Poradna duly
Jana Čurdová
No k těm látkovým plenkám, taky nejsem zastánce jen papírových plen, vždycky jsem používala a prala i látkové jen když jsme někam šli nebo na noc tak jsem používala papírovky, ale právě proto mě zaujala ta nabídka už jsem hledala nějaké recenze na internetu, ale zatím nic moc hlavně jsem se dočetla že je lepší mít tyto pleny nakombinované od různých výrobců jinak nic moc tak kdybyste náhodou některá o tom četla tak dejte vědět
Bajčo - přihoď fotečku ať se můžem pokochot s tebou ![]()
Reinko: já dnes taky
během oběda,ale pak jsem se s chutí najedla..jen je blbé, že mám pořád pocit plného břicha, tak toho moc nesním..
kato: mě ty látkovky taky lákají..ukazovali nám je, když jsem chodila na předporodní kurz v prvním těhu a nejvíc mě zaujalo, že se nemusí žehlit a je to v podstatě snadno nasazovatelné jako jednorázovka..jen ta cena
dbré to je pro prvorodičku, která se pro ně rozhodne, že to pak využije na další děti.. vím, že na hovínka se tam dává nějaká separační podložka, která chrání tu plínku před velkým ušpiněním..
s plenkama moc neporadím, zkušenosti nemám, ale ta cena se mi zdá šílená, těch plenek navíc budeš potřebovat daleko víc než 26.. ta cena by mě asi odradila. Ne že by ty papírovky byly levné… ono asi za ně ve finále zaplatíš skoro to samý. Já bych se přikláněla ke střední cestě levnější látkovky a papírovky, kombinovat podle situace.
Holky, nepřeju vám, že je vám zle od žaludku a nemůžete jíst.. ale já mám zase opačný problém-hrozný hlad a bizarní chutě, hlavně na ty nejnezdravější věci-bohužel tomu skoro nejde odolat, nebo aspoň já nepřišla na to, jak. Doma naštěstí váhu nemám, tak se zděsím až u doktora, asi.
Dostali jsme k večeři krupicovou kaši, takže jsem to celý slupla. Modlila jsem se, ať je sladká večeře, takže jsem měla radost ![]()
Mě ty plíny přijdou taky docela dost drahý. Já bych chtěla používat látkovky a papírovky dávat jen k doktorce, ze začátku na noc a pak třeba na nějaký delší výlety
Ale v těch látkovkách se teď vůbec nevyznám, navíc máme doma ohromnou bednu plnou nepoužitejch klasickejch plen ještě po mě, tak bych je ráda využila ![]()
když ony ty klasický čtvercový jsou hned prosáklý, to mi ty namakaný přijdou lepší..údajně.. já zkoušela jen klasický..jako jsme nosili my,ale malá se mi z toho hrozně opruzovala.. a vemte si, že s látkovkama každý den nebo obden perete..my u malé měli ze zač. spotřebu i 15 na den..miminka furt kaděj, čuraj..alespoŇ to naše, z toho to teklo všemi směry
jinak z Papírovek jedině Huggies( u nás) Pemprsky nám prosakovaly a levnejší bych nekoupila..
Tak my jsme měli zase jen pemprsky z huggis jsme byli osypaní a ty látkovky jsem zkoušela propočítavat a za rok vyjdou papírovky zhruba na 9000,– a to jsem myslím při zemi
asi zkusím koupit jednu dvě a uvidíme jak to bude fungovat.
Jo a holky už jste se dívaly po kočárkách máte už nějaké vybrané?
já jsem se už koukala na kočárek a strašně se mi líbí Danny sport takže budu uvažovat o něm ![]()
To já mám v plínách jasno, budu používat zase jenom papírovky. U Davídka jsem vyzkoušela snad všechny značky, ale nejvíce jsem používala ty dražší Tesco pleny. Tenkrát měly fialový obal, teď jsou tuším zelené. Ty mě nikdy nezradily, nikdy neoprudily, prostě byly nejlepší. A znám strašně moc holek, co je používaly a používají. No a vzhledem k tomu, že byl v roce a třičtvrtě bez plín i na noc, tak věřím, že mě to vyšlo levněji než látkové.
