Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tolik dětí a ještě poslední dvě rok od sebe?
to bych šla rozhodně na potrat a hlavně zapřemýšlela nad lepším způsobem ochrany.
A přítel asi není otec těch prvních dvou, co? Taky záleží kolik ti je a jestli 4 děti zvládnete
takhle těžko radit.
Má to kamarádka. Děti 10,12 let, 2 roky a rok. Taky bydlí vysoko bez výtahu. Zvládá. Nic jiného ji nezbývá. Chtěla to tak.
Těhotná už jsi.
Mám poslední děti od sebe o 19 měsíců ( 0, 19 měs, skoro 5 a skoro 7 ) tehdy a jít to muselo i bez pomoci babiček.
Jako nebyo to jednoduchý, někdy to bylo fakt náročný. Ale potrat. Fakt?
Příspěvek upraven 07.06.23 v 20:50
Vzdycky se to da nejak udelat.. ale zalezi samozrejme na spoustu dalsich okolnostech, finance, rodinne zazemi..
Mám děti rok od sebe, je to velkej záhul, u vás bych to viděla tak, že to 13 leté bude mít po dětství, že to asi pěkně odskáče, to bych byla na svoje rodiče pěkně naštvaná, kdyby mi toto zařídili…já mám jen dvě děti, to mi stačí, další bych už nechtěla ani omylem.
Nešla bych na potrat. Zvládnout se to dá vždycky. A hlavně, je to jen nějaké období, které jednou skončí.
Zato potrat, s tímhle pocitem budeš muset žít celý svůj život.
Samozřejmě, že mluvím za sebe, ale pro mě osobně představa, že tedy mám to třetí mimčo a po potratu bych si pak občas pomyslela, že bych přeci jen možná zvládla i to druhé…, tak to by moje srdce normálně roztrhalo na kusy.
Pokud nejsou problém finance nebo absence partnera, pak není problém nic.
Příspěvek upraven 07.06.23 v 21:19
Zdravím, můžu mít na vás zkušenější otázku? Co je náročnější?
Mít dvě děti rok po sobě nebo dvojčata? Čekám nějakým zázrakem po několika letech dvojčátka a taky se toho děsím, přesně jako zakladetelka ![]()
@panenka87 píše:
Zdravím, můžu mít na vás zkušenější otázku? Co je náročnější?
Mít dvě děti rok po sobě nebo dvojčata? Čekám nějakým zázrakem po několika letech dvojčátka a taky se toho děsím, přesně jako zakladetelka
Hele já svoji zkušenost nemám, ale moje kamarádka má 3 leté kluky a 1,5r holčičku. Vždycky říká, že s dvojčatama to byla pohoda, za to mít batolata a k tomu mimino už je dobrej záhul. Teď už je to dobrý, ale před rokem chodila jak zombie ![]()
Těhotná už si, zvládlas to předtím, tak teď to taky dáš. Bude muset chlap hodně máknout, aby vše zvládal finančně
A upřímně, asi bych velmi zvážila dobrou ochranu, ať tohle další rok zase neřešíš.
Mám děti s rozdílem 12 měsíců, je to záhul (manžel od rána do večera v práci, stavíme barák a hlidací babičky nejsou) ale teď už je to čím dál lepší a neměnila bych. Jsou to velcí parťáci. Teď postupem času už dokonce s manželem uvažujeme ještě o třetím až dostavíme. Přece jenom u Vás to bude čtvrté dítko, tak zaleží jak se na to citíte, jak to zvládate teď se třemi a také jaké máte finanční možnosti a jak se k tomu stavi partner/manžel.
@Markéta188 píše:
Hele já svoji zkušenost nemám, ale moje kamarádka má 3 leté kluky a 1,5r holčičku. Vždycky říká, že s dvojčatama to byla pohoda, za to mít batolata a k tomu mimino už je dobrej záhul. Teď už je to dobrý, ale před rokem chodila jak zombie
Děkuji za odpověď
, taky už mě to pár lidí řeklo, ale i tak si to nedokážu představit
![]()
Ahojky holky prosím o radu rozdíl mezi dětmi přesně 13 měsíců dá se to nebo je to peklo? Šli by jste do toho znovu? Mám děti 13,skoro 7 let a 5 měsíců. Bohužel jsem zjistila, že jsem těhotná vždy jsme měli jen přerušovanou soulož mezi dětmi a nic a když se doopravdy že strachu chráním tak otěhotním, mám pocit, že tohle se může stát je mě. Pořád se ve mě pere jestli miminko nechat a nebo ne a mám pocit, že ať udělám cokoli stejně to odnesu psychikou a dobře mi tak, jsem za to na sebe naštvaná. Přítel od ráno do pozdního odpoledne v práci, rodiče pracující, budu na to sama.Do toho byt ve 4 patře bez výtahu. Pořád přemýšlím a nevím jak dál. Tak prosím o nějaké zkušenosti a jestli by jste do toho tak brzo po sobě znovu šli.