Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@eM88 a co se týče implantátu teď- jsou to moje prsa 😃 ❤️. Nikdo by nepoznal, že jsou udělaný, jen jsou plnější a kulatější. Mam hodně kostnatý hrudník, takže jsem asi ten případ, kde to bude nejvíc vidět a ani tak to není není poznat. Možná to je malinko znát jen když dám ruce nahoru do protažení, ale kdo ví, jestli se tak nechovají i přírodní prsa, bohužel jsem to nikdy na sobě nemohla porovnat, protože tam dřív ten materiál prostě nebyl 😃
@Pavla20374 píše: Více
Děkuji za odpovědi.
Tedy člověk může hned po zákroku používat mýdlo, ale bez parfemace? Nějak si to nedovedu představit v teplejších měsících. 🙂
Ještě se zeptám, jakou velikost implantátů a profil implantátu pan doktor u vás zvolil? Všimla jsem si, že nejčastěji se volí ta největší velikost (195 ml), ale ani menší zvětšení - tedy ještě menší velikost implantátů, nevypadá zle.
@eM88 Ne ne, první dny máte zalepené. Pak na první kontrole cca po týdnu zkontrolují a když je vše v pořádku, můžete vodou a odvar z řapíku a pak po pár dalších dnech (to už si přesně nepamatuji, ale myslím, že cca 2 týdny) můžete mýdlo bez parfemace.
@eM88 měla jsem asimetrii, takže mám 170 a 195. Záleží na Vašem zakladu 😊
Dobry den, jsem necelé tři týdny po zákroku Mia a bylo to opravdu nejlepší rozhodnutí co jsem mohla udělat. Vždy jsem měla malá prsa velikost košíčku A-B a uz od mladí jsem věděla ze jednou budu chtít větší. Mam dvě děti ve věku 4 a 1,5r s metodou MIA jsem s dětmi mohla opravdu fungovat již od začátku a být po třech dnech od zákroku s nimi sama doma a manžel mohl chodit do práce. Nejmladší dceru jsem zvedla po 12dnech. Prsa jsou krásný, přirozené a na dotek jak vlastní.
k_hand: neměla jsem žádné pnutí na hrudníku. Pouze první tři dny pnutí v podpaží a 4dny otoky. Momentálně jizvička v pravém podpaždí již krásná a v levé jeste trochu natekla, ale každým dnem lepší a lepší
..velikost prsou 195 demi. Ted mam košíček C ❤️ maximální spokojenost.
@Pavlina797 píše: Více
Můžete dát prosim foto před a po? A dokonce prý testují i 250ml, že by to do pul roku mohlo fungovat, ale ještě jsem to nikde nečetla. A kde vám zákrok dělali? Děkuji ![]()
@MarkyFr Dělal mi to pan doktor Payer na Renomé Clinic
to jsem zatím neslyšela ze by to mohlo být už takto brzy tech 250ml, ale uricte to casem bude si myslím. Posílám foto pred a po. Plavky nemají žádné vycpávky. Fakt jsem maximálně spokojená. A opravdu mi to opticky udělalo to co by mi dali když bych šla na klasickou augmentaci což jsem měla mít 250ml-180ml záleželo by no.
Děkujeme za foto, ja prave u pana doktora na jeho instagramu kde byly otazky odpovědi, tak tam právě říká, že by 250ml mělo být. Tak ještě počkám a uvidíme. Cena je tedy dvojnásobná oproti klasické augmentaci, ale jsou tam určitě velké pro. ![]()
Ještě dotaz, musí se časem implantáty vyměnit nebo co vám k tomu bylo řečeno? Děkuji
@MarkyFr
Co se týká výměny implantátů MIA Femtech, tak se uvádí, že pokud nejsou problémy, není nutné tyto implantáty měnit. Nicméně, i když se jedná o moderní implantáty, tak ta životnost se asi ukáže časem - tedy v praxi u pacientek. Studie, která v souvislosti s těmito implantáty proběhla, trvala, myslím, pouhé tři roky. I na konzultaci na klinice Aeshevita mi potvrdili, že pokud nebudou problémy, tak se měnit nemusí… Vyjímají se prý stejnou cestou, přes podpaží. Pokud by bylo nutné řešit nějakou složitější komplikaci, tak si myslím, že by bylo nutné to řešit klasickou cestou - řez v oblasti prsou, ale na to doporučuji se ještě někde zeptat. Takže buď anebo. 🙂
@Pavla20374
Hezký den, Paji. Četla jsem, že jste se po zvětšení prsou metodou MIA rozhodla ještě pro malinké doplnění tukem, jak dopadl výsledek a proč jste to vlastně chtěla podstoupit?
Mate nějaké pred/po?
Dekuji!
@Marttula Dobrý den ☺️, mám skoliózu páteře a s tím spojený nesouměrně propadlou hrudní koš. Už od začátku jsme byli domluvení s panem doktorem Pilkou, že nejdřív zvětšíme MIA, uvidíme jaký bude výsledek a případně ještě za nějaký čas (alespoň 3 měsíce) odebere tuk z břicha a doplní hrudník tam, kde bude potřeba. Přenos tuku se dělal také jen v lokální anestezii a byl úplně bezbolestný. A asi to je hodně subjektivní, ale pro mě to byla třešnička na dortu 😊.
A jak se cítíte po zákroku? Jaké to bylo první dny, týdny, jaké pocity, bolesti, jak to cítíte, není to nezvyk, překážka? I psychicky třeba. Děkuji ![]()
@MarkyFr Po MIA prvních 24h jsem si brala léky na bolest a spíš jen tak polehávala, pak už bez léku normální fungování doma, jen nezvedat ruce a asi po 3 dnech už jsem víceméně fungovala normálně vše. Po lipotransferu jsem měla na dotek citlivé břicho pár dní jinak vůbec nic, žádné bolesti, žádné léky, nic. A psychicky velká změna co se týče sebevědomí. Člověk na sebe pak hned kouká jinak do zrcadla bez prádla a co si budem, to pak i v manželském životě to je velká změna k lepšímu 😁. Prsa jsou pocitově jak moje, není mi to nijak nepříjemné a citlivost zůstala stejná 😊