U kočárku mám taky téměř jasno, určitě to bude trojkombinace trojkolka, s největší pravděpodobností opět Quinny Speedi
Akorát autosedačku chci tentokrát i s Isofixem, ty nervy u poutání sedačky vajíčka už nechci zažívat ![]()
no taky si myslím, že látkovky jsou ekonomicky výhodnější..
ad kočárek: je dobré koukat na velikost korbičky, aby se tam dítě vešlo na spaní..aby nemuselo od půl roku necíleně sedět ve sportaku.. a je dobré, aby byl nějakým způsobem odpružený, aby se nerozviklal.. to jsou hlavní kriteria pro mě.. nicméně my kočárek máme.. já se ted chci zaměřit spíš na šátkování..
Já přecházela z korby na sporťák asi v sedmi měsících a to jenom proto, že v korbě nic neviděl a tím pádem tam nechtěl být. Takže ani ne tak z důvodu velikosti korby a to byl celkem macek
A každopádně i ve sporťáku ještě dost dlouho ležel, sedět tam začal až se uměl sám posadit.
Na kočárky má každý jiný názor, třeba kamarádka, když byla těhotná, tak říkala, že by v životě nechtěla trojkolku, že je to strašně nestabilní a až si to sama vyzkoušela, tak si trojkolku koupila.
Já vyzkoušela hodně kočárků když jsem čekala první dítko, četla jsem miliony recenzí, zvažovala pro a proti a jsem ráda, že tohle teď už nemusím ![]()
Tak mě zaujal hrozně moc kočárek bebecar líbí si mi totiž klasické hluboké kočárky
Tenhle stříbrný podvozek ale jiná barva korbičky
U sporťáku je rozhodující, jestli se tam dítě vejde, když spí a leží.. kámoška má kočárek, kam se jí dítě do korbičky nevešlo už v 5ti měsících a do sporťáku..už od roka tam byl šprajclej,ale nevzpomenu si na značku.. jinak proti sporťákům nic nemám, my měli velkej polohovatelnej a malá v něm ani jednou nespala..spala doma ![]()
Taky se dívám aby korbička byla velká a tahle právě je dost velká, já si prostě nemůžu pomoct i když vím že ty hluboké kočárky člověk moc nevyužije tak mě se prostě strasně moc líbí
Moje zkušenosti s kočárkama - první jsem měla kočárek Dany sport ale uplně ty první když začínaly,(před 10 - 11lety) výborná cena praktický co se využitelnosti týče protože malý mi v něm spával ještě ve 2 letech pohodlně, ale ta váha
a skládání do autano měla jsem ruky jak kulturista
pak jsem měla golfáč inglesinu a tem byl úúúúúžasný ještě teď s ním jezdí moje segra takže už odvozil 3 děti a naprosto v pořádku.
Na druhé mimi jsem měla ani nevím jaká to byla značka taky hluboký kočár z bazaru ale jen asi 4 měsíce a pak jsme pořídili sporťák (po malé neteři)
první Jane slalom ten oranžovo šedý určitě si na něj pamatujete a ten byl bezkonkutenční. Už tenkrát jsem si říkala že kdyby náhodou přišlo 3 tak nic jiného nechci ale za těch 6 let ho výrobci tak zkazili že se mi už ani tošku nelíbí teda aspoň ta verze s korbičkou, sporťák je pořád celkem ucházející. Tak já půjdu rozhodně do hlubokého kočárku a pak sporťák, ale ten ještě nevím jaký celkem se mi líbí X-lander
Ahoj holky, tak máme za sebou screening, výsledky jsou dobré, ale jsem nesvá z toho, že má prcek pupečník kolem krku. Doktorka to řekla, jako by se nechumelilo s tím, že to je nepodstatný
a pak ještě placentu máme vpředu a nízko, takže si myslím, že si tohle těhu ještě užiju ![]()