Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
HA to prý není. Měla bych to hned co jsem ji začala brát, mně se ty migrény rozjely po prodělání Covidu.
mě se migrény rozjeli při HA, bez HA je mám cca 1× za měsíce, jinak léky na migrénu taky neberu, snažím se tomu předcházet, beru Ibalgin rapid caps hned co začne bolet hlava, když to nevyjde a migréna se rozjede, musím se vyzvracet pořádně, dám si čípek Paralen 500 a snažím se usnout, i když se to ne vždy dá, naposled jsem měla už problém i vstát z postele na záchod
Ale pokud by byli velmi časté migreny, brala bych, co mi dá Dr.
To ie strasny. Budu drzet pesti aby se to co nejdriv vyresilo a nemusela jich brat tolik
@Anonymní píše:
HA to prý není. Měla bych to hned co jsem ji začala brát, mně se ty migrény rozjely po prodělání Covidu.
Rikal kdo? Jinak HA by se při migréně (hlavně té s aurou) brát vůbec neměla. Jinak nezlob se na mě, ale pokud se ti zda, že budeš brát moc léků a radši uprednostníš HA před profylaktickou léčbou migrény, tak ty migrény asi tak strašné nemáš a nepotřebuješ ji. Kdyby jsi zažila, že máš migrénu 5 dni z týdne a nejsi schopná ničeho, tak o tom, že bys léky nebrala vůbec neuvažuješ.
@Ivusska777 píše:
Rikal kdo? Jinak HA by se při migréně (hlavně té s aurou) brát vůbec neměla. Jinak nezlob se na mě, ale pokud se ti zda, že budeš brát moc léků a radši uprednostníš HA před profylaktickou léčbou migrény, tak ty migrény asi tak strašné nemáš a nepotřebuješ ji. Kdyby jsi zažila, že máš migrénu 5 dni z týdne a nejsi schopná ničeho, tak o tom, že bys léky nebrala vůbec neuvažuješ.
A ty se nezlob na mě ale HA brát musím kvůli endometrióze. Takže komentář mimo, když nevíš detaily ![]()
@Anonymní píše:
Momentálně beru 13 druhů léků, z toho jeden na migrénu. Jak říkám hrst ráno večer a hrst večer.
K tomu byliny tčm, to je ta hrst druhá. Kdyby nepomáhali, tak je neberu. Ale je to spíše berlička, že už většinou nejsou tak kruté.
Chtěla jsem říci, že ta jedna tabletka navíc je nic.
Takhle to začíná, že jeden prášek navíc nic není. A pak to budu brát taky po hrstech
Na něco to pomůže a něčemu to uškodí.
@Ivusska777 píše:Říkal doktor. Může to být od krční páteře, od čehokoli. To se neví. Prý se třeba zjistí křehké cévy. Kdybych nemusela, neberu ji. A mám s nejnižším množstvím hormonů na trhu.
@Anonymní píše:
A ty se nezlob na mě ale HA brát musím kvůli endometrióze. Takže komentář mimo, když nevíš detaily
Jak ti to pomaha na endometriózu
@Anonymní píše: Říkal doktor. Může to být od krční páteře, od čehokoli. To se neví. Prý se třeba zjistí křehké cévy. Kdybych nemusela, neberu ji. A mám s nejnižším množstvím hormonů na trhu.
No mě antikoncepce migrény výrazně zhoršuje. A taky mi gynekolog rikal, ze to není pravda. Na to, jestli je vhodně ji užívat při migrenach se koukni do pribaloveho letáku. Já od té doby, co ji neberu, nepotřebuji užívat denně léky na migrénu. Mám tak 3 záchvaty do měsíce a ty zvládnu s triptany. Fakt o tom pouvažuj. Antikoncepce nic neléčí, ta ten problém akorát zakrývá.
@Len123l píše:
Jak ti to pomaha na endometriózu
Ja tu neřeším endometiozu holky
ale léky na migrénu.
@Ivusska777 píše:
No mě antikoncepce migrény výrazně zhoršuje. A taky mi gynekolog rikal, ze to není pravda. Na to, jestli je vhodně ji užívat při migrenach se koukni do pribaloveho letáku. Já od té doby, co ji neberu, nepotřebuji užívat denně léky na migrénu. Mám tak 3 záchvaty do měsíce a ty zvládnu s triptany. Fakt o tom pouvažuj. Antikoncepce nic neléčí, ta ten problém akorát zakrývá.
Na endometriozu léčba není. Nezvetšuje se mi cysta a nerozlíza se mi to po břiše jako bez HA. Nemít ji, až jsem bez obou vaječníků. Nepiš o něčem, o čem nic nevíš.
V tomhle věřím gynekologovi.
@Anonymní píše:
Ja tu neřeším endometiozu holkyale léky na migrénu.
Omlouvam se. Jen me to zajimalo.
@Anonymní píše:
Na endometriozu léčba není. Nezvetšuje se mi cysta a nerozlíza se mi to po břiše jako bez HA. Nemít ji, až jsem bez obou vaječníků. Nepiš o něčem, o čem nic nevíš.
a NEchceš zkusit třeba vysadit HA na měsíc, jestli to fakt nezmírní migrénu, já si ji takto vysadila sama, taky mi bylo řečeno, že to tím být nemůže, ale bylo, pak jsem si dala Mirenu, taky jsem trpěla na cysty, a zatím už 2 roky bez cyst a s minimem migrén
@kotaska91 píše:
a NEchceš zkusit třeba vysadit HA na měsíc, jestli to fakt nezmírní migrénu, já si ji takto vysadila sama, taky mi bylo řečeno, že to tím být nemůže, ale bylo, pak jsem si dala Mirenu, taky jsem trpěla na cysty, a zatím už 2 roky bez cyst a s minimem migrén
Ty jsi měla endometriozu? Já chci být hlavně ok gynekologicky. Bez souhlasu doktora nic vysazovat nechci. Ještě uvidím co bude po EEG a CT.
@Anonymní píše:
Já se finále snažím poradit a vzhledem k tomu, ze tu diskutujeme o profylakticke léčbě migrény, tak se asi nebavíme o tom, ze té jednou za týden bolí hlava, vezmes ibalgin a jdeš do práce. Profylakticka léčba se nasazuje, když mas velmi těžké migrény, které ti znemožňují běžné fungovat nebo to je vic jak 15 dní v měsíci. Pokud jsi jeden z těchto případu, tak ver, ze zkusit vysadit HA za to stojí. Třeba je u tebe v tom fakt nevinně, ale třeba mě to fakt pomohlo. Sice mám migrény pořad silné (obrovská bolest hlavy, neschopnost byt na světle, nevolnost, silena únava), ale je to tak 3krát za měsíc bez léků a bez antikoncepce.
Nebo zkusit zmenit antikoncepci. Ja mela tri a migreny mi zhorsovali jen dve. Po ty jedn sem teda mela sileny depky. A jinak se ta endometrioza tesit neda? Nez antikoncepci?