Mimčo sama?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
54
7.5.18 09:37

Šla bych do toho. Nic není černobílé, ani to, že bez tatínka je každé dítě vlastně chudák, jak tu zaznělo. Navždy už bys litovala, žes to aspoň nezkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
7.5.18 09:38
@kuboslavka píše: Šla bych do toho. Nic není černobílé, ani to, že bez tatínka je každé dítě vlastně chudák, jak tu zaznělo. Navždy už bys litovala, žes to aspoň nezkusila.

Vidim to stejne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.5.18 09:41

Ano šla bych do toho, neumím si představit život bez dětí…ale určitě bych si to vyřešila s kamarádem, co a jak, aby třeba později nedělal problémy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
7.5.18 09:51

A on se tedy bude podílet finančně? Jestli jo, tak to snad tak hrozné není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
7.5.18 09:54
@Emimin7 píše:
A on se tedy bude podílet finančně? Jestli jo, tak to snad tak hrozné není.

Ano. Ale presne nejsme zatim domluveni. Ja tu myslenku nejprve zavrhla.. Takze je to na dalsi domluve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13275
7.5.18 10:00

Pořídila a bez váhání, pokud je slušný předpoklad, že to finančně dám.
Mám okolo sebe dost lidí, kteří zvolili cestu ano i ne.
U těch, co zvolily ano, to dopadlo vždy slušně. Ne každé z těch dětí je dokonalé, ale troufám si říct, že se výrazně neliší od dětí z úplných rodin.
Ano, všichni by radši měly fungujícího otce. Jejich úspěšnost v tom mít fungující manželství a jejich chyby ve vztazích se neliší od chyb vrstevníků z úplných rodin.
Některým vztah vydržel, jiným ne.
To, proč říkám jednoznačně ano, je to, jak se mají ti lidé, kteří se rozhodli pro ne. Že se mají slušně, by se nedalo říct ani u jednoho, u všech je to špatné.
Je to sobecké mít děti, protože vychovávat dítě mi přinese uspokojení a budu mít dost velkou šanci, že budu mít až do smrti nejbližšího člověka?
Dozajista ano, ale právě pro tohle sobectví je lidstvo stále zde. Protože mít děti v podstatě nedává jiný smysl, než ten, že potřebujeme cítit mateřskou lásku a chceme mít blízké lidi, kteří k nám budou cítit tutéž povinnost, kterou my cítíme k nim.
Ti lidé, kteří se rozhodli pro ne a měli někdy potřebu mít rodinu, jsou prostě postupem času více a více nešťastní. A to přestože se některým i dlouho dařilo naplňovat svůj život jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
7.5.18 10:08
@jezatka píše:
Nemyslim, komentuju to, co a jak si sama napsala.
Tak to ti gratuluju, ze delas takova dobra rozhodnuti.
Dobra, tvuj nazor uz znam.

Taky uděláš správné rozhodnutí. :palec:
Málokomu vychází život podle jeho nalajnovaných představ. Já jsem si třeba nikdy nepředstavovala, že budu rozvedená a budu děti vychovávat sama. Tak jsem rozvedená a vychovávám děti sama. Život je pestrý a pěkné je na něm to, že se můžeme rozhodovat o tom, co a jak uděláme. ;)

• Citovat
  • Upravit
21091
7.5.18 10:13
@Černá vdova píše:
Taky uděláš správné rozhodnutí. :palec:
Málokomu vychází život podle jeho nalajnovaných představ. Já jsem si třeba nikdy nepředstavovala, že budu rozvedená a budu děti vychovávat sama. Tak jsem rozvedená a vychovávám děti sama. Život je pestrý a pěkné je na něm to, že se můžeme rozhodovat o tom, co a jak uděláme. ;)

Tak tak. A ono se taky může stát, že ti, co mají na začátku úžasný start, dobré manželství atd. můžou být sami hned. A opačně zakladatelka může někoho fajn k miminku najít a bude se mít dobře.

