Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
**Ivulko, Petulo, Wingec,
ne - opravdu si nemyslím, že je Praha pupkem světa. Bydlím v Praze teprve 3 roky - jsem z Moravy kousek od Brna.
Na MMB máš možnost vyfiltrovat si inzeráty jen z určité oblasti.
Kdybych bydlela v Brně, tak si na MMB domlouvám obchody s maminkami z Brna, abychom si mohly věcičky osobně předat … kdybych bydlela v Pardubicích, tak bych si na MMB vybírala věcičky od maminek z Pardubic a okolí.
Reagovala jsem na příspěvek, který varuje maminky-prodávající, aby neposílaly nic dřív, než obdrží peníze … nejen maminka-prodávající může být napálena a „okradena“, ale i maminka-nakupující nemá jistotu, že když pošle prachy, tak za ně pak nějaký balíček obdrží - a když ano, tak v jaké kvalitě.
Pouze jsem chtěla říct, že existuje možnost, jak nakoupit na MMB a nebát se, že bude balík ztracen někde na poště, nebo že není druhá strana spolehlivá = touto možností je osobní odběr.**
Raketka.com
však v pohodě, ne?
Jsme si jen trochu rýply
… a sakryš - zrovna jsme se strefily do Moraváka
(však to rýpání do Pražáků musíš jako správná Moravanda chápat, ne?
)
Já nakupuji i prodávám po celé ČR bez omezení lokalitou a (ťuk, ťuk, ťuk…) dosud jsem neměla problém…
Hezký večer
Peťula
Petulo,
jojo, chápu ![]()
Ale jen jsem měla potřebu to dovysvětlit, aby bylo jasno ![]()
Není mi moc milé, když mě lidi mají za Pražandu - asi chápete proč
Šak jo, v pohodě, Raketko, tož já su ze Zlína a vdala jsem se v Brně
![]()
ˇAhoj všem!
I já se přidávám k diskusi.Na MMB jsem moc spokojená.zatím jsem jen nakupovala, ale všechny věci, co jsem objednala, tak byly podle mých představ a někdy mě i překvapilo, jak levné.
Jsem vděčná, že to existuje.
Díky Kanito
Taky se pridavam k vam - zavislakum na MMB
Zatim zde jen nakupuji, az se mala narodi, tak zacnu i prodavat.
Diky MMB nas cela vybavicka vysla na cca 4000,–, vcetne kocarku (Breaker za 2000,– , jako novy). Vetsi veci (kocarek, postylka) jsme si vyzvedli osobne, obleceni apod. nam chodi postou a zatim ve stoprocentnim stavu, nekdy prodavajici maminky pribali i nejaky darek zdarma (prisel mi napr. spaci pytel, chrastitka, capacky, ponozky, tricka, …).
také nakupuju a prodávám na mimibazaru
ono se těch bazárků teď objevilo více… asi je to i tím, že už je na mimibazaru docela přetlak… když zadám inzerát, tak se mi do minuty přesune za druhou, třetí stranu a už není vůbec vidět…
ne každý bohužel filtruje a vyhledává… ![]()
takže teď už koukám pomalu po konkurenci ![]()
www.mimiburza.cz
je to možná trochu jednodušší než mimibazar, ale pro to zveřejnění inzerátu asi není potřeba víc…
............
oblíbené weby: www.mimiburza.cz www.miniboss.cz www.playonline.cz www.mimibazar.cz www.games007.cz
ahoj ahoj také se přidávám do řad MMB
nakupuji tam již 2roky a jsem spokojená moc moc
neměla jsem špatnou zkušenost. Akorát Česká pošta mě někdy pěkně štve ale to sem nepatří
![]()
Přeji hezký den
ahoj,
na www.mimiburza.cz mají novou soutěž o peníze do C&A
Žádné losování, ale podle aktivity prodávajících nebo nakupujících se přičítají body, kdo má nejvíc bodů vyhrává.
jo mimibazar, je to vážně jako droga. Manžel je už ze mně na nervy, jak pořád šmejdím na jejich stránkách a něco objednávám. Prostě si nemůžu pomoct. Zatím hlavně objednávám a vždy jsem měla štěstí na poctivé maminky. Občas něco objednám i na stránkách „dvojčata“, ale tam je to trošku větší riziko.
Rada se jeste pripojim k teto diskuzi.
K MMB jsem se dostal aprave pres emimino a je to vazne jako droga.
Mam sice uz 14 mes chlapecka ale neprodavam, pouze nakupuji a prozatim jsem nadmiru spokojena.
Pred tim nez si neco objednam tak si pozerne prectu hodnoceni a podminky.
A prozatim jsem narazila jen na super mamci. A krasny vecicky a doplnky.
Ps po precteny teto diskuze me zase zacinaji svedet prstiky a sla bych zase nakouknout na MMB
![]()
Na MMB taky chodím, nakupuji i prodávám, ale jak už tu někdo psal, začíná tam být opravdu docela přetlak. Navíc je to zahlcené zbožím z vietnamských tržnic, které na fotce sice vypadá úžasně, ale ve skutečnosti je to bída.
Tak už taky koukám po nějaké alternativě. Zatím jsem našla projekt www.babyaukce.cz který sice nápadně připomíná MMB ale má pár vychytávek, které mi na MMB citelně chybí. Navíc to zatím vypadá, že platit se bude jen za balíčky aukcí a i systém hodnocení mi připadá spravedlivější. No koukněte a posuďte
registrace je zdarma, tak jsem se tam i zaregistrovala a potěšilo mě trojmístné ID
Časem bude vypadat mazácky ![]()
Trochu oživím téma ohledně MMB.
Jako nakupující tam mám zkušenost dobrou (ale jsem dost obezřetná), ale jako prodávající totální propadák
.
Prodávala jsem tam nové zboží, zaplatila jsem si na měsíc členství Safír.
Do aukce jsem dala několik nových značkových věcí, vyhrála je jedna uživatelka ( Oldřiška Lerchová (puchalka) ID 177431), která aukce pak nezaplatila a na nic nereagovala. Zjistila jsem, že jsem byla asi 4tá oběť. Po této zkušenosti jsem tam přestala prodávat a konat aukce. Uživatelce neplatičce zablokovali na čas účet, když ji ho odblokovali, tak paní uživatelka se mi chtěla pomstít a poslala na MMB udání, že prodávám padělky značkového zboží. Admin MMB mě kontaktoval a chtěl po mě doklad o zaplacení zboží. A to vše se konalo už v době, kdy jsem tam asi 3-4 týdny nic neprodávala. Takže adminovi jsem napsala, že fakturu samozřejmě mám, ale že ji nebudu zasílat, když už tam dávno neprodávám a na základě něčího udání bych ji nezaslala tuplem.
Na MMB je dost lidí, co se snaží škodit ostatním, jelikož pravidel na MMB se nikdo nebojí. Hodnocení se tam také moc vážně nebere. Pro mě, jako prodejce se stal tento inzertní server nedůvěryhodným, a prodejci tam hlavně nemají žádnou ochranu proti lidem, co jim udělají křivárnu v obchodním partnerství.
A Černá listina je na MMB na dvě věci, jelikož tam nejsou ti, co by tam měli být. Takže, pokud možno od uživatelky: Oldřiška Lerchová (puchalka) ID 177431, opravdu ruce dál. Spojila jsem se i s holkama, co měli s touto ženou stejné problémy jako já,a co mi vylíčily byl doslova boj o nervy v trpělivosti.
Myslím si, že podvodníci atd nemají z tamních pravidel a podmínek obchodu žádný respekt, ale jen se jim smějou.
Já s MMB skončila a prodávám jinde a jsem ráda, že mám spokojené zákazníky a hlavně obchodování s novými věcmi se netáhne tak dlouho, jako na MMB.
Yvonne, souhlas. Mám podobnou zkušenost, jako prodávající… mnoho dobrých, ale jedna zkušenost mě málem stála nervy, když se mi kupující pohádaly o kočárek, takže jsem obhajovala minuty, ve kterých došli odpovědi, druhá se hádala, že ona byla první a VÍ to… sprostě mě osočovala. Admin je tam k ničemu, problémy neřeší, což chápu, protože není soudce, jsou to vztahy mezi nakupujícím a zákazníkem.
Ale vzhledem k riziku, že zase potkám nějakou podobnou povahu, kterých se na MMB pohybuje už na můj vkus dost, prohlásila jsem si taky MMB za nedůvěryhodný…
NiKi
jo a poslední dobou mě tam zašli vadit i superluxusní maminy s předraženým zbožím, aukce to dodělali… a taky hodnoceníčka, bodyčínka, tričínka a hodnoceníčka a agresivní smajly… Škoda, před 4 lety to byl super server…
NiKi