Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@beodenka píše:
Asi tak, proboha, porad jsou to lidi! Nekdo je zabil, protoze si chtel „prilepsit“.
@pampalin píše:
Tak to mi uníklo, tedy to tepelné zpracování. Páč do náplní se dává rum
do všech. Díky moc.
na prime mluvila zenska ze kdyz se to prida do buchet nebo proste se to tepelne upravi nic se prej nestane ale rozhodne by nedoporucovali delat studene cukrovi a zakusky s tim ze tam neco prilejes do kremu ![]()
@zuzouš píše:
Co si myslim? Že jenom pitomec se teď napije, ví se o tom už nějakou dobu a pořád se najdou další, co si flašku koupí, pijou onu značku.. Aneb vždycky se najde někdo, kdo si sedne na natřenou lavičku i přes nápis jak kráva
tak nejak. kazdy je zodpovedny sam za sebe a musi si nest nasledky
Ted na to koukám na primu, no je to hukot…nedovedu si představit, kam až to může zajít.
my tvrdý nepijem, pijem jen víno..otázka zní zda to nebude i ve vínech…jak jste to pochopily vy holky?
No asi takhle ![]()
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Takže bych si fakt dávala pozor. My třeba tvrdý alkohol kupujeme přímo u výrobce, když už nějaký kupujeme.
@Sijoma80 píše:
Ahoj co si o tom myslíte? Už má 16 obětí![]()
Začla jsem to sledovat až dnes a zatím tady na tohle téma jsem nic nenašla. Nemáte strach o své příbuzné?
Je to tragédie, co se děje. Ale po týdnu už by lidi mohli vědět, co se děje a přestat konečně chlastat. To si jako myslí, že jim se to stát nemůže? Dneska bych si nedala panáka ani z okolkované lahve, natož nějaký drek… ![]()
@kubykula Víno a pivo je bezpečný, tam se ani etanol nedává, vyrábí se to jinak ![]()
@kubykula píše:
Ted na to koukám na primu, no je to hukot…nedovedu si představit, kam až to může zajít.
my tvrdý nepijem, pijem jen víno..otázka zní zda to nebude i ve vínech…jak jste to pochopily vy holky?
ve vsech destilatech takze ve trvdym, vino se nedestiluje
@Janam20 Přesně tak, my jako puboši jsme šli převážně po ceně a byli jsme schopni se ožrat z čehokoliv…být rodičem puberťáka, mám teď fakt strach. A opravdu jsem socka a spodina nikdy nebyla ![]()
@kubykula my pijem taky jen víno, ja myslím že to je jen ve tvrdích chlastech
no jo ted se napijou jen bezdomovci, vsak na prime rikal bezdomoved že pro neho je to konečne moudre se napit coš je padle na hlavu, manžel tvrde pije ale jen drahe wisky no ted si taky nelízne.. A docela mam strach detí, Bracha ma 15let a došel domu a rikal že ve škole pubertaci si delali legraci že ak oslepnou nemusí chodit do školy
snad mam normalniho brachu a chape co se deje.Ale je to des teda.
@pampalin píše:
Budeme mít pouť, chci péct koláče, no a do povidel se prostě rum dává. Myslíte, že tepelnou úpravou se methyl stane nejedovatým?
tak ten rum zapal, modrý plamen znamená, že je alkohol v pořádku, ne? Červený, že je to metayl alkohol…
@RyBANA píše:
@Janam20 Přesně tak, my jako puboši jsme šli převážně po ceně a byli jsme schopni se ožrat z čehokoliv…být rodičem puberťáka, mám teď fakt strach. A opravdu jsem socka a spodina nikdy nebyla
jak rikas, socka sem nikdy nebyla a spodina ale v tech 16 sme sli hlavne tam kde nam vubec neco prodali, takze prave ty otresny trafiky, pochybny vecerky atd… ja kdybych mela doma pubertaka asi ho zabednim doma
![]()
Jinak pokud už některá doma máte nějaký alkohol, tak se dá normálně zdarma ověřit u určitého počtu vzorků, zda je alkohol v pořádku (je to u novinek, takže několik řádek níž), prostě si trošku odeberete do skleničky a tu si necháte otestovat.
Možná bych doporučila té, co má tu oslavu, tak aby nakoupila tvrdý alkohol sama, nechala si ho otestovat (testování zdarma je do pěti vzorků, tak to má otestovaných pět flašek a někdo další z rodiny může nechat otestovat další, pokud si myslí, že se to vypije) a domluvila se v hospodě, aby lili ten - to opravdu jde, s tím, že útratí vlastně za jídlo a nealko, že jo. Ale výsledky budou až za týden, tak jestli má oslavu dřív, tak nevím, no.
@lucie.t píše:
tak nejak. kazdy je zodpovedny sam za sebe a musi si nest nasledky
Ano je zodpovědný, ale má to vcelku rychlý spád a ne všechny starší ročníky mají internet nebo koukají každý den na zprávy
Tak dát si po práci panáčka na uklidnění při cestě domů u stánku mi nepřijde až taková tragédie, aby za to dotyčný musel zemřít.
@byron píše:
tak ten rum zapal, modrý plamen znamená, že je alkohol v pořádku, ne? Červený, že je to metayl alkohol…
toto je prý fáma…nefunguje to, obojí hoří stejně.