Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak už jsem 7 týdnů po zákroku Mia. Musím říct, že to uteklo extrémně rychle! Moje prsa už vypadají krásně přirozeně. Bolest, tlak ani žádné další nepříjemnosti jsem necítila už od druhého týdne po zákroku. Moje rekonvalescence byla opravdu rychlá. Dřív než jsem si stihla zvyknout na nová prsa, už jsem ani nevnímala, že jsem nějaký zákrok podstoupila. Teď zpětně, když se nad tím zamyslím, největší překážkou bylo spaní prvních pár dní na zádech. Prášek proti bolesti jsem si vzala jen první den, potom už jsem ho nepotřebovala. První týden jsem musela být opatrná při zvedání rukou kvůli stehům – implantáty se zavádějí přes cca 2cm dírku v podpaží, a i kvůli tomu jsem asi týden nemohla zvedat nic těžkého. Do běžného života jsem se vrátila téměř hned – na zákroku jsem byla v pátek a v pondělí už jsem pracovala. Lehce cvičit jsem začala po dvou týdnech a intenzivněji od čtvrtého týdne. Moje tělo bylo připravené na vše mnohem dřív, ale snažila jsem se dodržovat doporučení kliniky.
Stahovací pás nad prsy jsem mohla sundat už po cca 10 dnech od zákroku – na to jsem se těšila, až prsa budou pořádně vidět! Kompresní podprsenku jsem nosila jen 4 týdny, pak už nebyla potřeba. Nejlepší na tom bylo vybírat si nové podprsenky – to jsem si hrozně užívala a vlastně si to užívám dodnes!😍
Holky, pokud stále váháte, jestli do toho jít, neváhejte a běžte do toho. Je to ten nejkrásnější pocit mít svá vysněná prsa. Vždycky jsem se styděla za svá prsa v šatech, tričku, plavkách i před svým přítelem. Připadala jsem si, že mám mužský hrudník, a bez push-upky jsem si nevěřila – některá z vás to možná zná😁 😁
@Petra722 píše: Více
Děkujeme za informace.
Mrzí mě jen, že v reklamě na Mia Femtech není rekonvalescence úplně přesně vysvětlena… Například je zdůrazněno, že se žena hned může vrátit ke svým běžným aktivitám. Ale co to vlastně znamená běžné aktivity? Pro každou asi něco jiného… Pro někoho je běžné řízení auta, pro jinou je běžná aktivita úklid - to asi taky nepůjde hned… Zvedání dítěte taky nepůjde hned atd. Spousta žen má manuální zaměstnání, které lze považovat za lehkou či těžkou fyzickou aktivitu, takže stejně bude muset marodit…
Podle fotky před jste neměla vyloženě mužský hrudník, takže stydět jste se nemusela… 😊
Myslím, že zájem o přirozené a přiměřené zvětšení by byl, ovšem ta cena zákroku. Ve svém okolí neznám ženu, která by měla navíc takovou částku…
@MarkyFr píše: Více
Zvětšení je možné maximálně o 195 ml, tedy o 1 až 2 čísla košíčků - tuto informaci najdete na stránkách Renomé kliniky.
@eM88 píše: Více
No částka je opravdu vysoká, láká to hlavně že je to bez celkové anestezie atd., tak asi proto.. ![]()
Ano, výhody tam jsou. Přesto je k zamyšlení, zda by cena neměla být nižší, když to není klasická operace s narkózou a není tam hospitalizace…
Mě ještě zaráží ten přístup z PODPAŽÍ. Přístup z podpaží už se přece moc nepoužíval… A tak nějak nerozumím tomu, jak dostanou implantát na správné místo, když tam nevidí a navíc prý bez narušení tkání(?).
Ještě k řezům v oblasti podpaží. V podpaží jsou mízní uzliny, proto jsem se ptala. Zda nemůže dojít k jejich narušení apod. Podepisovala jste nějaké takové riziko před zákrokem prosím? Děkuji.
@eM88 Nevím, zda jste koukala, jak jsem psala na videa na isnstagramu kliniky Aesthevita nebo si dohledala informace. Nejsou to stejné implantáty jako u klasické metody, implantáty dokáží projít úzkým injektorem na své místo a nejsnazší cesta je právě z podpaží a prsa zůstávají nenarušena. Proto tam také nejsou bolesti, jen to podpaží člověk chvíli cítí. Jedná se o nejbezpečnější metodu, která je dodnes bez komplikací, což píše klinika, ale já si jednoduše dohledala na googlu.
A co se ceny týče, tady jen níže zkopíruju vysvětlení z webu kliniky. Ale já nejsem lékař ani výrobce, opravdu doporučuji kontaktovat kliniku, případně podstoupit konzultaci, nebo také googlovat a sledovat metodu v zahraničí na isnstagramu, jako jsem to udělala já. Materiálu a vysvětlení je tam mnoho. Já Vám mohu vylíčit svoje pocity a spokojenost, která je maximální. Ale jak zákrok ale přesné medicínské postupy, na to jsou lepší ta videa, která klinika zveřejnila na svém instagramu nebo zahraniční kliniky.
MIA Femtech klade důraz na špičkovou kvalitu a bezpečnost, díky čemuž mohou proceduru provádět pouze pečlivě vybraná certifikovaná pracoviště s odborníky s dlouholetými zkušenostmi v plastické chirurgii prsou a vysokou spokojeností klientů. Technologie prošla rozsáhlým vývojem a klinickými studiemi a využívá patentovanou technologii s jednorázovými komponenty přímo od výrobce.
Součástí ceny je také exkluzivní záruční program, který nejen garantuje maximální bezpečnost, ale zahrnuje i možnost budoucí úpravy podle potřeb a přání klientky. Díky tomu má MIA úprava prsou vyšší cenu, která však reflektuje maximální bezpečnost, minimalizaci rizik a jistotu dlouhodobé spokojenosti s výsledkem.
Na výběr je z několika tvarů a velikostí do 195, to je celosvětově stejné, tohle mají i zahraniční kliniky, které jsem koukala, takže samozřejmě i Aesthevita.
Papírů jsem podepisovala dost. Panu doktorovi jsem věřila na 100 % a neměla jsem žádné pochybnosti – ani je nechci mít. Přijde mi, že čím více se člověk o tohle zajímá, tím více si to vsugeruje. Ale pokud vás to zajímá, obrátila bych se přímo na pana doktora Pilku. Ale všude se dočtete, že je to v současnosti nejbezpečnější metoda bez vážných komplikací. Takže asi bych věřila lékařům po celém světe.
Holky, posílám svoji jizvičku v podpaží. Je ještě čerstvá, a logicky je tedy ještě výraznější. Pan doktor mi říkal a ukazoval, že časem vybledne. Viděla jsem fotku, jak vypadá po X měsících, a vůbec nic nebylo poznat. Já už se na tento den taky těším, ale musím říct, že jsem čekala, že se bude hojit o dost pomaleji, ale hojí se fakt krásně a každým dnem je hezčí a hezčí☺️
Děkuji, přesto kdyby jste si vzpomněla, jaká rizika jste podepisovala, můžete je prosím zveřejnit? Prahu mám daleko, navíc vím, že při konzultacích není moc času na řešení otázek pacientky. Případně sem nafotit jakékoli dokumenty, které jste k zákroku dostala (pokud je to možné)?
Věřit lékařům můžeme a nemusíme (mně osobně už řekli v minulosti tolik nesmyslů, že by to bylo na román a nejsem jediná s takovou zkušeností). Je potřeba si uvědomit, že je tyto výkony živí, takže ne všichni lékaři hned přiznávají rizika. To by byli sami proti sobě.
Metoda MIA je nová, těch pacientek není mnoho…
Na YouTube o zvětšení metodou MIA mluví žena Erin Alexander. Ukazuje i jizvy v podpaží, myslím ale, že je má níž než vy… Holení podpaží asi musí probíhat velmi opatrně…