Mimčo sama?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
136
7.5.18 23:40

Taky se přidávám na stranu zakladatelky, tedy jít do toho, pokud má finanční polštář a možnost rozumného příjmu. Taky jsem vcelku čertvě zůstala sama na děti. Mockrát jsem slyšela, že dokud člověk nemá vlastní děti, tak nepochopí tu bezmeznou lásku - souhlasím s tím a je to i můj názor. Stojí to za to, mnohdy to lehké nebude, ale myslím, že nakonec na tom bude lépě než my překvapené a zaskočené, protože ona s tím počítá už od začátku. Rozhodně snažit se to probrat a promyslet s „tatínkem“ i když i tak si myslím, že tam problémy vyvstanou, které člověka nejdřív ani nenapadnou, ale to je prostě život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6900
7.5.18 23:54
@Kelsey píše:
Sla. Jsem pro uplnou rodinu, ale pokud bych byla svobodna, 41r. zoufalka, ktera nema chlapa a je posledni sanci na dite, tak bych radeji byla svobodna matka.
Nez nemit dite zadne. Ale tohle uz bych osobne resila pri prekroceni 35r..

Tak ten věk vidíme stejně. Taky je to na mě celkem pozdě. Zakladatelce fandím a doufám, že se splní přání a při tomto věku snad není pozdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.5.18 08:53

Zažila jsem tři matky, které měly děti za svobodna a dokonce už po zbytek života neměly žádný trvalý další vztah. Dvě holky - jsou z nich úspěšné ženské. Jedna má hezkou rodinu a úspěšné děti, druhá je ještě na rodinu mladá, ale studuje a pracuje v cizině. Obě jsou matkám velkou oporou. Třetí měla synka. Je už dospělý, má rodinu a úplně se pomamil, pracuje v oblasti umění a má fungující rodinu. Rovněž tak dobrý vztah k matce. Dopadlo to velmi dobře, to už teď se dá říct. Jde to. Pozitivum vidím v tom, že ani jedna matka nebyla taková, že by náháněla chlapy jen proto, aby nebyla sama. Vztahy tam byly, ale ke spolubydlení nikdy nedošlo. Ale nevím, nejsem odborník.

• Citovat
  • Upravit
6900
8.5.18 10:09

@Kobliha51 Matky, které náhánějí chlapy, aby nebyly sámi znám. A je mi :poblion: Jedna si dítě nechala, že se o něj postará, ale nakonec už s břichem hledala otce svého dítěte. Ted jí jsou tři a doma se vystřídalo několik strejdů. Nechápu, je to děsné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152005
8.5.18 11:33
@Kobliha51 píše:
Zažila jsem tři matky, které měly děti za svobodna a dokonce už po zbytek života neměly žádný trvalý další vztah. Dvě holky - jsou z nich úspěšné ženské. Jedna má hezkou rodinu a úspěšné děti, druhá je ještě na rodinu mladá, ale studuje a pracuje v cizině. Obě jsou matkám velkou oporou. Třetí měla synka. Je už dospělý, má rodinu a úplně se pomamil, pracuje v oblasti umění a má fungující rodinu. Rovněž tak dobrý vztah k matce. Dopadlo to velmi dobře, to už teď se dá říct. Jde to. Pozitivum vidím v tom, že ani jedna matka nebyla taková, že by náháněla chlapy jen proto, aby nebyla sama. Vztahy tam byly, ale ke spolubydlení nikdy nedošlo. Ale nevím, nejsem odborník.

Jednu takovou mám v okolí, velmi ji obdivuji. Vdala se, porodila plánované dítko. Když bylo děcku cca rok a půl, tatík usoudil že si to takhle nepředstavoval a odešel. Ona dítě vychovala sama, nenašla si ani jiného partnera. Teď už je to dítě dospělé, vystudované VŠ(ano vím že mít VŠ není vše),žije ve spokojeném partnerském svazku a s protějškem plánuje rodinu.Ta osamělá matka se postarala k tomu ještě o nemocnou maminku, to vše bez koruny alimentů a bez dávek. Dokonce ani neví kde srabácký stále manžel je, ani ho nehledá protože na to neměla čas a chuť, tudíž je stále vdaná. Takže to dítě svého otce ani nezná, neb si ho nepamatuje. Přesto je to skvěle vychovany úspěšný jedinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.18 11:48

Ve čtyřiceti bych do toho šla, ale ne s kamarádem. Vždy by tam byla bylo riziko, že si bude dělat nároky. S někým cizím spíš…
A že dítě potřebuje vzor máma a táta - to by se polovina rodičů mohla jít asi odstřelit, že jo. Ne všichni mají to štěstí, aby našli partnery a ti jim zůstali… Za manžela jsem vděčná, moc dobře si uvědomuji, že to není samozřejmost. Některým tady by to uvědomění taky neškodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.5.18 12:15
@Anna766 píše:
Jednu takovou mám v okolí, velmi ji obdivuji. Vdala se, porodila plánované dítko. Když bylo děcku cca rok a půl, tatík usoudil že si to takhle nepředstavoval a odešel. Ona dítě vychovala sama, nenašla si ani jiného partnera. Teď už je to dítě dospělé, vystudované VŠ(ano vím že mít VŠ není vše),žije ve spokojeném partnerském svazku a s protějškem plánuje rodinu.Ta osamělá matka se postarala k tomu ještě o nemocnou maminku, to vše bez koruny alimentů a bez dávek. Dokonce ani neví kde srabácký stále manžel je, ani ho nehledá protože na to neměla čas a chuť, tudíž je stále vdaná. Takže to dítě svého otce ani nezná, neb si ho nepamatuje. Přesto je to skvěle vychovany úspěšný jedinec.

A kde je psané, že až jeho milovaná porodí mimino, ze ten studovaný a velmi dobře vychovaný syn rodinu neopustí? Jeho matka nemusela zbytek života prožít sama, to není potřeba. Jen se nehnat za každým chlapem a za každou cenu nebýt sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152005
8.5.18 13:31
@Russet píše:
A kde je psané, že až jeho milovaná porodí mimino, ze ten studovaný a velmi dobře vychovaný syn rodinu neopustí? Jeho matka nemusela zbytek života prožít sama, to není potřeba. Jen se nehnat za každým chlapem a za každou cenu nebýt sama.

Za prvé je to dcera.Za druhé neprožila ho sama, prožila ho s prací, výchovou dcery a péčí o matku.Za třetí nezklamalas, nic ti není dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.5.18 14:44
@Russet píše:
A kde je psané, že až jeho milovaná porodí mimino, ze ten studovaný a velmi dobře vychovaný syn rodinu neopustí? Jeho matka nemusela zbytek života prožít sama, to není potřeba. Jen se nehnat za každým chlapem a za každou cenu nebýt sama.

Ale mohla, ne? Kdo nezažil neuvěří, kolik svobody to člověku dává.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex