Poradna duly
Jana Čurdová
@kajinkac ono to jde celkem rychle, jak je to prťavý
Ale stejně jsem z toho pak dva dny nemohoucně ležela
Takže když přičtu ještě všechny pauzy, tak sice hotovo bude, jen doufám, že před porodem ![]()
Tak se hlásím, že dnešní výlet proběhl bez problému. Dokonce ani kyčel nebolela.Tak ještě zítra. Tak nevím co to včera bylo.Fakt jsem si říkala, že už pojedu do té porodnice at mě prohlídnou, jinak to není už možný.
Jinak u nás v porodnici se dívají spíš na to datum PM. Vím že u malýho gyn. se řídil podle ultr. ale v porodnici mě vyvolávaly 14 dní po termínu a řídily se podle PM. A ještěže tak. I tak už bylo málem pozdě. Měla jsem to jak ted podle ultrazvuku o 2 dny později než podle PM.
Já vypráno už naštěstí mám, jen nemůžu zaboha najít rychlozavinovačky. A to jsem měla vše uložený tak nechápu.
Mám ještě to dilema jestli začít látkovat a jaký plínky na zkoušku. Má někdo zkušenosti s plínkama Anavy, Pop-in new gen bamboo nebo itti bitti butto? Říkala jsem si, že bych koupila od každé jednu a podle toho se rozhodla a dokoupila.
Holky, tak já mám konečně taky dopřebráno - dneska jsem to zmohla, ještě to vyprat a vyžehlit co jsem dneska dovyhrábla a je přichystáno, tak jsem ráda a můžu být zas o něco klidnější. Jinak toho taky teda mám až dost a to jsem zatím dala prát jen věcičky 50-62 a 0-3měsíce… No alespoň ale vím a dala jsem si zákaz ještě něco kupovat!!!
Tak u nas se ridi terminem PM a melo by to tak byt, co jsem se docetla…
ja vcera zvladla vylet do ZOO, mysli, ze to byl letos posledni takovy vylet, ted uz budeme jezdit jen k babickam, kde budu sedet ![]()
holky nasla me tu na diskuzi kamaradka, ne, ze by mi to zrovna vadilo, ale je videt, ze lidi dokazou vycmuchat vsechno…a jelikoz jste se nevyjadrily k tomu uzamceni diskuze, tak se trosku stahnu, nechci psat moc verejne ![]()
@Edita27
tak nejlepsi je si koupit od kazde plenky jednu, dve a co bude nejvic vyhovovat - ale myslim, ze jaka plenky nejvic bude vyhovovat zjistis, az kdyz se mimi zacne tocit - na prtave mimi jsou nejlepsi klasicke ctverce na novosklad - do toho jsem davala dve ctvercovky na osminky, pripadne vkladacku a super - ty plenky kalhotkove jsou na novouska strasne velikansky - strasne naducanou prdku a lezi spis pak hlavou dolu a hlavne schnuti ctvercovek je s kalhotkovyma fakt nesrovnatelne, kort v zime
ja mam baby lucy schovane po dcerce, pak blueberry jednovelikostni, spousta ctvercu a vicevrstve plenky - pak jsem mela bamboo extra od baby idea - ta je supracka na noc, zavazovaci HHS a uz jsi to vse nepamatuju - musela bych to probrat, ale hodne jsem toho poslala zas dal do sveta
@k acka
chich, zakaz jsem si dala taky
a vetsinou to plnim, ale ted mi volala kamoska, ze mi neco koupila, tak ji budu muset udelit taky zakaz ![]()
@Hanulka82
jinak ja jsem pro diskuzi urcite uzavrit a hodne zenskych tady bylo preci pro
@MartickaNela
no, dva mesice jak u koho
ja mam pred sebou jeste tri, takze finis urcite nehrozi
Holky, já pořád procházím různé seznamy, co miminko potřebuje, jako výbavičku(oblečky, kosmetika, lékárna…) Vy, co už máte nějaké zkušenosti, opravdu je to všechno potřeba? Nebo se pak ve skutečnosti ukáže, že polovina věcí je vlastně na nic… Ne, že bych to malému n echtěla dopřát, ale kolikrát mi v těch seznamech přijdou fakt zbytečnosti.
Co je tedy skutečně nutné?
@Pavlínka1988 píše:
Holky, já pořád procházím různé seznamy, co miminko potřebuje, jako výbavičku(oblečky, kosmetika, lékárna…) Vy, co už máte nějaké zkušenosti, opravdu je to všechno potřeba? Nebo se pak ve skutečnosti ukáže, že polovina věcí je vlastně na nic… Ne, že bych to malému n echtěla dopřát, ale kolikrát mi v těch seznamech přijdou fakt zbytečnosti.Co je tedy skutečně nutné?
