Miminko 11. měsíců nejí kousky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak mu je nedávej, když je nechce. Navždy to odmítat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Počkej, zbytečně ho netrap
můžeš mu třeba mezi jídly nabízet křupky, kousek pečiva na žmoulání, ale když nechce tak ho nestresuj, buď ráda že ji aspoň něco, navíc když nemá zuby tak se mu to třeba kouše i hůř ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzanaVosecka Jo, to má kamarádky, protože malá nejedla celou dobu nic jiného než příkrmy ze skleniček
Musíš holt postupně zvětšovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když mu dávám dětské sušenky aby si žužlal a upadne mu z toho kousek okamžitě ho vyplivne a strašně se směje ![]()
Jinak je to jedlík i když na to nevypadá
, někdy když se poštěstí tak sní celý talíř s kousky ale hned to polyká ani si to nepohazuje v puse ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzanaVosecka Přesně takhle jsme to měli u jedné z dvojčat. Jakékoliv kousky odmítala snad do 14 měsíců, zatímco ségra už je dávno baštila. Jak měla v jídle kousek, začala se dávit a nic nesnědla. Pamatuju se, že mě to taky trápilo, člověk všude četl, jak už by dávno měla kousky jíst. Takže buďte úplně v klidu, je to individuální, každému dítěti se to polykání vyvíjí jinak a rodič to vůbec nijak neovlivní (viz srovnání dvojčat). Prostě mixujte, občas nabídněte kousky, když to nepůjde, tak to nehroťte…ono to do patnácti trvat nebude ![]()
Ještě mě napadá, že pro začátek jsou dětmi oblíbené takové ty kukuřičné křupky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky náš skoro roční nepozre kousky..tak mi to mixují, jinak by nic nejedl..
Neboj, než půjde do školky bude kousat, říkala má maminka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
@ZuzanaVosecka Jo, to má kamarádky, protože malá nejedla celou dobu nic jiného než příkrmy ze skleničekMusíš holt postupně zvětšovat.
V tech sklenickach se ale postupně kousky zvětšují podle veku, hladká hmota jsou jen ty úplně první
sama mam kluky jen na sklenickach a jednomu jsem je musela mixovat i v roce.
@ZuzanaVosecka jen mu to mixni, ma čas, lepší než aby se dávil, pozvracel a seknul se úplně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek píše:
V tech sklenickach se ale postupně kousky zvětšují podle veku, hladká hmota jsou jen ty úplně prvnísama mam kluky jen na sklenickach a jednomu jsem je musela mixovat i v roce.@ZuzanaVosecka jen mu to mixni, ma čas, lepší než aby se dávil, pozvracel a seknul se úplně.
Nvm, třeba i v těch velkých nic moc velké kousky nejsou. Schválně jsme to porovnávaly. Kamarádka do nich třeba schválně přidává i kousky, aby tam opravdu byly. A nebo vaří jídla s většími kousky. V porodnici nás na to speciálně upozorňovali, že tím, jak jsou příkrmy mixované, tak dost dětí má problémy přejít na normální stravu. Že to může být jedna z příčin, když dítě kousky odmítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
muj syn nejedl kousky do 2.5 let. hruza. dcera ted naopak od roka chce zas jen kousky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to malinko podobně, i když dcera začala jíst kousky trochu dřív. A odmítala mi domácí, takže do 8 měsíců jenom hladké sklenky. Postupně jsem jí občas zkusila jestli vezme kousky nebo ne, někdy vzala někdy ne, nenutila jsem. Ale třeba jsem jí jednou denně vrzla do ruky nějaký rýžový chlebíček nebo kousek kůrky na žužlání. A dávala jí pravidelně kousat na sváču měkké ovoce (banány, zralé švestky, hrušky, meruňky). Musí to být ale měkké. Postupně začala akceptovat sklenky s kouskama. Teď bude mít rok a cca za posledních 14 dní obrat o 180 stupňů, jí domácí stravu, poradí si i s najemno nakrájeným hovězím, kouše chleba, jablko. V podstatě se z ní stal jedlík!!!
Jenom když ji trápí zuby nebo teď zrovna, když je nemocná, tak nemá moc chuť na jídlo. Takže určitě nenutit, nabízet, vymýšlet různé varianty a to dítě k tomu dozraje samo. A hodit se do klidu. Dítě pozná, když je maminka u jídla nesvá a nervózní a pak se to na něj přenese. Držím pěsti a určitě to nebude trvat věčně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzanaVosecka prvni dcerka mela zoubek az ve 13.mes,kousky nechtela,tak jsem mixovala a nicemu to nevadilo,jsou ji 4 a kouse v pohode.
Nenut ho,proste mixuj at se pekne napapa a cekej az bude zraly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit