noční vstávání nebo pohyb před měřením. Poovuační vzestup nám sice kazí ten jednodenní pokles 19. dne pod linii, ale teploty se zase zvedly, takže bych to počítala jako 12. den po ovulaci. Měř ale teplotu dál, dej vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
5.3.18 13:09

@vbarav Je možné, že má pravdu i andelka83. Měř teplotu i dále, uvidí se. A co cervikální hlen? Mohl by ti také něco napovědět. Nebo stav děložního čípku, abys měla možnost dvojí kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
5.3.18 13:10

@s.y.p.t.a @vbarav a jo, dala by se ta teplota 13 DC i úplně vyhodit jako špice. Pak by to sedělo. Podle pravidel by to bylo trochu na vodě, ale možné to je určitě. 16 DC je obvyklá doba ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
5.3.18 13:11
@s.y.p.t.a píše:
@vbarav Je možné, že má pravdu i andelka83. Měř teplotu i dále, uvidí se. A co cervikální hlen? Mohl by ti také něco napovědět. Nebo stav děložního čípku, abys měla možnost dvojí kontroly.

Jj, chtělo by to i další informace. Někdy se jen podle teplot blbě hodnotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
5.3.18 14:51

Děkuju moc za rady..chápu, že se to blbě hodnotí jen takle..i tak si moc vážím vašich názorů..mně totiž nařídil měření doktor dřív jsem se o to nijak víc nezajímala..a beru clostík 5-9 DC..ten hlen nikdy nějak nepostřehnu..ale zkusím si to třeba příští měsíc víc hlídat, že by mi to taky pomohlo k určení ovu - jestli teda vůbec nějakou mám mno..a určitě měřit dál budu a jsem fakt zvědavá co z toho vyleze..děsně mě bolej prsa myslela jsem jestli nejsem těhu..ale dneska test a nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí