Migréna v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7628
2.5.17 08:10
@ayra.5 píše:
Ahoj holky, opravdu nikdo nevíte, jestli na to můžu dostat neschopenku? Nemusí to být hned na celé těhu, ale aspoň na pár týdnu, než se to srovná…nevím jak moc tlačit na gynekologa nebo jestli jít k obvoďákovi, příp. se objednat na tu neurologii, když mi nebudou nic moc dělat? 8o Zítra bych to potřebovala vyřešit… nedá se takhle pracovat, ani odpočívat, nic.. :,(

urcite s tim nebude mit gynekolog problem, je to proste jiny stav, bez reci ti to napise, jen mu to musis rict, to se neda nic delat, drz se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
2.5.17 08:13

@Efka2015 V rizikové poradně mi na migrénu napsali Novalgin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
2.5.17 08:49

@Lindii néééé já doufala, že to v 2. trimestru přejde :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7628
2.5.17 08:51
@Efka2015 píše:
@Lindii néééé já doufala, že to v 2. trimestru přejde :-/

tak jasny, ze se nejde necim ridit, kazda jsme jina, takze neves hlavu :mrgreen: je to ale hruza no, to covek vazne nemuze nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
29.8.17 08:30

Ahojky, taky se připojuji do diskuze.. Jsem čerstvá těhulka a už teď mě to trápí.. Jsem migrenik už několik let, mívám migreny dost často, 1× za14 dní.. někdy dva nebo tři dny po sobě.. Moje neuroložka už mi kdysi řekla, že pokud bych otěhotněla, tak triptany, které beru, mám okamžitě přestat užívat.. A pokud možno nebrat nic.. ani ten blbej paralen.. Dneska v noci záchvat jako blázen.. Paralen jsem si vzala už z večera, protože jsem cítila, že migréna prostě přijde, ale nepomohl a hlava se mi rozjela během spánku tak, že mi bylo pěkně zle.. Vzala jsem si půlku svého prášku na migrénu a byl klid.. Do rána jsem to dospala a dobrý.. Teď mě ale samozřejmě hlodají myšlenky, jestli jsem tomu prckovi nějak nemohla ublížit.. Ikdyž jsem už kdysi dávno slyšela, že několik holek bralo triptany i v těhotenství a vůbec nic se nestalo. Tady v diskuzi také čtu, že triptany jsou v těhu povoleny.. Někdo říká to a někdo zase něco jiného.. tak jak se má člověk zachovat.. Vím, že si tím můžu ublížit, ale než se trápit šílenýma nekončícíma bolestma a zvracením, proč si neulevit jedním práškem.. Budu doufat, že mě to potrápilo jen teď v začátku a že to dá do budoucna pokoj.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
29.8.17 08:52
@Radůzaaa píše:
Ahojky, taky se připojuji do diskuze.. Jsem čerstvá těhulka a už teď mě to trápí.. Jsem migrenik už několik let, mívám migreny dost často, 1× za14 dní.. někdy dva nebo tři dny po sobě.. Moje neuroložka už mi kdysi řekla, že pokud bych otěhotněla, tak triptany, které beru, mám okamžitě přestat užívat.. A pokud možno nebrat nic.. ani ten blbej paralen.. Dneska v noci záchvat jako blázen.. Paralen jsem si vzala už z večera, protože jsem cítila, že migréna prostě přijde, ale nepomohl a hlava se mi rozjela během spánku tak, že mi bylo pěkně zle.. Vzala jsem si půlku svého prášku na migrénu a byl klid.. Do rána jsem to dospala a dobrý.. Teď mě ale samozřejmě hlodají myšlenky, jestli jsem tomu prckovi nějak nemohla ublížit.. Ikdyž jsem už kdysi dávno slyšela, že několik holek bralo triptany i v těhotenství a vůbec nic se nestalo. Tady v diskuzi také čtu, že triptany jsou v těhu povoleny.. Někdo říká to a někdo zase něco jiného.. tak jak se má člověk zachovat.. Vím, že si tím můžu ublížit, ale než se trápit šílenýma nekončícíma bolestma a zvracením, proč si neulevit jedním práškem.. Budu doufat, že mě to potrápilo jen teď v začátku a že to dá do budoucna pokoj.. :mavam:

Triptany jako samozřejmě nejsou povoleny -na těhotných se prostě lékové studie nedělejí, u některých léků jsou popsány teratogenní účinky na plod -ale to nemluvím o antimigrenikách. Já jsem si triptany taky během těhotenství dala, protože jsem měla šílené migrény a vše ok. Když je to výjimečně tak se nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
29.8.17 09:10

Já teda nevím, určitě záleží jak silné ty migrény mas s jestli víš, co ti to zpousti… Pokud by to aspon trochu šlo, tak bych to neriskovala, nebo vždy po poradě s Mudr. Ja teda před tehu mela migrény výjimečně (jednou Za par měsíců ale v tehu co dva dny). Hodne mi pomohla Neschopenka do 21tt (klid, prochazky, volný režim podle toho kdy mi bylo dobre), hodně pít, cvičit něco na protahovani a nesedět u počítače. Kdyz jsem se nestresovala v práci, uklidnilo se to. Moje neurolozka mi taky rikala ze ten 20 tt bývá zlomovy a muže se to pak zlepšit protože se uklidní nějaký hormon ktery to dost často způsobuje. Kdyz jsem chodila do práce a věděla jsem ze musím byt ok, tak jsem brala novalgin nebo paralen( ty se berou po 2 aby pomohly na bolest), magnesium Magnosolv… Kdyz jsem pak byla doma naučila jsem se to zvládat bez léku, proste chlad, studené obklady pití a spánek… Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
29.8.17 12:09

@Sofierules @ayra.5 Holky díky za rady, moc si jich cením. Já jsem toho názoru, že pokud to bude asi výjimečně a vezmu si čvrtku Sumatriptanu, spolehlivě mi zabere a já se nebudu tři dny trápit jako blbec.. Takový ty pokusy vzít si víc paralenů, dělat si studené obklady, pít kávu.. to už mám dávno za sebou a to mi nepomáhá. V některých případech to dokážu takto zachránit, ale když se to má rozjet, tak se to prostě vždycky rozjede. Migréna mě kolikrát vzbudí i ze spaní, někdy to nedokážu ovlivnit. Samozřejmě mám vypozorované některé spouštěče, které se snažím omezit.. jako třeba nehladovět, hodně pít, pokud možno nestresovat se a v práci pořád jen nečučet do pc. Ale někdy to taky moc ovlivnit nejde, k práci pc potřebuji, sedím totiž na přepážce.. A dále pak mi to spouští nějaký hormon vždy před menstruací.. Jsem teď čerstvá těhulka, přelom 5/6 týdne a teď je zrovna období, kdy bych běžně dostala ms. Ta ale nedorazila a tak si myslím, že to mé tělo se s tím teď tak trochu pere a teprve teď mi dá najevo, že je něco „jinak“.. Nevím, takhle si to vysvětluju.. Do teď mi nic nebylo a nepociťovala jsem vůbec žádné změny.. Až dnes - migréna, bolest v podbřišku, bolesti prsou. No, když to shrnu, budu doufat, že je to jen teď a nebude mě to v těhotenství nějak moc trápit.
Ještě jednou díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
31.12.17 08:54

Pridavam se do klubu tehotenskych migrenicek..

Ahoj holky,
Bohuzel se k Vam musim pripojit. Pred tehu jsem znala bolest hlavy, ale na to stacily 2 ibalginy a byl klid (bylo to jen obcas, ze stresu a dlouheho cuceni v praci do pc). Od tretiho mesice tehu mi ale zacaly silene migreny, co treti den ( takze 2× do tydne min).
Obvykle to startuje v noci (vecer predem uz citim lehkou bolest) nebo rano vstanu, bez bolesti, ale uz citim ze mi neni dobre, nasnidam se a do pul hodky se to zacne rozjizdet. Auru nemam.
Typicky me boli pulka hlavy a tlak za celym okem a u korene nosu. Vetsinou leva strana, tak jednou mesicne i prava. Bolest jde taky od tyla a mam pocit ze i od patere.
Zachvaty zacinaji obcas prujmem, obcas nechutenstvim, zacne bolet oko a pak mi tezkne ta pulka hlavy ktera boli no a pak uz je to klasika. S tim, ze kdyz se to rozjede, 24h umiram, tak 6× denne zvracim, neudrzim krome trochy vody nic.
Uz jsem byla na dvou neuro, ted me posilaji v lednu na rezonanci, jinak vsude mi rekli jen paralen.
Jenze jak tu vsechny vite - je to jak snist lentilku, bez efektu a je fuk zda cipek nebo prasek (ci verzi panadol). Krom toho me konkretne paralen drazdi zaludek - zvracim po nem - coz na me doktori koukali jak na cvoka.

Vsechny mozne tipy jsem uz zkusila - kafe vysadit, nasadit, citron a voda(prekyseli zaludek a nasleduje zvraceni), cola (zvraceni), tygri mast je prijemna, ale nijaky ucinek, obklady a tma a ticho jsou pri migrene jen tlumici ucinek.
Jsem v 17tt - namisto paralenu ted zkousim ibalgin (jen po pulkach), nove jsem objevila migralgin (opet jen pulka a jen kdyz to zacne, pak to nema smysl uz, lekarnice se me ptala zda to mam na doporuceni doktora, tak jsem ji odpovedela, zda mam radsi brat triptany..), a z gennetu mam ze znamosti napsany i sumatriptan (jen pro pripad nouze, uzila jsem 1× pulku a na rozjetou uz to stejne nezabralo).

