Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Polední bouře píše:
A myslíš, že když se tam nebudeš opalovat, tak ti lidi budou trpět min? BTW. Třeba na Kubě před Castrem trpěli víc.
Jde o to, jestli máš chuť se rekreovat někde, kde lidi stojí hodinové fronty na chleba nebo jiné základní potraviny a nemohou se ani dosyta najíst. Já tohle nevyhledávám, i když samozřejmě méně trpět nebudou. Přijde mi to jak užívat si před nějakým chudákem, neměla bych na to žaludek.
@KimL píše:
Když je tu ta debata… Chtěli bychom jet někam k moři. Kde je fakt krásná, čistá voda, ideálně žádný (resp. v normální míře) bordel po okolí, nějaké památky (prostě co dělat, ne jenom animační programy, ale i mít co vidět, procházky, výlety…) atd. Pro mě je důležité, aby ta země neporušovala lidská práva, tudíž odpadají všechny ty Emiráty, Egypt, Kuba… Jenže pak mi tu zbývají buď brutálně drahé destinace (Austrálie…) nebo Evropa, která zase úplně nesplňuje ty požadavky jet někam, kde je fakt krásný moře (oceán) s jemňoučkým pískem, azurovou vodou atd., znáte to.
Nevíte někdo o nějaké takové lokalitě?
Kypr ![]()
@Josefuna píše:
Jde o to, jestli máš chuť se rekreovat někde, kde lidi stojí hodinové fronty na chleba nebo jiné základní potraviny a nemohou se ani dosyta najíst. Já tohle nevyhledávám, i když samozřejmě méně trpět nebudou. Přijde mi to jak užívat si před nějakým chudákem, neměla bych na to žaludek.
A co teba Afrika. Tam jsou taky chudáci. Ale ten turismus je živí.
No ja nevim na tak krátký pobyt bych volila Kanary nebo jih Španělska, konec konců pres Velikonoce byla kamaradka v Barceloně a strávili to v krátkém rukávu, sortkach a jeden den byli cely na plazi, bylo pres dvacet stupnu, za tri nedele a jižněji viz treba Benidorm, Marbella, Malaga, Gibraltar apod. bude zase tepleji. Jako jestli mam na dovcu 8 dni a ctyri dny budu na ceste, tak je blbost nekam se vláčet, natož se ctyrletakem. To uz je snad lepsi se v klidu courat po evropských destinacích.
A k tematu - sestrenice byla na prelomu února-března na tri nedele v Mexiku na vlastni pěst jely ctyri ženy, bydleli v soukromi, byly v Cancunu a naprosta spokojenost a zadne problemy s ničím…
Jela bych na Seychely. Příroda boží, je tam co dělat a ráj je to taky! ![]()
@Josefuna píše:
Díky, konečně to někdo chápe. A vůbec nerozumím lidem, kteří si válí šunky v hotelu postaveným novodobými otroky a je jim to fuk.
@KimL píše:
Díky, konečně to někdo chápe. A vůbec nerozumím lidem, kteří si válí šunky v hotelu postaveným novodobými otroky a je jim to fuk.
tak tohle musí být nějaká provokačka. Jedu na dovču si užívat a je mě fuk, kdo stavěl hotely, kdo sklízel úrodu, která se tam podává, tohle nějak nesleduji a proč taky. Je mě jedno, kolik roků má uklízečka hotelů, nevidím důvod proč bych to měl zjišťovat. Sakra lidi, vy už jste se docela pomátli, to fakt nemáte na práci nic jiného?
![]()
Před měsícem jsme se vrátili z Mexika z Tulumu a byla to úžasná dovolená
Měli jsme půjčené auto, jezdili jsme sami po památkách a prostě bomba. Děti jsme s sebou měli 4 a 6 let. Žádné problémy stran bezpečnosti na Yucatánu nehrozí, policie je na každém rohu. Trochu jsem se bála, aby nás nestavěli a nechtěli nějaký úplatek, ale nic takového se nám nestalo
Na hranicích též vše bez problémů, jen cestou domů v Amsterdamu nás ocuchaval pes, jestli nevezeme drogy
Jediné negativum jsou lehce otravní prodejci blbin u památek…
@dickys píše:
Před měsícem jsme se vrátili z Mexika z Tulumu a byla to úžasná dovolenáMěli jsme půjčené auto, jezdili jsme sami po památkách a prostě bomba. Děti jsme s sebou měli 4 a 6 let. Žádné problémy stran bezpečnosti na Yucatánu nehrozí, policie je na každém rohu. Trochu jsem se bála, aby nás nestavěli a nechtěli nějaký úplatek, ale nic takového se nám nestalo
Na hranicích též vše bez problémů, jen cestou domů v Amsterdamu nás ocuchaval pes, jestli nevezeme drogy
Jediné negativum jsou lehce otravní prodejci blbin u památek…
To máš i v Paříži u Eiffelovky nebo pri výhledu na ní ti černoši nabízejí cetky za euro a na středozemních plážích to samé - neustálé vyrvavani Koko Bélo Banána Mélóné, otravovani šikmooček s ultra rychlou masáží krku/zad nebo v Turecku na plazi cpal deda deti na velblouda a mě osobne v centru Madridu honil po namesti velký plyšový Elmo, neznalá jsem s nim vyfotila tehdy ctyrletaka a nemela u sebe eura. A to nemusime chodit daleko - kamarádce v lete sprostě vynadal ve Špindlu zarostlý hnusný dědek v Krakonošovém obleku - o foto nestala, sám se jim vecpal k detem do záběru ![]()
Byla jsem v Cancunu, mohu srovnávat i se Seychely a Zanzibarem.Co do krásy a klidu moře vítězí Zanzibar a Seychely, v Cancúnu není moře rozhodně tak líbezně blankytně modré jako obě předchozí země. Moře je divočejší, více vln. Zájezd však byl koncipován tak, že první týden poznávačka mayjské kultury, druhý týden odpočinek u moře ve 4+ hotelu, kde jídlo fantastické.
@Burj Chalifa píše:
Byla jsem v Cancunu, mohu srovnávat i se Seychely a Zanzibarem.Co do krásy a klidu moře vítězí Zanzibar a Seychely, v Cancúnu není moře rozhodně tak líbezně blankytně modré jako obě předchozí země. Moře je divočejší, více vln. Zájezd však byl koncipován tak, že první týden poznávačka mayjské kultury, druhý týden odpočinek u moře ve 4+ hotelu, kde jídlo fantastické.
Tak moře má mitvlny. Já když jedu vyloženě hlavně k mori, což tedy tedy není úplně často, tak právě koukám, aby tam vlny byly.
@opozice píše:
tak tohle musí být nějaká provokačka. Jedu na dovču si užívat a je mě fuk, kdo stavěl hotely, kdo sklízel úrodu, která se tam podává, tohle nějak nesleduji a proč taky. Je mě jedno, kolik roků má uklízečka hotelů, nevidím důvod proč bych to měl zjišťovat. Sakra lidi, vy už jste se docela pomátli, to fakt nemáte na práci nic jiného?![]()
Mně přijde provokačka jít se promenádovat nějakam v Dubaji, když vím, že hotel stavěli otroci, místní lidi živoří a ještě tím totálně ničí přírodu, jak to tam staví. Opravdu bych si takovou dovolenou neužila a rozhodně takový země nechci ještě podporovat svýma penězma. ![]()
Proto hledám lokalitu, kde je voda a pláže krásné, ale zároveň to není stát, ze kterého mi je akorát na zvracení, jak se chová k vlastním lidem.
Dekuju za zkušenosti z různých destinaci ![]()
U nás je problém ten termín, v lednu mi zemřela mamka, tak to jsem fakt neměla myšlenky a byla spousta zařizování, příští rok chceme stavět dům, takže by to byla taková poslední dovča před “nášupem”… a chtěli bychom využít ty svátky v květnu a ušetřit si dny dovolené…
Zatím máme tři destinace - Maledivy, Dominikánu a tu Kubu, Mexiko radši riskovat nebudeme i když mě to mrzí.
Termín vidím jako problém v tom, ze začíná od května v těhle destinacích první období dešťů, no jeli bychom první polovinu května, tak uvidíme, máme cca 3 týdny čas. Koukám samozřejmě na recenze, jedu last minut zájezdy, určitě chceme s ck.
Moře právě hledám pro malou klidný s postupným vstupem, písek a nějaké vyblbnuti na hotelu - hřiště, Splash apod.
Určitě i nějaký výlet, abychom nebyli jen v resortu, jezdíme každý rok na Mallorcu, nicméně tam už to máme projety skrz naskrz a chtěli bychom vyzkoušet něco nového… Zatim je po Evropě moře studené a co jsem sledovala Kypr, tak tam prý az koncem května v mělkých vodách 20* a co jsem tak zjistovala u známých, všichni jezdí leden, únor a kdo byl na Maledivach tvrdí, ze pak je těžké najít hezké moře
Seychely by se mi taky líbily, ale na ne nemáme dukáty, ještě třeba Mauricius…
Na příspěvky o lidských právech reagovat nebudu, to by bylo na úplně jinou diskuzi ![]()
@Burj Chalifa píše:
A ten Zanzibar, bylo by to i pro 5lete dítě? Jaké je tam potřeba očkování? Kdyby ne teď, mohli bychom zvážit do budoucna
Dekuju ![]()
Ja asi te otazce nerozumim, to nejde polozit Maledivy versus Mexiko, ale co hledate, pokud bozsky klid, tyrkisovou nadheru, podmorske koraly, podmorsky zivot, bilej pisek a klid bez hromad turistu a mate prachy, tak Maledivy, vybirej z luxusnich rezortu, budete v „raji“. Ja osobne bych mela jednozancnou preferenci pro Maledivy, ale zalezelo by presne kam, miluju tropy a klid a prave ten klid a krasu tropu nabizeji vetsinou luxusni hotely.
https://www.fivestaralliance.com/…sia/maldives
Za klidnou plazi bych nejezdila do Mexika, i kdyz i tam je urcite najdes, to bych dala prednost Maledivam, Pokud ale chces procestovat a poznat Mexiko a chtete tam jit i k mori a nevadi ti preplnena plaz s milionem turistu a chces zabavu a nocni zivot, pak bych hledala hotely nekde na Yucatanu, treba v Cancunu.
Jen teda s malym ditetem bych nejezdila ani na Maledivy, ani do Mexika, kvuli dlouhe ceste. Neuzijete si ani poznavani Mexika, ani klid a krasu Malediv. Male dite bych vzala do Chorvatska, nebo jih Italie, Sardinie, tam jsou prekrasne plaze, to mas letecky 1-2 hodiny, opet zalezi kam a do jakeho hotela, muzes mit hnusne more a miliony turistu a par kilometru dal prekrasne more, zalezi od vasich financnich moznosti a od hotelu a od mista, ktere vyberete.