Co ti přijde zbytečné? Já se řídím logicky ne seznamy moc. ![]()
Například v některých seznamech je z léků uváděno poměrně hodně věcí, jako nakoupit to dopředu… čípky proti teplotě, něco na rýmu…přeci, když malému něco bude, skočím k lékaři a ten mi něco napíše a nebudu to kupovat dopředu. Nebo té kosmetiky… krémy, pěny do koupele, šampony, olejíčky a podobně. Pak třeba sterilizátor, odsávačka mléka, nosítko. Takové věci bych asi taky nekupovala dopředu, ne?
@Pavlínka1988
tak se rid heslem, ze co nemas, to dokoupis - treba pritel shanel odsavacku z nedele na pondeli a sehnal
tohle jsem na seznamu treba nemela a nakonec vec bez, ktere jsme se bohuzel neobesli… mama mi shanela kloboucky na kojeni, shaneli jsme i strikacky na krmeni apod. - nedelam si i ted iluze, ze budu mit doma vsechno, co bude potreba ![]()
tak oblecky dle uvazeni - bodicka, overalky, dupacky, kombineza, slabe a tlustejsi cepicky a nejakej svetrik
plinky (i latkove pod hlavicku), kocarek, fusak, postylka a vybaveni do ni, zavinovacka, vanicka, autosedacka
z drogerky jsem mela jen lih, vatove tycinky a masticku na prdku
to je asi tak ten zaklad, snad jsem na nic nezapomnela - co jsi myslela tim, ze ti asi bude na nic? ono to bude asi hodne individualni - nejaka maminka si to chvali a nejaka to nepouzije vubec ![]()
@Pavlínka1988
tak cipky klidne kup, ty se jen tak nezkazi a urcite je musis mit doma, ale stejne se smi davat az od urciteho tydne, ale jak pisu - nezkazi se a hodit se budou, ale kdyz je nekoupis ted, tak se taky nic nestane - my je kupovali, kdyz male byly asi ty tri tydny a byla nachlazena
proti ryme bych nekupovala nic - my jsme s dcerkou byli u dr s rymou takhle v zime uz asi ve trech tydnech - je na to super libenar a odsavala jsem male rymu tou balonkovou odsavacku, na ten vysavac jsme dokoupili ale stejne casem ![]()
bez sterilizatoru se klidne obejdes i dalsiho ci pises
vse se da fakt dokoupit operativne
@Pavlínka1988 Ahoj tak z mé zkušenosti jsem toho měla nakoupený opravdu hodně. Ale já jsem měla dítko které bylo nenasytné a tak jsem neměla problém s kojením takže nebyly zapotřebí ani odsávačky, ani kloboučky ani sterilyzátory. A co vím, tak odsávačku, nebo dokonce i klobouček půjčovaly v porodnici a za ty 4 dny se pak může dokoupit.My jsme měly zbytečné i lahve na mlíko. Ted jako když najdu, uvidíme co nás čeká podruhé
. Čípky malej neměl dodneška, jen až když mu začaly růst zuby tak panadol baby. Také stačí dokoupit až jak nastane problém. Co u nás bylo nezbytné-probiotické kapičky na prdíky.(můžou se až od měsíce).Nevím jak ostatním, ale nám ty sabík vůbec nezabíral(kapky co předepisuje dr.),masírovaly jsme bříško, takže olejíček na masáže nejlépe proti větrům, rektární rourku-ted si nepamatuju vel. byla určitě ta prostřední. Půjdu jí koupit, tak můžu dodat číslo později, mastičku na zadek-BEPANTHEN-ta je supr i na bradavky zezačátku a můžeš mimino s ní mazat po celém tělíčku. Pěnu do koupele nepoužíváme, jednou za týden mýdlo ale mimino ani není zapotření. Kosmetiku jsem používala seba med.Ted bych chtěla zkusit weledu. Uvidíme. taky nechci nakupovat zbytečně. A odsávačku do nosu určitě do vysavače. Já kupovala tu obyč. a stejně jsem dokupovávala pak na vysavač. Všechno se dá dokoupit.Jen tu Bepanten mast bych vzala i do porodnice-kup velkou.
@kajinkac No a právě že ted jak jsi to začala vyjmenovávat, tak mi to příjde zase hrozně složitý a vůbec se mě do ničeho nechce. Proto jsem si říkala pro začátek koupit ty vše v jednom.To mi připadá takové nejsnadnější. Chci jít ještě na takový kurz o plínkách tak uvidím jak to dopadne
Nejlepší je to vidět. Ale ty plíny tam přímo prodávají, tak se bojím aby nedoporučovaly právě to nejdražší a né to důležítý.