Ja uz opravdu nevim - cely prosinec jsem byla na neschopence, ptz pri dvou az trech zachvatech tydne proste nejde pracovat, ted v lednu se musim domluvit se sefem, jak to udelame dal - moje funkce nema zastupitelnost a od unora mam zaucovat nastupkyni..

Nechci ublizit miminku, ale kdyz se to rozjede, tak se jen modlim aby byl uz druhy den a jsem posera co 3 dny snaset tak velke bolesti..
Vsude rikam, ze bych radsi 3× denne blila nez 3× tydne migrenu..

Myslite ze je normalni aby se migrema vracela pravidelne kazdy treti den, i kdyz mezi tim se citim celkem fajn?

Rehabku mi v tehu nenapsali, pry to nei dobre pro mimi, tak cvicim aspon jemnou jogu..
Ach jo.. Snad nas to po tehu nebo lip co nejdriv prejde.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
31.12.17 08:59

@Radůzaaa jak jsi na tom? Jsi tehotna a jak ty tve migreny.. Hodne symptomu jsme meli spolecnych..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
31.12.17 09:03

Já to tak taky měla, ale prášky jsem nejedla max. paralen ani neurolog mi jiné nedoporucil, byla jsem od 15 tt kvůli tomu na neschopence, teď ve 32 tt už mě hlava nebolí, úplně to odeznělo. Jediné co mi trochu ulevovalo byl obklad z mokrého kapesník a alpy, smrdělo to u nás jak v lihovaru a ležet a odpočívat, nech si předepsat magnesolv, migrena trvala vždy tak 3 dny pak 2 dny klid a nanovo, musíš to vydržet. Prášky neber není to moc dobre, já si teda 2× ibalgin taky vzala ale pak už jen paralen na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
31.12.17 09:05

@happiest to je hrůza, lituju tě :hug:. V těhotenství jsem migrény mívala nejhorší. V prvním jsem to vše protrpěla bez léků z obavy, abych neublížila miminku a bylo to peklo. Ve druhém a třetím těhoteství jsem na radu lékařů brala Brufen nebo Ibalgin, třeba i 3 denně, což je prý první dva trimestry bezpečné a neskutečně se mi ulevilo. Mě osobně zabírají opravdu dobře, pokud si je vezmu hned v začátku. Triptany mi nezabíraly ani coby netěhotné, takže mě nenapadlo zkoušet v těhu.
Všechny tři děti mám zdravé, ale opravdu jsem dodržela ve 3. trimestru už analgetika nebrat. Může prý poškodit vývoj srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
31.12.17 09:19
@hanaross píše:
Já to tak taky měla, ale prášky jsem nejedla max. paralen ani neurolog mi jiné nedoporucil, byla jsem od 15 tt kvůli tomu na neschopence, teď ve 32 tt už mě hlava nebolí, úplně to odeznělo. Jediné co mi trochu ulevovalo byl obklad z mokrého kapesník a alpy, smrdělo to u nás jak v lihovaru a ležet a odpočívat, nech si předepsat magnesolv, migrena trvala vždy tak 3 dny pak 2 dny klid a nanovo, musíš to vydržet. Prášky neber není to moc dobre, já si teda 2× ibalgin taky vzala ale pak už jen paralen na noc

ten magnesolv mam v planu ten v poradne chtit, diky.
Ja nikdy nebyla zadny velky polykac prasku ani ted to nedelam rada a mam z toho vycitky, jenze po kazdem zachvatu taku hubnu - od toho co zacaly migreny uz - 4kg dole a to uz skoro v 5 mesici mi prijde na prd.
Zkousim i hledat varianty spani, dokonce mam od ocarky napsane bryle - jestli to treba nejde od oka (leve astigmatismus a obe mam pulky dioptrie)..
Ted se nejak snazim 1× tydne vydrzet zachvat bez leku 1× tydne si neco vezmu, ale je to n houby..
Diky moc za podporu, snad se nejaku ten hromon srovna.
Kamaradka rikala ze ji to preslo v 6 mesici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
31.12.17 09:22

@Aamanda dekuju za prispevek - ten ibalgin mi pomaha trosku - nejsem po nem sice zadny Janosil, ale aspon muzu mluvit.
V tretim trimestru uz doufam, ze by mohlo byt lepe nebo to budu miset prezit.
Taky diky za podporu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
31.12.17 09:35

@happiest mluvila jsi o tom s gynekologem? Ja taky na migreny trpim a v prvnim trimestru jsem myslela ze mi bouchne hlava. Zminila jsem se o tom gynekologovi a ten mi rekl ze vzhledem k tomu ze migrena netrva treba tyden v kuse, tak kdyz se mi to zacne rozjizdet at si radsi vezme prasek, ze ve finale ta bolest a hlavne stres z ni, je pro dite horsi bez si sem tam vzit prasek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí