Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Cena asi odradí, to máte pravdu. A co ty splátky? To by možná šlo? Nevíte jak to mají nastavené?
@LucieVladimir píše: Více
Důvodů, proč jsem se rozhodla zatím na operaci nejít, je několik.
1. Technika MIA Femtech je nová. Zkušenosti s ní jsou v řádu pár let = nejistota, co se týká budoucnosti, především trvanlivosti implantátů (aby se nemusely měnit). Otázky ohledně operační techniky - implantát se vkládá „naslepo“ - chirurg musí být opravdu zkušený. Také otázky ohledně řezu v podpaží - zda řez nebo jizva v podpaží nezpůsobí potíže.
2. Obecně obavy z cizího materiálu v těle. Implantát je pod žlázou, tedy i otázka případného kojení.
3. Nejistota ohledně výsledku. Jde o metodu vložení implantátu pod žlázu (tedy zjednodušeně obava z toho, že okraje implantátu budou příliš viditelné přes kůži). Výsledek nemusí být vždy úplně přirozený, zejména u hodně štíhlých žen. Nabízí se možnost doplnit poprsí vlastním tukem, ale to je další operace navíc.
4. Mám dlouhodobé potíže s drobnými na pohmat nepříjemnými cystami v prsou, které nejdou řešit odsátím, tak si říkám, zda by se to nějak nezhoršilo.
5. Cena zákroku je vysoká.
I přes to všechno, tato technika je snad zatím jediná, která nabízí decentní zvětšení bez celkové narkózy a s rychlejším hojením.
Děkuji moc za zprávu. Já o tom pořád přemýšlím. A o těch splátkách víte něco prosím? Děkuji.
@LucieVladimir píše: Více
O splátkách bohužel nic konkrétního nevím… Možná zkusit napsat e-mail na kliniku, kde to nabízejí. Osobně nejsem příznivcem zadlužování se, i když dnešní doba je taková, no. Zajímalo by mě, zda třeba časem cena zákroku neklesne. Nějak se mi nechce věřit, že takto budou mít v budoucnu dost klientek.