Městský byt a úklid / velký úklid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
30.1.11 22:12
nikita066 píše:
Ahoj holky,
mám na Vás dotaz. Za souseda mám inteligentního člověka, který má před jménem Ing. ale věci, které řeší mi příjdou pro mateřskou školu.
Neustále řeší úklid, že uklízím špatně a to neuklízím a že mu lžu a že k němu nemám úctu …
Vždy jsem k němu slušná, zdravím ho, nic osobně proti němu nemám, žádné naschváli ani podobné blbosti jsem mu nedělala.
Jsou mi tady ti lidi celkem fuk, že.

Dnes jsem mu předávala velký úklid a roztržka jak blázen. Už jsem to nevydržela a slušně mu řekla, že jsem učitelka a ne uklizečka a že líp uklízet neumím a když mi nevěří, že ten úklid dělám, že vždy na něho zaklepu a může si jít mi stoupnout za zadek, což odmítl a vyhrožoval problémy.

Může mi nějaké udělat?
A je někde napsáno, že velký úklid se musí dělat každý den a ne jen v neděli? (nepočítám odklízení sněhu)

Ahoj. Bohužel problémy soused udělat může (myslím tím problémy typu naschvály atp). Teď bydlím v paneláku, kde část lidí má byt v OV, část v DV, ale máme tu paní na úklid a má přesně dané, co má kdy (jak často) uklízet. To je na nástěnce, takže kdyby někdo chtěl, může to kontrolovat.

U našich (taky bydlí v paneláku, kde mají lidi byt v OV nebo DV) paní na úklid nemají, uklízí služba a taky mají jasně napsané, jak často a co se má umývat (tj přesně vymezené povinnosti služby na úklid). Otázkou je, jak pak případné porušení postihovat, to se tam snad nikdy neřešilo. Tak možná by stálo za to, pokud se nějak pravidelně scházíte na schůzích atp, něco takového vytvořit, ať se pan inženýr vyjádří přede všemi. Pokud na schůze nechodí, tak bych mu řekla, že měl možnost a víc bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
30.1.11 22:15

niki bud rada,ze te aspon nesleduje,jak nase vsimava sousedka.. ta nam i prohlizela boty na chodbe na botniku..jsem ji videla kukatkem..jsem chtela otevrit dvere a zeptat se jestli nechce nejake z nich pujcit:-D ale mela jsem strach, ze by ji kleplo,jak by se zlekla:-D pokazde,kdyz nekdo prijde a zvoni dole,tak cumi z okna a jeste si rozsviti,aby ji kazdy videl a pak mi tvrdi,ze ona nesleduje,ze akorat slysi hlasy pod oknem,tak se musi podivat,jestli to nekdo nejde za ni:-D asi by ten dotycny na ni zazvonil a necekal pod oknem az vyleze:-D ale to tem duchodcum nedochazi,ze jsou napadni a jeste mi bude do oci lhat.. uz me ani nezdravi a pak vyklada ze ji nezdravim a pritom ja jsem ji zdravila vzdycky a odezva zadna,tak jsem prestala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
30.1.11 22:18

jo tak schůze nemáme žádné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
30.1.11 22:25

no, já mám za to, že úklid domu je povinen provádět ze zákona jeho vlastník, tudíž město. Tyto náklady se pak ale projeví ve vašem ročním vyúčtování. Pokud se ale byty v domě dohodnou, můžou si uklízet sami. Soused ti nic udělat nemůže, město tě taky postihnout za nic nemůže. Maximálně Vám může v domě město udělat to, že proto že docházelo ke stížnostem na úklid, tak Vám tam dosadí úklidovou firmu. Nikdo nemůže nutit nájemníky, aby uklízeli cizí majetek. Je to čistě jen jejich vůle. Nájemní smlouvu máš vystavenou pouze na bytovou jednotku. Sousedi, to jsou ..... co? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mikrobella
6.8.11 11:15

já mám ty samé problémy…dokonce neváhali a zazvonili že mi to tam někdo pošlapal že to tím pádem uklizené není!po neustálém napomínání že mám špatně uklizeno jsem na ně zazvonila at si to po mě jdou zkontrolovat a nešli.no prostě se nudí s takovýma nic nenaděláte my si z nich děláme už jen srandu a vždycky když na nás má přijít řada tak přemýšlíme co jim vyvedem kdyby se jim zase něco nelíbilo …dnes se mi tam opět objevil nápis NEUKLIZENO!tak jsem jim tam dopsala:protože je špína zažraná! a víc se s nima o tom bavit nebudu.

• Citovat
  • Upravit
3089
16.1.12 15:16

Paralerní vesmír :D U nás do puntíku to samé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.11.14 16:07

No jejda! Jsem už v několikátém nájmu a už tohle jsem už párkrát taky řešila…
Teď mám hodně nepříjemnou sousedku, která od prvního dne za mnou chodí s tím, že neuklízím a protože nemá ráda psy, tak má problém s tím mým. Prý jí pouští chlupy na její rohožku… :D :D :D
Ale už mám docela klid. 3× jsem tuhle vlastně cizí paní potkala, byla na mě protivná, já na ni slušná. Po čtvrté jsem se nedala, zdupala ji jak králíka a teď kolem mě chodí po špičkách.
Přesně jsem jí řekla, že jestli mi to nevěří, že na ni od příště pokaždé zazvoním, ať se jde podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
29.11.16 10:29

Kolik tomu panovi je let? Mohla by to byt starecka demence, nebo taky zaminka dat se s tebou do reci a spratelit se :D. Ma manzelku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný