Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, chci se zeptat na váš názor. Mému synovi bude 10 měsíců za pár dnů. Přestala jsem kojit před týdnem, takže dávám UM a to večer před spaním hustou kaši a potom v noci. Nejdřív jsem ho chtěla úplně odstavit, ale teprve teď jsem zjistila kolik toho vlastně vypije
budí se 3-4× za noc, z toho jednou má jen žízeň.
Jinak 3× za noc se budí pravidelně po 3 hodinách a vypije vždy 200ml. Příjde mi to hrozně moc na takhle velké miminko aby mělo v noci takový hlad. Přes den dávám klasika ráno ovoce, pak oběd masozeleninovy příkrm, odpoledne jogurt s ovocem a potom tu kaši..
tak mě jen zajímá váš názor a jestli jste to neměly některé podobně..
Ja řeším to stejné s 8mesicni. Budi se max po 2 hodinách a vždy hodně pije. Já teda kojim, nad UM jsem neuvažovala, protože jestli mě v noci budi kvůli prsu nebo flasce je úplně jedno, spíš to kojení je pohodlnější a rychlejší. Ráda bych v noci kojit přestala, ale fakt nevím, jak. Nemyslím si, že by měla celou noc přesně co 2 hodiny hlad, ale jak jídlo nedostane, řevem zbori barák. S dovolením si tu taky počkám na rady.
@chaela píše:
Ja řeším to stejné s 8mesicni. Budi se max po 2 hodinách a vždy hodně pije. Já teda kojim, nad UM jsem neuvažovala, protože jestli mě v noci budi kvůli prsu nebo flasce je úplně jedno, spíš to kojení je pohodlnější a rychlejší. Ráda bych v noci kojit přestala, ale fakt nevím, jak. Nemyslím si, že by měla celou noc přesně co 2 hodiny hlad, ale jak jídlo nedostane, řevem zbori barák. S dovolením si tu taky počkám na rady.
Kojeny to dělají normálně zavislaci. My jsme kolem toho 10m začali dávat ridkou kaši do flasky a budila se pak už většinou jen 1× na kojeni až spala celou noc.
@JancaS84 ne, jen v 19:00 kaši z UM a pak celou noc. Přes den jí pravidelne po 3 hodinách, na doporučení DR před koncem kojení zařazen jogurt jako jedno jídlo navíc že by neměl mít hlad, ale on ho má i tak přes noc. Takže příklad ráno dávám mléko v 7, v 10 ovoce, v 13:00 má oběd, v 16:00 má jogurt a v 19;00 má kaši a chodí spat ve 20-20:30
Příspěvek upraven 25.04.20 v 19:31
Mně se taky budí 2× až 3× za noc. Je jí 9 měsíců a musím ji mít u sebe, jinak bych zešílela. Jde spát v 8 večer, vzbudí se třeba ještě v 10, v jednu a kolem čtvrtý ráno. Občas vynechá v jednu. A to mi asi od 3. do 6. měsíce spala celou noc. ![]()
@AlinaJ tak to maj stejný spaní
takhle přesně se budí i on, akorát ze někdy usne i dýl. A nespal mi nikdy celou noc ![]()
@Vavanda maj to ty mimina dobře naplánovaný
taky mi občas usne dýl. Přes den nespí skoro vůbec a občas z ní šílím. V noci se utišit jinak než kojením nedá a když se jí pokusíme šoupnout dudlík nebo lahev s čajem, je schopná vzbudit sousedy.
říkám si, že je to snad jen období a přejde to.
Tak to díky za moje dítě. Je od narození na UM a budí se jen v období, kdy ji trápí zuby či prdíky. Pak má hlad taky, ale jinak spí celou noc. Radu nemám, ale nemyslím si, že ho mléko zasytí. Když ho dám odpoledne té naší můře, tak za hodinu řve hlady. A nemůže se budit právě kvůli té kaši? Obsahuje dost sacharidů a dodává energii, já dávám kaši k snídani oběd masozeleninu a to samé nebo polévku k večeři. Mezitím ovoce a jogurt.
Já mu vždy zkusím dát nejdříve napít vody, ale to mi vyhazuje z pusy a začne ještě 2× tolik
svatý kojení, ty flašky nenavidim a i to umělý mliko
![]()
Já když mu večer dávala večerní menu od babybio nebo polévku tak ho bolelo bricho v noci, asi je to na nej moc těžké. Já si fakt nevím rady.. Jinak UM dávám kendamil organic 2 a kašičky buď babybio nebo taky od kendamilu..
@JancaS84 já to právě vůbec neznam. Mam dva syny a ti se v noci odstavili vlastne sami. Kdyz uz jen dudlali a nejedli, dostali jednou misto prsa dudel a v klidu bez revu usnuli, tim skoncilo nocni kojeni, ani jsem nevedela, jak. Jenže madam je jiná liga. Prsomila šílená… Ráda bych to i s ni udělala bez řevu, ale ona mě narozdil od kluků v noci drsně tyranizuje ![]()
@Vavanda píše:
@JancaS84 ne, jen v 19:00 kaši z UM a pak celou noc. Přes den jí pravidelne po 3 hodinách, na doporučení DR před koncem kojení zařazen jogurt jako jedno jídlo navíc že by neměl mít hlad, ale on ho má i tak přes noc. Takže příklad ráno dávám mléko v 7, v 10 ovoce, v 13:00 má oběd, v 16:00 má jogurt a v 19;00 má kaši a chodí spat ve 20-20:30Příspěvek upraven 25.04.20 v 19:31
No, asi bych zkusila změnit to odpolední jídlo. Má tam jen jogurt. Jak se vzbudí tak bych dala jogurt, pak klidně za 2h kaši a na noc UM.