Mikroplasty - sáčkové čaje - doporučení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43012
16.2.26 08:05

Mikroplasty - sáčkové čaje

Kdo to máte zmáklé, jaký úplně bezplastový kupujete a kde? Orientačně ceny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50
16.2.26 09:43

Zmáklé to nijak zvlášť nemám, tak doporučím jen jednu značku, kterou kupujeme, a to Sonnentor. My pijeme hlavně sypané čaje (louhované přes kovové sítko), ale pro směsi a hlavně bylinné čaje je Sonnentor super. byli jsme i na exkurzi ve výrobně, doporučuju jako zajímavý zázitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
16.2.26 09:47

Já si kupuji sypané čaje a buď je zalévám přes sítko, nebo si kupuji sáčky na čaj a sypu si je do nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
16.2.26 10:33
@pimpia píše: Více

Mohu poprosit, jaké ty sáčky na čaj kupuješ? To jsou nějaké opakovaně použitelné? Jinak cedníky máme plastové, že na bylinky zas nemají být kovové? Ale co zas ty mikroplasty? Já si minulý týden kvůli vyčerpanosti atd. koupila po dlouhé době maté (sypané), tak to také řeším. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2524
16.2.26 11:06
@pimpia píše: Více

aha, kde se ty sáčky dají koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
16.2.26 15:46

Cajnik skleneny a sitko tiez sklenene, takze neporadim, sackove nepijem - kym niesom chory a ked som chory tak je mi nejaka trocha mikroplastu fakt jedno :-)

Alternativne mam oboje aj v keramike, ale problem s keramickym sitkom je ze ma moc velke diery, takze moc nesytkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
18.2.26 05:39

Taky jsem to zacala nedavno sledovat vic, plasty obecne. Koupila jsem si klasicke nerezove sitko, jedno na koreni do vareni a druhe prave na caj, prejdu na sypane caje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
18.2.26 08:15
@Rukavice píše: Více

U bylinkových čajů nám bylo doporučováno plastové sítko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
18.2.26 08:18
@Emka135 píše: Více

Jj neměly by se ani míchat kovovou lžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
18.2.26 17:31

@Emka135 Plastove fakt ne!!! Plast a teplo nieje dobra kombinacia. Ked uz tak silikonove, ale stale nic moc (vacsina to vozi z ciny a nieje tam pouzity lekarsky silikon…

Ak mas problem zo sklom tak este dobra varianta je titan. Nereaguje skoro s nicim, nenechava ziadne rezidua… Ma iba jedinu nevyhodu - je ukrutne drahy.

Ja preferujem to sklo, krasne to vyzera a je to tiez perfektne bezpecne (po zdravotnej stranke, ked ho rozbijes tak to je uz o inom). Je super dostupne a lacne napriklad tu a tu .

Vysoko legovane nerezove ocele by s bylinnymi cajmi nemali reagovat, ale zase vacsinou niesu schvalene na kontakt s potravinami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
18.2.26 17:42

Bylinky si sbírám svoje. Sypu do plnitelnych rozložitelných sáčku dle chuti nebo toho, co nás v rodině zrovna trápí. Caje milujeme, už vyhlížím jaro a novou várku bylinek. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
18.2.26 19:03

Nerez je ale inertni, ne? Tak by nemela reagovat? Neni to spis jen z drivejska, kdy se pouzivalo hlinikove nadobi? Ale jestli reaguje, tak jsem uplne ztraceny pripad, protoze si casto delam caj do termosky :lol: ale zamlouvame puvodni tema, ktere caje maji sacky bez mikroplastu… to by me zajimalo moc.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43012
20.2.26 06:16

Ja ty sackove caje vzdavam, jsou drahe. Koupila jsem sitka do hrnecku, striham a vysypavam sacky, hodne toho proleze. Zak je sypu rovnou do hrnku a mam cajovy logr. Teda zatim ovocny caj. cerny koupim sypany. z ovocnych jsem si oblibila teekane se stevii a sotva najdu neco podobneho v sypane verzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43012
20.2.26 06:35
@Rukavice píše: Více
vsechny termosky, co mam, maji plastovy uzaver a betsinou i ten kalisek. To zatim resit nebudu, akorat ma jednu, kterou si beru do prace denne, to budu muset nahradit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24983
20.2.26 06:41

Přiznám se, že by mě ani nenapadlo, že čajové sáčky obsahují plast. Teda ty pyramidky jo, ty mi přijdou vyloženě nechutné, v tom čaji to je i cítit. Pokaždé, když ho od někoho dostanu, vyhazuju.

Ale oblíbila jsem si teď čaje Basilur, protože jsou vynikající, například teď jsem si koupila Ceylon.

A dočetla se, že:
Používají filtrační papír z přírodních vláken (převážně abaka – manilské konopí a celulóza z dřevité buničiny).
Pojivo: Namísto běžně používaného polypropylenu (plastu) používají k uzavření sáčků biopolymer na bázi škrobu (cukry z jednoletých rostlin, např. kukuřice).
Takže bez škodlivých mikroplastů. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.