A jinak držím palce při výchově dětí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
7.5.18 10:27
@stinga píše:
@jezatka ano, šla bych do toho, a hned, roky ti utíkají a taková možnost se nebude opakovat, já bych tipovala, že vás čeká docela příjemný život, pokud se i tatínek občas zapojí, tak fajnživot bez dítěte mně osobně připadá zbytečný, pokud nejsi třeba vynikající lékař nebo vědec
a vedle probíhá diskuse, kdy cca 40tiletá žena téměř v rozvodovém řízení očekává nechtěně 5. dítě, a všichni jí tam píší, že si ho má nechat - to je zajímavé, že tam nevadí, že otec nebude fungovat a u tebe to diskutujícím hrozně vadí :nevim:
a dítě, po náročných prvních měsících, je úžasný parťák
přeji hodně odvahy a štěstí, ať se to povede :kytka:

většina diskutujících tady je přeci pro. Já jsem taky pro, hlavně už nesmí otálet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152117
7.5.18 11:40
@jezatka píše:
Holky, dekuji za nazory. Jak se dalo cekat, podobne, jako se to mele ve mne, jsou ruzne i vase nazory. Dekuji i za podporu.
Vzhledem k tomu, jak to citim, vidim to tak, ze to proberu s „tatinkem“ a uvidime. Pokud to bude rozumne, proberu to jeste s doktorkou a pak uz zbyva jen to zkusit. Nikdo nevi, zda se zadari, ale zkusit bych to chtela.

Držím palce. :srdce: upřímně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152117
7.5.18 11:46

Dovolím si jistý příklad. Ne z rodiny, ale myslím člověka kterèho tu doufám všichni zname.Pan Petr Nárožný. Herec, umělec, oceňovany, žádný blbeček, vystudoval ČVUT…jeho otec zmizel, nikdo neví co se s ním vlastně stalo, matka ho vychovala od mala sama, dochovala ho až na VŠ…pan Nárožný má celou spokojenou rodinu, něco dokázal. Da se říct i víc než kdekdo z celých rodin.Kdo by si dovolil o něm říct že je míń než jiní lidé z rodin kde vychovávali oba rodiče :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
7.5.18 12:15
@Russet píše:
Vidím to stejně. Starý dobrý model matka, otec, dítě. Dědové a strejdové dobrý, ale otec je otec. Příroda to vymyslela dobře. :nevim:

A když otec odejde a nestará se? Taky příroda pomůže?

• Citovat
  • Upravit
7527
7.5.18 12:32
@jezatka píše:
Holky, dekuji za nazory. Jak se dalo cekat, podobne, jako se to mele ve mne, jsou ruzne i vase nazory. Dekuji i za podporu.
Vzhledem k tomu, jak to citim, vidim to tak, ze to proberu s „tatinkem“ a uvidime. Pokud to bude rozumne, proberu to jeste s doktorkou a pak uz zbyva jen to zkusit. Nikdo nevi, zda se zadari, ale zkusit bych to chtela.

ještě bych doporučila poslechnout si názory maminek co na dítě byly od počátku samotné, mohly by ti říct, na co se připravit, já po porodu první nebyla schopná ani nakoupit, bez muže bych neměla co jíst. Chce to opravdu dobrý finanční polštář, díky byrokracii, mě přišla první PPM až za 2 měsíce, ano bylo to doplacene, ale i na toto je třeba myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
7.5.18 12:51

Ja mám kamarádku, která má sama holčičku. V těhotenství se na ni přítel vykaslal a zůstaly samy. Teď je ji 6. Jsou to největší partacky a malá je úžasná a sikovna. A mám i hodně kamarádek, co se rozvedly, kdyz bylo detem kolem dvou let nebo je manzelstvi na houby. Zakladatele je 40, dost možná je to poslední šance na dítě. Kdyby cekala nez najde chlapa a pak jeste jestli jim to klape, tak se mozna ditete ani nedocka. A nikde není napsáno, ze si může někoho najít potom í s prckem. Třeba chlapa s dětmi atd. Já bych do toho určitě šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.5.18 13:00

Sla. Jsem pro uplnou rodinu, ale pokud bych byla svobodna, 41r. zoufalka, ktera nema chlapa a je posledni sanci na dite, tak bych radeji byla svobodna matka.
Nez nemit dite zadne. Ale tohle uz bych osobne resila pri prekroceni 35r..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí