Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak domů nejedu. Začala jsem dost silně špinit, takže si mě tu ještě nechají ![]()
Reinko: achjoooo, drž se!!! Chápu, že je to nuda, ale zase jsi pod kontrolou a doktoři se už o Tebe postarají, aby bylo všechno OK ![]()
levmah28: já jsem třeba taky minulé těhu musela přejít k jiné pojišťovně, protože HZP tenkrát měla problémy a neplatila. Tak jsem šla k ministerstva vnitra. Výhody a nevýhody neznám, al evšude mě ošetří a příspěvky jsou jak kdy. Bylo líp, teď to asi celkem krouhli, jako ostatně skoro všechny pojišťovny.
bajča
reinkakrásné fotečky ![]()
včera jsem byla na hematologii a zjistili mi sklon k embolii tak teď si celé těhotenství musím pichat injekce
ach jo
sxaxnxdxrxa:
tak to teda není moc dobré. Ale pro mimčo to vydržíš ![]()
sestra má to samé a taky si pichala v těhotenství a má krásnou holčičku
tak já to taky vydržím ![]()
Sice když jsem si to ráno měla pichat tak se mi roztřepali ruce ,ale dobře to dopadlo
a ješte se mi o tom zdálo ![]()
Ahoj holky, tedy to jsou zprávy po ránu..
Reinko: myslím na tebe,´doufám, že budete v pořádku ![]()
Sandro: asi pícháš Clexane nebo Heparin,co? To jsou docela malé jehličky a pro miminko to určitě vydržíš
je dobré, že na to přišli takhle brzy..moje babička na embolii po porodu umřela, kdyby se tehdá dělali tyhle testy, tak by jí to zachránilo život..
mě se dneska zdálo, že jsem rodila..taková rychlovka doma a pohodička ![]()
holky s těma pojišťovnama je to nějaké divoké co píšete.všude vás musí ošetřit pokud tedy jste u nějaké pojišťovny.neexistuje aby mě neošetřili třeba v Praze protože mám takovou nebo makou pojišťovnu.zdravotní platím a to je hlavní a pokud se někde stalo že ho neošetřili tak to bylo nějaké selhání
a na to ti přišli při běžných odběrech?to asi ne že?mě to zjišťovali na genetice po potratech jestli nemám sklon k tromboze a pak potažmo embolii a naštěstí nemám
No Bajčo, ono je to tak, že doktor nemusí mít uzavřenou smlouvu se všemi pojišťovnami, nebo ta pojišťovna mu může smlouvu vypovědět.
Většina doktorů nemá uzavřenou smlouvu úplně se všemi pojišťovnami, je jich hrozně moc.
Ošetřit tě samozřejmě musí všude, ale nemají to komu vykázat, tak tě to nechají zaplatit a ty to pak můžeš žádat po své pojišťovně zpátky.
Pokud chceš chodit dlouhodobě k dr., který nemá smlouvu s tvojí pojišťovnou, tak se vyplatí po první návštěvě přehlásit k jiné a je to.
přesně jak píše Janča, každý Dr. má nasmlouvané určité pojišťovny, takže když někdo přestupuje, tak je dobré si pohledat, jestli mají Dr. nasmlouvanou danou pojišťovnu.. VZP je snad všude a ministerstvo vnitra je taky hodně rozsáhlá, mě VZP nikdy nějak moc na nic nepřispěla,ale je pravda, že si člověk musí sledovat sám na co má a nemá nárok..
No, tak tu byla sestra a ptala se na to špinění, no a teď už zase skoro nic, tak se mám odpoledne domluvit s doktorkou
Já si myslím, že je to tím včerejším UTZ, dělali mi i ten vnitřní a přišli mi na tu nízko uloženou placentu, tak tím by to mohlo být, ne? ![]()
Reinko, mě se taky stalo, že jsem po gyn. vyšetření trochu zakrvácela a potom ještě trochu špinila. Můj dr. z toho dělal vědu, ale často se píše, že je to běžný a tudíž i normální, po tom podráždění. Tak já si to taky myslím.
jinak já byla dnes na kontrole a dr. mě totálně rozhodil. Sestřička mi řekla ať si zkumavku na moč doma vyplachuju a chodím celý těhotenství s jednou- to jsem čuměla. Pak mi řekla, že cytologie i prvotrim.screening dopadli dobře. Musela jsem z ní mámit, jak dobře. A dr. tomu nasadil korunu, když mi řekl, že mě dnes vyšetřovat nebude, jak jsem minule po vyš. krvácela, že do mě nebude šťourat.
Nakonec mi řekl, že přijdu v určitý datum na kontrolu. A já říkám: ale já nemůžu, já mám něco, co nejde přehodit (školu). Můžu přijít jindy? A on: ne nemůžete. Přijďte přesně a přehodte si to. Měla byste se starat spíš o svý zdraví. Já: ale já fakt nemůžu, to prostě nejde. A pak z něho vylezlo, že je to na odběr tripple testy. A já na to, že to mi měl říct rovnou, že na ně jít nechci, že když mi vyšel ten první screening suprově (a je lepší, citlivější a přesnější než tripply), že už další stres nepotřebuju. Tak měl na mě kecy, že jestli to není z náboženských důvodů a že mu musím říct přesnej důvod a podepsat to. Přitom všude čtu, jak jsou tripply přežitý a nepřesný. A on do mě šťourá, že se nestarám o zdraví miminka. Jsem měla tlak aspoň 200/100. ![]()