Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Evullka píše:
@lilith1 Jako to si nemyslím, pokud by zakladatelka mela jako mužský vzor ve svém okolí např. svého otce, bratra atd.je to dostačující. Nemusí to byt nutně otec.
A jak bude svému třeba synovi vysvětlovat, proč zrovna on nemá otce doma? Já s ním třeba od třech let nevyrůstala, ale chyběl mi. Děda milionovej, strejda pro každou legraci, ale táta je táta. Vidím to o to víc na svém synovi, jak k tátovi vzhlíží. A jak si to partner užívá. Na radosti i starosti mají být dva. Dárce spermatu a víkendový tatínek by moje nároky neuspokojil.
@jezatka píše:
Tak to vis, ze to nevidim jako ideal, ale cekanim na ty idealy uz jsem ztratila moc casu. A tatu by melo, ale byl by jen obcas s nami. Spis ja bych nemela partnera..
Tak moc držím palce, ať to dobře dopadne. Je pravdou, že maminek samoživitelek je fůra. Také je pravda, že otec nemusí být zrovna výhra, je spoustu dětí, kterým by bez něj bylo lépe - násilí, nadávky a podobné hrůzy.. Jsi dospělá, pokud to chceš, běž si za tím. Ale opravdu to s kamarádem dobře promyslete… Dítě není jen tak všední pomoc, kterou bych od kamaráda čekala..
@jezatka píše:
Trochu sobecky to mozna je, ale na druhou stranu, ja nevim co se zivotem dal, bez decka. Nedava mi to smysl.
Kazdy, kdo si jde za svym cilem je svym zpusobem sobec..
Můj život smysl měl i bez dítěte. Jen ho mnohonásobně obohatil.
@jezatka píše:
Ahoj holky.
Potrebuju se vypovidat..
Jsem z rozvedene rodiny a vzdy jsem chtela privest ditko do fungujiciho vztahu. Cas bezel, ale porad ne potkat toho praveho. Predstava 2deti do mych 30ti vzala za sve a spolehlivy chlap nikde. V 37 jsem mela posl. vztah, od ktereho jsem si hodne slibovala. Skoncilo to velkym zklamanim. Ze strany partnera postupem casu obvinovani, urazky, pro me nepochopitelne zmatene chovani, na zaver jsem jeste zjistila, ze silene lhal a zapiral i zenske potom, co me premlouval, at se vratime k sobe. Doted mam na nej obrovsky vztek.
No nicmene, je mi 41. A chtela bych byt mama. Mam kamarada, ktery by mi pomohl vyresit situaci. Ale vim, ze na vztah to neni. Sli by jste do toho?
Ano, šla bych do toho.
@Russet píše:
Můj život smysl měl i bez dítěte. Jen ho mnohonásobně obohatil.
A ja si třeba život bez dětí neumím představit. Jsem nesmírně šťastná že je mám.
@jezatka Mám kolem sebe několik kamarádek, které jsou v podobné situaci. Vidím proto i různé nuance jejich situace.
Jedna mám příjem ze zaměstnání, tatínka sedmdesátníka, maminku ani jiné příbuzné nemá. Nějaké úspory sice má, ale organizačně by to byl zápřah, a kdyby tatínek zdravotně sešel a potřeboval péči, bude úplně nahraná. U té si myslím, že to dobrý nápad není.
Druhá má rodiče nadstandardně zabezpečené, sama teď z úspor rekonstruuje vlastní byt a moc jí nezbude, nicméně je jedináček, takže je jasné, že by ji rodiče finančně zajistili. Rodiče jsou dost v kondici, otec děti zbožňuje, maminka by jistě poasistovala. Tak tam asi jo.
Třetí má maminku echt v balíku, ale otec je v principu proti dítěti bez otce - na druhou stranu, děti miluje a z vnuka od kámoščiny sestry je zcela poprděnej. Malého si berou často a jsou za to vděční. Tam myslím, že pokud riskne toho otce, tak to je bez problému.
Který případ jsi Ty?
PS: Jen je teda třebo hodně dobře pořešit kamaráda, aby ses pak nedivila - třeba že bude chtít kecat do výchovy nebo tak…
@Anna766 píše:
A ja si třeba život bez dětí neumím představit. Jsem nesmírně šťastná že je mám.
Já jsem taky šťastná. Ale podat to tak - je mi 40 +, nic nemá smysl, tak si nechám udělat dítě…to mi ideální nepřijde.
@Russet Super, Ty jsi jeden příklad. To byly Tvé pocity, nejde to vztáhnout na všechny.
Jdi do toho. Zensky maj chlapa a s nim dite, a ten muze 1, podvest je 2, opustit 3, umrit. Zivot neni cernobily
@Evullka píše:
@Russet Super, Ty jsi jeden příklad. To byly Tvé pocity, nejde to vztáhnout na všechny.
Myslím, že kdyby děti dostaly šanci říct, jestli by chtěly oba rodiče, ne jen matku, volily by možnost jedna. Je to v nás zakódované odnepaměti. Jako střípky skládačky. Jde to obejít a chláholit se, jak jsme dobré, že děti vychováme samy. Ale ono se to projeví později ![]()
@Russet A co kdyby si děti měly vybrat, jestli se vůbec nenarodit, nebo mít jen matku?
@Slečna Ferka píše:
@Russet A co kdyby si děti měly vybrat, jestli se vůbec nenarodit, nebo mít jen matku?
Kdyby nebyly vůbec, bylo by jim to fuk.
@jezatka pusť si dokument nerodic, je tam jedna, která také neměla partnera a velkou touhu po dítěti, nakonec adoptovala dvojčata. Byla zpočátku šťastná, potom na ní začalo dolehat to, že je na ty děti sama, moc hezky tam povídá o tom, na co všechno je sama, co všechno člověku nedocvakne co to všechno obnáší. Hodně dobře si to rozmysli, protože to není taková sranda jak to vypadá.
@Slečna Ferka
No nejakou vypomoc ze strany rodiny bych mela, i kdyz nic zavratneho.
Co se tyka taty ditete, to si nejsem jista, clovek nevidi do budoucna. Budeme to muset vic probrat..