Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
Já jsem taky šťastná. Ale podat to tak - je mi 40 +, nic nemá smysl, tak si nechám udělat dítě…to mi ideální nepřijde.
Nečtu tam nic nemá smysl…ty ano? Dítě chtěla vždy, aspoň já to tak chápu, ale nepoštěstilo se jí sehnat partnera.
Nemůžu napsat, že máš do toho jít, když jsem to sama neudělala. chlapa jsem potkala ve 41 a máme spolu dítě. Bez tatínka bych do toho nešla…vidím jak se malej na něho třepe, když přijde z práce, mazlí se s ním, vymyšlí blbosti, už planuje jak bude s ním jezdit na ryby až bude větší. a o to bych malýho rozhodně neochudila.
@medunka23 No dokument Nerodič je veliký veledílo. Jak tam ta osoba, co každému dítěti dopřává vlastního tatínka, filozofuje o tom, že prostě když s chlapem přestane být spokojená, tak jde hledat jiného, a je to tak správně… to si říkám, že se doktrína „spokojenost matky je na první místě“ dosti zvrhla. Pro to, aby rodina fungovala a aby matka byla spokojená, se toho dá zatraceně hodně hodně udělat ještě před sbalením kufrů… ale proč, že? Holt pak akorát děti nevědí, kolik mají sourozenců.
To ta holčina s těma dvojčatama alespoň byla pokorná a snažila se popracovat na tom, aby situaci zlepšila - třeba tím stěhováním. Ono nemusíš být sama na dvě děti, aby Ti ublížilo, když Ti nejbližší rodina slíbí pomoc, a pak se na Tebe vys…
Ale to je ten důvod, proč jsou zásadní ty peníze: aby si člověk na tu „úlevu“ mohl někoho zjednat. Aby nemusel řešit, kdo se postará o děti, když jdu k doktorovi nebo ndyž chci večer do kina nebo na kosmetiku. Je to blbý, ale je to tak.
@Anna766 píše:
Nečtu tam nic nemá smysl…ty ano? Dítě chtěla vždy, aspoň já to tak chápu, ale nepoštěstilo se jí sehnat partnera.
Já ano. Nemá smysl života bez dítěte. Upne se na něj bez partnera a bude jí ho nahrazovat. Vůbec netuší, ani ten „kamarád“, jak to s ním zamává, až se stane otcem, pokud dítě ještě nemá. Může se stát, že si ho budou přetahovat jak kočku. Protože partneři z nich asi nebudou, když ho vidí jen jako kamaráda.
@medunka23 píše:
@jezatka pusť si dokument nerodic, je tam jedna, která také neměla partnera a velkou touhu po dítěti, nakonec adoptovala dvojčata. Byla zpočátku šťastná, potom na ní začalo dolehat to, že je na ty děti sama, moc hezky tam povídá o tom, na co všechno je sama, co všechno člověku nedocvakne co to všechno obnáší. Hodně dobře si to rozmysli, protože to není taková sranda jak to vypadá.
Rozumim, ale dokaze to clovek zjistit jinak, nez ze to prozije? Nevidela jsem to, ale bude rozdil sama na 2ditka a jedno s pomoci. A jak dopadl ten pribeh?
Vis, ono je to tezky, to clovek nenaplanuje.. Vse ma sve + i -
@Anna766 píše:
Presne tak.
@jezatka píše:
Rozumim, ale dokaze to clovek zjistit jinak, nez ze to prozije? Nevidela jsem to, ale bude rozdil sama na 2ditka a jedno s pomoci. A jak dopadl ten pribeh?
Vis, ono je to tezky, to clovek nenaplanuje.. Vse ma sve + i -
Pokud má trošku emoční inteligence, tak to nemusí zkoušet a ví to dopředu. Plusy pro dítě nevidím žádné. Ty si odškrtneš položku dítě. Ty třeba spokojená budeš.
@Russet píše:
Pokud má trošku emoční inteligence, tak to nemusí zkoušet a ví to dopředu. Plusy pro dítě nevidím žádné. Ty si odškrtneš položku dítě. Ty třeba spokojená budeš.
Takhle jednoznacny to urcite neni.
P. s. nejsem bezemocni, abych si „odskrtla polozku dite“
A jak si to představuješ? já taky měla určité představy a iluze a malej mi je rychle „vysvětli“ ![]()
Já nevím no. Znám takhle dvě ženský, který si kolem čtyřicítky uvědomily, že nechtějí být po zbytek života samy a „zařídily“ si dítě. Já tomu jako matka rozumím, už si život bez dětí nedovedu představit.
Ale kdo myslí na ty děti? Ve dvaceti, kdy třeba budou chtít jít studovat vš, odjet do zahraničí, odstěhovat se za prací atd., kdo jim pomůže, u koho budou mít oporu? U matky v důchodovém věku, nebo u neexistujícího otce? Přijde mi to hrozně sobecké.
Já bych se v takové situaci rozhodla třeba pro pěstounství, ale pořizovat si dítě s vědomím, že na něj budu sama a že mu nikdy nedopřeju ani ten standard - mít oba rodiče - to bych neudělala.
Je taková obrovská spousta dětí bez otce! Ja bez nej vyrostla taky
Můj první syt taky
po třech letech vztahu přišlo těhotenství tatínek se všude chvastal jak bude rodič a do měsíce zmizel jak para nad hrncem.Syn ho nikdy neviděl! Kde je psáno, že nenajdete muže, ktery ho bude vychovávat jako vlastniho? Já bych do toho šla!!! Víte jak to bude ja to tenkrat nemohla vědět jste na to připravená. Přeju vám aby to vyšlo, aby jste byla šťastná a hlavně aby jste byla matka
Pro mě jsou moje deti všechno bez nich nejsem nic. Chápu vaši touhu. Jděte do toho ![]()
@Slečna Ferka píše:
@Russet A co kdyby si děti měly vybrat, jestli se vůbec nenarodit, nebo mít jen matku?
Tak odpověď by možná hodně překvapila, bohužel. Pro dítě je zřejmě otec mnohem důležitější, než si ženy, které touží po dítěti za každou cenu, jsou ochotné připustit.
Ja bych do toho nesla a uz vubec ne po 40tce…Ale. Kazdy sveho stesti strujce. Pokud to tak chces udelat, udelej.
Ano, šla bych do toho. A bez váhání. Nikde není dáno, že dítě bude bez tatínka. Může se najednou vyvrbit „vztah“ s otcem dítěte, může se do cesty připlést někdo jiný… Stejně tak jako nikde není dáno, že ty, které tu vykřikují, že dítě bez otce NIKDY NIKDYYYY řízením nešťastného osudu mohou skončit bez partnera samy.
@XYZ1234 píše:
Ano, šla bych do toho. A bez váhání. Nikde není dáno, že dítě bude bez tatínka. Může se najednou vyvrbit „vztah“ s otcem dítěte, může se do cesty připlést někdo jiný… Stejně tak jako nikde není dáno, že ty, které tu vykřikují, že dítě bez otce NIKDY NIKDYYYY řízením nešťastného osudu mohou skončit bez partnera samy.
Ale ono je něco jiného pořizovat si dítě s kamarádem (co když zemře při porodu) a přijít o toho druhého třeba kvůli autonehodě. To samozřejmě neovlivním, ale připravit ho o půlku toho, na co má nárok, je sobecké.