Měsíc do porodu - červen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3047
5.6.12 12:47

@paam mě nesvědí, jen někdy bříško, ale když o tom doktorka ví, tak to bude určitě v pořádku :hug: S úklidem si říkám, že čím později to udělám, tím déle to vydrží :pankac: dneska mě to ale taky už nemine :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petarda
5.6.12 12:47

@paam Mě teda kůže nesvědí. Jen na břiše když mám ty těhotenský rifle a guma už je těsná, tak to potom jo. Ale jinak ne.

Jinak s těma návštěvama to prostě udělej jak sama uznáš a jak to budeš cítit. Určitě divná nejsi. Já zase všem říkám, že jim nic neslibuju a že se ozvu. Prostě nevim jak na tom budu a jak se budu cítit, jak to se mnou celkově zamává a tak. Navíc na kurzu nám říkali, že je v porodnici daný program a i kamarádka mi potvrzovala, že tam neměla vůbec čas se nějak nudit. Takže ani na ty návštěvy tam nemusí být takový prostor. A taky nám sestřička na kurzu říkala, ať si opravdu vyfiltrujeme ty návštěvy i telefonáty, protože ten kontakt s miminkem takhle na začátku a ta péče o něj je tak důležitá, že by byla škoda, kdybychom o to přišly. Telefony a návštěvy se dají zmáknout později, ale mimnko den ode dne roste a ty první dny se už nikdy nevrátí ;)

• Citovat
  • Upravit
Petarda
6.6.12 09:20

Ahoj holky. Tak včera večer a částečně i ráno mi odešla hlenová zátka. Najednou mokro mezi nohama 8o , tak si říkám jestli to není plodovka :nevim: , ale ne. Potom začalo tvrdnout pravidelně břicho, dokonce to potom bylo už i po pěti minutách, ale nebolelo to. Pak to zase začalo bolet, ale zase to už nebylo po pěti minutách, tak jsem to nechala být a ani nevím jak, jsem usnula. Ráno to pořád trvalo, bolestivé stahy, cca po deseti minutách… Tak jsem se svým stavem seznámila manžela aby byl dnes v práci v pozoru a šla jsem si dát vanu s tím, že to buď odezní nebo se to pohne dál. No nevim, asi to jsou jen poslíčci, protože ve vaně se bolesti zmírnili a netrvaly tak dlouho. Ale stejně pořád cítím, že to není ono, cítím takové nezvyklé napětí v břiše, tak jsem zvědavá co se z toho vyvine. Zítra jdu na kontrolu, ale třeba to už ani nestihnu…

• Citovat
  • Upravit
3047
6.6.12 09:41

Ahoj Petardo :kytka: držím pěsti ať už je to ono a máš rychlý a pohodový porod :hug: A jak víš, že to nebyla plodovka? Nemusí odtéct všechna najednou , ne? Opatruj se a napiš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petarda
6.6.12 10:17

@Lennia Díky moc :-) No teď ležím na gauči a nějaký stahy už zase začaly, bolestivý jsou, pravidelný relativně taky. Teď v rozmezí od devíti do sedmi minut. Nevim jestli musí být vyloženě úplně pravidelný nebo nějaká taková odchylka je ok. A taky nevim kdy teda něco podnikat…má to trvat nějakou dobu? Třeba počkat na kontrakce po pěti minutách a sledovat to třeba hodinu a pak jet? Mě totiž přijde, že jak to začne, tak je to hned po těch deseti minutách a pak se to docela rychle zkracuje. Všude píšou, že to trvá hodiny než to začne být v kratších intervalech.

A hlenová zátka to byla, to jsem si jistá. Bylo to takový mírně hlenovitý, čirý s růžovým nádechem. A ráno tam byla i malá krvavá sraženinka. Na kurzu nám říkali, že pokud začne téct plodovka, tak sice nemusí odtéct najednou, ale už to téct nepřestane. Takže buď odteče najednou a je to šplouch a nebo teče pomalinku, ale nepřestává téct.

• Citovat
  • Upravit
3047
6.6.12 10:23

Myslím, že dneska budeš maminkou :D Na kurzech nám říkali, že máme přijet až budou kontrakce po 5 minutách nebo když odteče plodovka…co manžel, je v pohotovosti? Ty jsi sama doma? Já být Tebou, tak už ho chci mít doma a tašku do porodnice už bych měla v kufru v autě a pomalu bych si obouvala boty :D Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petarda
6.6.12 10:48

@Lennia :) No manžel musel do Mělníka, ale je v pohotovosti. Do hodiny, max. hodiny a půl by byl u mě. A teď zase ty kontrakce polevily… dvě jsou třeba po dvanácti a pak zase tři po šesti, tak nevim. Každopádně ta bolest taky neni pořád stejná, jednou menší jednou větší, pak zase menší..a nic co by se nedalo zvládnout. Tak ještě počkám…půjdu se najíst a asi si zkusím zdřímnout, když to nepůjde, tak sprcha a uvidíme :-) Já to mám do porodnice sedm minut, tak mě to nechává celkem v klidu.

• Citovat
  • Upravit
492
6.6.12 14:31

Petarda: To jsi dobrá, že jsi tak v klidu :) Já už bych nechtěla aby mi chlap odjel tak daleko :)
A co ty @CokeLady ? Furt nic? Já jsem se dnes pustila do takovýho předvánočního úklidu, třeba to k něčemu pomůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
6.6.12 14:33

Holky mi jak odtékala plodovka po trošce, tak mi začaly mírné stahy jako při MS a trvaly celou noc, tak šup do porodnice, tam prohlídka a doktor mě vyšetřil a prý si mě tam ještě nechají ale asi z toho nic nebude. No a pak přišla druhá směna, doktorka kukla na vložku, hned potvrdila plodovku, napojili ozvy, zaznamenali kontrakce a dozvěděla jsem se že v ten den budu mít miminko.Takže mi vyvolali porod nejdřív tabletkou, pak oxytocinem,žádala jsem o epidurál, a v 12:56 byla malá na světě vexem ..nemohla jsem ji vytlačit ikdyž byla malinká, díky epidurálu jsem přestala cítit kontrakce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
6.6.12 14:38

@Lola29 a pidural ti napíchli hned napoprvé? U kamarádky se jim to podařilo až na potřetí. A dala by sis ho znovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petarda
6.6.12 14:47

Ahojky všem. Tak jsem si přes poledne zdřímla a teď jsem skypovala s kámoškou. Nějak to samo přešlo a uklidnilo se to. Tak uvidíme jestli to zase třeba navečer přijde. No, jsou to určitě poslíčči, protože to by se to asi jinak neuklidnilo, ne? Ale i poslové můžou nejspíš přejít do opravdových kontrakcí. Za hodinu tu mám muže, tak budu klidnější a zítra tady bude jezdit po Hradci, tak to bude taky fajn. Jenže v pátek zase musí na celý den na poradu do Přerova :? Bohužel je ve zkušebce, takže si nemůže ani vzít dovolenou a nemůže si dovolit do práce jen tak nejet. Je možný, že pokud to dneska nebo zítra zase začne, tak raději zajedeme do porodnice, abych měla klid. A zítra mám normální kontrolu, ta mi taky dodá klidu. Jen doufám, že pokud to má propuknout, tak ať to je než odjede do toho zatracenýho Přerova nebo pak až přijede. Jinak asi budu muset volat sanitu.

• Citovat
  • Upravit
1185
6.6.12 14:48

Ahojte :) tiež mám TP v júni, presnejšie 30.6. Chcela som sa spýtať, čo všetko už máte vybavené, nakúpené a čo vám naopak ešte chýba.....neviem, či tu som jediná kto stresuje, že ešte neprišiel kočík alebo že ešte nemám vybaveného pediatra… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petarda
6.6.12 14:51
@paam píše:
@Lola29 a pidural ti napíchli hned napoprvé? U kamarádky se jim to podařilo až na potřetí. A dala by sis ho znovu?

Já taky nevim jak s tim epiduralem, známá rodila dvakrát bez něj a netvářila se, že by toho nějak litovala. Asi uvidim jak budu bolest snášet a pak se rozhodnu. Ale taky už může být potom pozdě, že. Všechno má své pro i proti, dokonce jsem někde slyšela, že epidurálem se tlumí vylučování nějakých látek, které jsou důležité pro podporu kojení. Že se o tom moc nemluví.

• Citovat
  • Upravit
492
6.6.12 15:20

@Sebinah no já už mám všechno, kromě kartáčku na vlasy, nějak jem nenarazila na žádný co by se líbil :D kočárek mám doma teprve týden. Ale máš ještě min. tři týdny do porodu, tak bych se nestresovala, u nás se říká, že kočár má do domu přijít až s mimčem, taková pověra :mrgreen: A pediatr? Tam stačí zaskočit, zeptat se jestli bere, já tam byla měsíc před termínem a řekli že jsem ani nemusela chodit, že stačí zavolat až mě propustí z porodnice.
Petarda: No já jsem pevně rozhodnutá že ho nechci za žádnou cen, ségra ho měla a způsobil jí pěknou neplechu… ale nebylo to jen epiduralem, to by bylo na jinou diskuzi. Navíc se bojím jakýchkoli injekcí a do páteře, to mě děsí sakra moc, ale zajímá mě to, třeba budu mít takový bolesti, že si ho budu chtít dát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
6.6.12 15:30

Taky jsem se chtěla zeptat, jestli nejte někdo v kontaktu s @isand , už by měla mít miminko u sebe, tak jak jí je a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí