Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@Janecka02 teď nějak nemůžu dohledat k čemu se to vztahuje..ale konkrétní hodnoty jsou celkem jedno, jde o graf, ne o to jestli má někdo takové hodnoty a někdo makové, to je individuální. A měřit je potřeba od konce ms, od půlky už je trošku pozdě, je to jen takové orientační jakoby.
@andelka83 píše:
@Janecka02 je to naprosto normální. Někdo má úplně stejnou teplotu i 5dní po sobě..pak se řeší jestli se nezasek teploměrale ne, je to úplně v poho. Jj, v pochvě je to nejlepší, je tam nejstálejší teplota.
k tomu to to pasovalo, proto se mi to zdálo divné, ze mam teplotu nízkou kdyz už jsem davno po ovu a příští týden má přijít MS. Ja vim, ze je to dlouho, ale přeci jen jsem chtěla vědět na cem jsem. ![]()
@Janecka02 a jo, já to přehlídla. Ono, že jsi po ovu vlastně nevíš, protože jsi začala měřit asi pozdě. Ale pokud jde o hodnoty druhé fáze, tak je to opravdu individuální, takže i tohle mohou být poovulační teploty úplně klidně..bohužel neznáme ty předovulační aby se to dalo říct jistě no.
@andelka83 tak to uvidim příští měsíc, to už budu měřit od začátku a vlastně i poznám zda mám nebo nemam vlastně ovu ![]()
@andelka83 a co by se dělo kdybych zjistila, ze vlastně ovu nemam a proto nemůžu otěhotnět? Měla bych dojit na gyndu?
@Janecka02 rozhodně. Udělali by hormonální profil, chodila bys na sledování jestli roste folikul, dostala bys hormony..Je potřeba to vědět, jestli tělo funguje v pohodě, nebo se mu musí pomoct.
@andelka83 aha tak moc děkuju za radu
když jsem byla na preventivce tak jediné co mi řekl, že mam zakloněnou dělohu, ale co se týká ovu mi nic neřekl.
@Janecka02 to mám taky..akorát se neví jestli jsem ji tak měla odjakživa, nebo až po prvním porodu.
Tak, mi tuším Dr na preventivce taky nic moc neříkal..řešila jsem s ním jen nepravidelné delší cykly. Resp. říkal že jsou možná anovulační (nebyly)a že kdybych měla delší dobu problém otěhotnět (jakože víc jak půl roku až rok), tak že by se to řešilo hormonálně. No, nakonec jsem to srovnala bylinkama, a otěhotněla napoprvé. Oni běžně moc tohle neřeší, každý si může relevantní info najít na netu. Kdyby na každé preventivce řešili tohleto poučení, tak tam můžeš být hodinu. ![]()
@andelka83 je mi jasný te kdyby měl všechno rozvádět a říkat co a jak k tomu nebo onomu problémutak by to bylo na dlouho, ale zas by mel neja shrnout co a jak, jediný co mi vlastně řekl, ze si mam po (oplodňovacím) sexu lehnout na břicho a nevstavat. Já mám naštěstí MS pravidelnou, ale taky si myslim, ze anovulační, ale nechci to zatim řešit s dr. protože je to jen má doměnka a nemam to nikde potvrzeny. Jakýma bylinkama, kontryhel?
@andelka83 aha ten neznám a kde se da sehnat a přibližná cena?
@Janecka02 já jsem dělala tinkturu, vyšlo mě tuším 250ml na necelou stovku. Ale dá se koupit i hotová. Kontryhel na mě nefungoval.
@andelka83 dekuju za rady, ozkouším jedno nebo druhé. Jedno z toho určitě zabere ![]()
@andelka83 tak dneska se drží na 36,7
ach jo, nestoupá.
http://www.womenzone.cz/…kamisa/grafy?…
je divný, že až do lednového pregnylu jsem mívala bt vyšší celkově i po ovulaci.
na ukázku. vždy po ovu vyskočila k 37 a od té doby ani náhodou.
a toto je poslední po pregnylu. dva dny se držela a pak spadla. ovulace byla prokázaná i utz. a od této doby nechce nechce stoupat.