Městský byt a úklid / velký úklid

13335
30.1.11 18:36

Městský byt a úklid/velký úklid

Ahoj holky,
mám na Vás dotaz. Za souseda mám inteligentního člověka, který má před jménem Ing. ale věci, které řeší mi příjdou pro mateřskou školu.
Neustále řeší úklid, že uklízím špatně a to neuklízím a že mu lžu a že k němu nemám úctu …
Vždy jsem k němu slušná, zdravím ho, nic osobně proti němu nemám, žádné naschváli ani podobné blbosti jsem mu nedělala.
Jsou mi tady ti lidi celkem fuk, že.

Dnes jsem mu předávala velký úklid a roztržka jak blázen. Už jsem to nevydržela a slušně mu řekla, že jsem učitelka a ne uklizečka a že líp uklízet neumím a když mi nevěří, že ten úklid dělám, že vždy na něho zaklepu a může si jít mi stoupnout za zadek, což odmítl a vyhrožoval problémy.

Může mi nějaké udělat?
A je někde napsáno, že velký úklid se musí dělat každý den a ne jen v neděli? (nepočítám odklízení sněhu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30.1.11 18:56

já bych ho s úsměvem poslala do patřičných míst a dál s ním o tom nediskutovala at péruje své děti ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.11 18:58

a jinak.. jaké problémy prosím tě? to jsou kecy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
30.1.11 19:02

Nevím, jak to u vás v domě chodí, ale taky bydlíme v městském bytě a prý sem chodí každé pondělí nějaký zaměstnanec firmy, ale nikoho nepotkávám :nevim: , což neznamená, že nikdo nechodí, ale uklizeno tedy není.

A pán uklízí?myslím, že s těmito lidmi nelze vyjít slušným chováním, jim se líbí, že můžou někoho pérovat.
Až by mě znovu komandoval, tak bych mu řekla, že jsem uklízela tehdy a tehdy a pokud se mu to nelíbí, tak může navrhnout na městě, aby někdo docházel uklízet a klidně ať se přihlásí on sám, že by za to určitě dostal nějakou korunu a byl by spokojenej nadmíru, ne? :lol:
Dokud se k němu budeš chovat uctivě a sklánět se před ním, tím víc Tě bude pérovat, je to asi takový typ. Pokud si nestěžuje nikdo jiný na Tvůj způsob úklidu, tak zřejmě žádný problém není a i kdyby si stěžoval, tak je jediný komu se to nezdá, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
30.1.11 19:04

Problémy..no může si jít stěžovat…třeba na lampárnu :mrgreen:
Já mam to samý se sousedkou,nepadly jsme si do oka,tak mě chodí buzerovat za úklid.Taky se mě snaží přesvědčit, že jsem neuklízela.Samozřejmě jsem se s ní zhádala,řev na celý barák a od té doby je klid :mrgreen:
Ale zrovna dnes jsem taky měla službu,tak čekám,kdy zazvoní :lol:
nejlepší je asi ignorace,takovým lidem se nezavděčíš,ani kdyby jsi uklízela denně celý barák..my ulízíme středa+neděle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
30.1.11 19:05

Snažím se ho vrámci slušnosti vždy poslat někam. No uvažovala jsem, že když to půjde nahlásit na MÚ, co by mu na to řekli :think:
Ale zase si říkám, že když uklízím, nikomu nedělám problémy a byt i poplatky platím, tak by problém být neměl. I když zase v našem státě je možné všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
30.1.11 19:10

My teda máme byt v OV, ne městský,ale řeší se to tady taky.
Ale pokud ostatní vidí, že uklízíš,tak by mu to stěžování asi k ničemu nebylo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
30.1.11 19:15

