Mimčo sama?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
7.5.18 06:37
@Anonymní píše:
Je taková obrovská spousta dětí bez otce! Ja bez nej vyrostla taky ;) Můj první syt taky :,( po třech letech vztahu přišlo těhotenství tatínek se všude chvastal jak bude rodič a do měsíce zmizel jak para nad hrncem.Syn ho nikdy neviděl! Kde je psáno, že nenajdete muže, ktery ho bude vychovávat jako vlastniho? Já bych do toho šla!!! Víte jak to bude ja to tenkrat nemohla vědět jste na to připravená. Přeju vám aby to vyšlo, aby jste byla šťastná a hlavně aby jste byla matka ;) Pro mě jsou moje deti všechno bez nich nejsem nic. Chápu vaši touhu. Jděte do toho ;)

Na tobě je právě vidět, že opakuješ chyby z minulosti. Sama jsi byla bez otce a sama máš dítě. Tvoje dítě bude mít pravděpodobně taky vztahové problémy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
7.5.18 06:42

Ano já bych do toho šla a nikde není psano, že nenajdete partnera tudíž by mužský vzor dítko mělo, ale já bych do toho šla i kdyby vzor nemělo, dítě je pro mě nejdůležitější věc na světě, divím se, že v 41 letech teprve nad tím uvažujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.5.18 06:51
@Sofie92 píše:
Ano já bych do toho šla a nikde není psano, že nenajdete partnera tudíž by mužský vzor dítko mělo, ale já bych do toho šla i kdyby vzor nemělo, dítě je pro mě nejdůležitější věc na světě, divím se, že v 41 letech teprve nad tím uvažujete.

Jo, chlapa si nejspíš najde. Bude mít x dětí, tohle bude další hladový krk a cizí krk. Chlapovi bude třeba k padesátce. Skoro v sedmdesáti mu půjde na maturák :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
7.5.18 07:00
@Russet píše:
Na tobě je právě vidět, že opakuješ chyby z minulosti. Sama jsi byla bez otce a sama máš dítě. Tvoje dítě bude mít pravděpodobně taky vztahové problémy :nevim:

A ještě bude koktat a nosit brýle. Zase tak bych to nedramatizovala a nevymyslela nějaká pravděpodobně.

Žádná žena si nemůže být jistá, že s ní otec dítěte opravdu bude. Ty to píšeš pořád dokola. Pro tebe je model bez otce nepřijatelný a myslím, že to všechny už víme dostatečně.

Jen by mě zajímalo, co má dělat žena, které se muž nedejbože zabije před porodem? Taky bude mít dítě se vztahovými problémy aj.? Nebo ho má dát k adopci? A co s dětmi, na které se otcové vykašlou?

Jako máš to v ideálním případě fajn srovnané. A nelze nesouhlasit, že dítě potřebuje oba fungující rodiče. Ale život není černobílý a fajn pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
7.5.18 07:17
@Sofie92 píše:

Ja uz nad tim uvazuji davno. Pri posl. vztahu uz to vypadalo, ze to dopadne. Ale partner se po par letech cim dal vic projevoval jako clovek, ktery dela dusno a zaclo to smerovat k tomu, ze se mi nelibilo jak se chova ke mne a uz to nenarozene dite si bral do ust. Dlouho jsem se snazila ten vztah nejak udrzet, ale bralo to dost sily a prestalo mi to davat smysl, bylo tam napeti a chybela pohoda, teseni se na prcka atd. Bylo to pro me tezke ze vztahu odejit, znamenalo to pro mne i konec vidiny zalozeni rodiny, ale nechtela jsem se nechat urazet atd.
Takze to je minulost. Ale ted resim, zda to nechat jak to je a zustat bezdetna nebo do toho jit s kamaradem, ktery by si dite take pral a vim co mam od nej cekat.
Kdybych si mohla vybrat, chtela jsem mit do 30ti 2deti, ale bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.5.18 07:25

Šla bych do toho, pokud dítě dostatečně zajistis. Velmi opatrně ale zvaž budoucího otce, protože by taky mohl začít dělat parádní problémy v budoucnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
7.5.18 07:30
@jezatka píše:
Ja uz nad tim uvazuji davno. Pri posl. vztahu uz to vypadalo, ze to dopadne. Ale partner se po par letech cim dal vic projevoval jako clovek, ktery dela dusno a zaclo to smerovat k tomu, ze se mi nelibilo jak se chova ke mne a uz to nenarozene dite si bral do ust. Dlouho jsem se snazila ten vztah nejak udrzet, ale bralo to dost sily a prestalo mi to davat smysl, bylo tam napeti a chybela pohoda, teseni se na prcka atd. Bylo to pro me tezke ze vztahu odejit, znamenalo to pro mne i konec vidiny zalozeni rodiny, ale nechtela jsem se nechat urazet atd.
Takze to je minulost. Ale ted resim, zda to nechat jak to je a zustat bezdetna nebo do toho jit s kamaradem, ktery by si dite take pral a vim co mam od nej cekat.

Musíš si pořádně rozmyslet, jestli na to máš po všech stránkách - finančně, materiálně, mentálně. Dítě není jen o tom, že jedeš s načančaných kočárkem. Děti jsou taky někdy nemocné, rostou jim zuby, nenechají Tě vyspat…každá to sama nedává.

Je pravda, že je lepší, když má dítě k dispozici oba rodiče, ale když ten tatínek odejde od ženy během jejího těhotenství nebo po porodu, může samozřejmě odejít i později, tak taky ten tatínek chybí.

Jestli to všechno zvládneš sama, tak do toho jdi. Tvoje dítě bude žít, bude s Tebou vyrůstat, učit se všechno, určitě mu máš co dát. ;)

• Citovat
  • Upravit
53518
7.5.18 07:39
@Černá vdova píše:
Musíš si pořádně rozmyslet, jestli na to máš po všech stránkách - finančně, materiálně, mentálně. Dítě není jen o tom, že jedeš s načančaných kočárkem. Děti jsou taky někdy nemocné, rostou jim zuby, nenechají Tě vyspat…každá to sama nedává.

Je pravda, že je lepší, když má dítě k dispozici oba rodiče, ale když ten tatínek odejde od ženy během jejího těhotenství nebo po porodu, může samozřejmě odejít i později, tak taky ten tatínek chybí.

Jestli to všechno zvládneš sama, tak do toho jdi. Tvoje dítě bude žít, bude s Tebou vyrůstat, učit se všechno, určitě mu máš co dát. ;)

A kde je psané, že otěhotní hned? Může to trvat ROKY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.5.18 07:41
@jezatka píše:

A tobě ty partnery někdo vybíral, že píšeš „kdybych si mohla vybrat“ Tohle chtělo razantní řešení už před deseti lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
7.5.18 07:44

Pokud po dítěti toužíš, a kamarád je na tom podobně, šla bych do toho. I když je už možná 5 minut po 12. V jednačtyřiceti už to početí nemusi jít tak snadno. A donošení zdravého dítěte není bez rizika i v nižším věku. Ale kdo nic neriskuje, nic nemá. Pokud kamarád bude fungovat jako otec (finančně i osobně se bude podílet na péči) tak bych v tom neviděla problém. A že půjdeš na maturitní ples v 60? A co? Dnes vypadají a fungují ženy v 60 jinak než před 30 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
7.5.18 07:53

@jezatka žijeme jen jednou, šla bych do toho za daných okolností hned. Třeba to bude těžký, třeba na to dítě i zůstaneš sama… Ale lepší, než zůstat a stárnout sama s tou nenaplněnou potřebnou být máma. Máš poslední šanci, tak snad ti to vyjde…

• Citovat
  • Upravit
80319
7.5.18 08:02

@jezatka ano, šla bych do toho, a hned, roky ti utíkají a taková možnost se nebude opakovat, já bych tipovala, že vás čeká docela příjemný život, pokud se i tatínek občas zapojí, tak fajn

život bez dítěte mně osobně připadá zbytečný, pokud nejsi třeba vynikající lékař nebo vědec
a vedle probíhá diskuse, kdy cca 40tiletá žena téměř v rozvodovém řízení očekává nechtěně 5. dítě, a všichni jí tam píší, že si ho má nechat - to je zajímavé, že tam nevadí, že otec nebude fungovat a u tebe to diskutujícím hrozně vadí :nevim:
a dítě, po náročných prvních měsících, je úžasný parťák
přeji hodně odvahy a štěstí, ať se to povede :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
7.5.18 08:14
@Russet píše:
A kde je psané, že otěhotní hned? Může to trvat ROKY.

A taky může otěhotnět rychle.

O co Ti jde? Nepřeješ jí to? Proč?

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
7.5.18 08:15
@stinga píše:
@jezatka ano, šla bych do toho, a hned, roky ti utíkají a taková možnost se nebude opakovat, já bych tipovala, že vás čeká docela příjemný život, pokud se i tatínek občas zapojí, tak fajnživot bez dítěte mně osobně připadá zbytečný, pokud nejsi třeba vynikající lékař nebo vědec
a vedle probíhá diskuse, kdy cca 40tiletá žena téměř v rozvodovém řízení očekává nechtěně 5. dítě, a všichni jí tam píší, že si ho má nechat - to je zajímavé, že tam nevadí, že otec nebude fungovat a u tebe to diskutujícím hrozně vadí:
a dítě, po náročných prvních měsících, je úžasný parťák
přeji hodně odvahy a štěstí, ať se to povede :kytka:

to jsou ty paradoxy tady :P.

• Citovat
  • Upravit
53518
7.5.18 08:28
@Černá vdova píše:
A taky může otěhotnět rychle.O co Ti jde? Nepřeješ jí to? Proč?

Diskutuju. Přeju každé ženě, aby měla dítě. Ale pokud argumentuje tak, jak argumentuje, napadá mě, jestli nesní jen o načančaném kočáru se spícím miminem. Tak se jí snažím trošku otevřít oči. Rozhodnutí je samozřejmě na ní a nikdo ho za ni neudělá. Mně přijde absurdní se na to i ptát na internetu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí