Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Enicka
Zkusila bych jí vozit na břiše, ať se snaží, když chce čumákovat.
Chodíme na vojtovu a naše cvičitelka nám říkala ze na sporťák je malá tak já nevím jestli ji tam dávat i když naše malá je naprosto v pořádku a myslím ze tam chodíme zbytecne ![]()
Malý to taky na břiše miloval, jen jak si zvyknul, že se může v kočárku pohybovat, tak teď sportovní verzi nesnáší, je tam vždycky strašně nafrněný. Nedávno začal chodit a teď ho dostat do kočárku je pokaždé strašná scéna.
@Enicka ano položit do sporťáku naše takhle jezdila od pěti měsíců
@Enicka píše:
Chodíme na vojtovu a naše cvičitelka nám říkala ze na sporťák je malá tak já nevím jestli ji tam dávat i když naše malá je naprosto v pořádku a myslím ze tam chodíme zbytecne
No na sporťák do sedu je malá, pokud tam bude ležet tak je to v pohodě ![]()
@Enicka píše:
Nosítko sem zkoušela ale mě z toho hrozne bolí záda a ji se tam taky moc nelibi
není nosítko jako nosítko. Měla jsi nějaké ergonomické? Z toho by záda rozhodně bolet neměly…
Jinak já malého taky dávala na břicho, měl kšíry a čuměl ven. Otočený byl směrem ke mně.
@Enicka píše:
Nosítko sem zkoušela ale mě z toho hrozne bolí záda a ji se tam taky moc nelibi
tak to máš blbě nastavený, nebo nositko který ti nevyhovuje. Najdi na FB regionální nosici skupinu dělají se, srážky a tam ti to zkontroluji, nebo vyzkoušíš něco jiného. Zada by bolet neměla
@kopejka píše:
No na sporťák do sedu je malá, pokud tam bude ležet tak je to v pohodě
Já vím že do sedu ne ![]()
@medunka23 píše:
tak to máš blbě nastavený, nebo nositko který ti nevyhovuje. Najdi na FB regionální nosici skupinu dělají se, srážky a tam ti to zkontroluji, nebo vyzkoušíš něco jiného. Zada by bolet neměla
Já nemám fb ![]()
@Jarka K píše:
Jinak já malého taky dávala na břicho, měl kšíry a čuměl ven. Otočený byl směrem ke mně.
Ergonomické ano…naše malá je porad na břichu jinak ležet nechce
@anivbl píše:
Je dobry poridit ty ksiry, my mame treba Canpol Babies, nebo jak se to pise, to kocarovy vazani je na nic, dite se v nem nemuze hybat, takze se bude vztekat dal
Já jsem ty kočárkové kšíry nepoužila ani jednou ani u jednoho dítěte. Nesnášely to. Přídavné kšíry a do korbičky nebo do sporťáku na bříško. Děti byly šťastné, jak blechy.
taky jsme hodně nosili, ale spíš na kratší vzdálenosti. Dětem vadilo, že se při nošení nemůžou moc hýbat, takže to moc dlouho nevydržely.
@medunka23 píše:
A nebo není zvyklá. Já po první procházce s šátkem a dvouměsíčním mimčem myslela, že mi ta záda upadnou, ale během dvou týdnů jsem si zvykla a teď nosím bez problémů i batole.
Malá už chce koukat na svět. Naše děti už v 6 měsících lezli, takže udržet je ještě k tomu pouze ležet to by fakt nešlo.
Vždyť za půl roku už Ti bude běhat!
Naše první dcera od roka vůbec kočárek nechtěla.
My byli nuceni přejít takhle na sporťák už v 5. měsících, v korbě by se nám holka zbláznila. Ještě zdaleka neseděla, tak jsem jí vozili jen v mírně pozvednutém lehu, aby viděla ven, a byl klid. Případně dali úplně do lehu, ale jí položili na bříško, aby mohla koukat.