No občas mě někdo zahlédne. Jenže tady jsou důchodci proti mladým. Mladí si udělají co musí a víc neřeší a důchodci řeší hovadiny, teď nám na hlavní dveře dali čip.
A na mou otázku, na co to je, že přece je jedno jestli hledám klíče nebo čip mi nikdo neodpověděl.
Máme supermoderní euro výtah, ale když nejede a já kočár v 7patře, tak musím malého hodit do vajíčka a volat maminu, aby nás zavezla a podobně :zed: (mimochodem výtah nejezdí 1-2 v týdnu a je tak malinký že než tam narvu kočár tak jsem zlá na celý svět)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
30.1.11 19:19

u nás je velký úklid každý den a babky si to patřičně hlídají :-) já uklízím jen u nás na patře což je jednou týdně, když mám službu a když na nás vyjde ten denní velký úklid, ráda jednu z těch babek zaplatím a ona to ráda za ty kačky udělá :-) od té doby mám klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
30.1.11 19:26
meduleinka píše:
u nás je velký úklid každý den a babky si to patřičně hlídají :-) já uklízím jen u nás na patře což je jednou týdně, když mám službu a když na nás vyjde ten denní velký úklid, ráda jednu z těch babek zaplatím a ona to ráda za ty kačky udělá :-) od té doby mám klid :-)

kolik ji platíš? jestli to teda není tajné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
30.1.11 19:40

ahojky, máme městský byt a úklid společných prostor, většinou dělám v neděli tedy 1× týdně a pak má další soused …

No ale štve mě, že u nás se zásadně neuklízí sníh a už podruhé jsem uklízela po 14dnech neúklidu :cert: tedy že dotyční se na to stejně jako půlka baráku vykašlala…

Když jsme se před 7lety tady nastěhovali, tak uklízeli všichni a jakžtakž se to „hlídalo“, nyní NIC … což mě štve, dokonce mi někdo před rokem ukradl fíkus z chodby a před týdnem velkou palmu někdo použil jako wc :zed:

Co k tomu „neuklízení“ dodat? Mám si jít stěžovat na realitní kancelář, jakožto spráce domu?

• Citovat
  • Upravit
13335
30.1.11 19:43

ivik, perlička?
Mě ukradli na chodbě smeták, když jsem si šla vyměnit špinavou vodu za čistou :lol:

No a tady taky neuklízí všichni, předemnou typuju minimálně 14dní se nevytíralo. Ale nevím, proč bych to měla řešit a někomu chodit nadávat, vyhrožovat, či vracet sešit. Mě to za to rozčilování nestojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
30.1.11 19:47

mi taky ne, rozčiluju se sama pro sebe doma :roll: a pak tajně vyškrtávám prázdnou kolonku na nástěnce těm, co neuklidili :oops: aby je to příště nakoplo, ale neúčinkuje to …

Niki - no to je síla, já teda i čistič na skla nechávám na schodišti když vytírám jinde 8-o

• Citovat
  • Upravit
3641
30.1.11 19:53

Tak je to trošku mimo dotaz, ale nám se ztratilo ze dvora: lopata, 2× smeták, skříň, složená v krabici! (když jsme se nastěhovali, tak jsme ji nechali 1den na chodbě, protože zatím nebyla kam dát, sklep nemáme), odpadkový koš, který jsem nechala na dvoře na 20min, když jsem šla do obchodu, že si ho vezmu po cestě domů…někteří lidi jsou vážně magoři..na co je důchodcům lopata v městským bytě uprostřed Brna fakt nevím, polovina z nájemníků jsou alkoholici! katastrofa! Jedno lidi co se stehovali nechali v bytě staré válendy, které se nehodili novým nájemníkům, tak je hodili na dvůr!!!! atd. atd. že se vůbec rozčiluju :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
30.1.11 19:55

že na dvoře válenda??? u nás v mezipatře 3sedačka a přesahuje do schodiště :lol: , v dalším mezipatře je cokoliv co nevešlo do bytu (asi) … a o (ne)zaměstnání většiny :zed: je zbytečné psát …

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný