Miminko listopad 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
551
27.8.12 19:20

S těma lékama je to zmatek. Dneska mi dr. předepsala krém a tblt na tu mykózu a říká, že od 1.7 si to musím platit sama. V lékárně se divily proč to dr. napsala na samoplátce, že to pořád platí pojišťovna. Pak si vyber.

Holky, jak je to, prosím vás, s krevním tlakem? Já celou dobu všude říkám, že mám nízký tlak. Vlastně ani nevím jak jsem k tomu přišla. Často se mi motá hlava a asi mi to řekli při nějakém vyšetření. Dneska na gyndě mi sestra říká že mám konečně normální tlak. Já na ní koukám, protože jsem se zrovna docela dost motala. Ona na mě že mám vždycky vyšší, jsem laik tak jsem nic nekomentovala. Ale v průkazce mám celých 6 měsíců cca 110/70.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
27.8.12 19:37

@jaja445 110/70 je nizky tlak, ja mam taky, minule jsem mela 110/60, motala jsem se celou cestu k dr. :roll: me pomaha trosku kafe, delam si slaby…

Happy plenky jsem mela na prvni dceru vel. newborn, jsou ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
27.8.12 19:39

@k acka on je problem pry bilkovina v moci + vysoky tlak, to je hrozici preeklampsie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
27.8.12 19:40

@jaja445 doktoři v tom sami asi mají binec :nevim:

Já mám tlak nízký, vysoký, tuhle jsem měla 160/90, různě to skáče a já vesele kolabuji. Byla jsem na vyšetření i na kardiologii a vše ok, takže tohle kolísání k těhotenství asi patří :think: Vím, že hlídají horní hranici 140, jak je opakovaně, tak posílají na kardio.

Jo a už od dvou dr jsem slyšela, že na nízký tlak je dobrá sklenka coly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
27.8.12 21:57

@Edita27
no, bylo vic duvodu: byla jsem vetsinou skoro cely den mimo domov a je fakt rozdil s sebou tahat pet, sest latkovek nebo papirovek, pak zivejsi dite - do papirovky clovek udela cvak cvak a je to, ale u latkovek plinka se snapkou nebo na suchac, pak svrchnacky, navic mala po cisari byla trosku pozadu a i fyzioterapeutka na cvicu rikala, ze ty latkovky nejsou zrovna vhodne - jak ma nacpany ten zadacek vic, tak to pretaceni ji moc neslo, ale s papirovkou se pretacela v pohode, tak jsme presli na chvili na jednorazovky a mala pak uz latkovky nechtela a i ja zpohodlnela :oops: navic ta savost vs. objem plenky se neda srovnat
jednorazovky jsou sice pohodlnejsi, ale chtela bych zkusit zase ty latkovky uz kvuli kyclim - to byl vlastne i jeden duvod, proc jsem zacala a druhej velkej zvedavost a nevesli jsme se najednou do popelnice, tak se ve mne hnulo ekologicke svedomi :lol: no, uvidime, jak dlouho mi to vydrzi tentokrat : :D
kamoska latkovala treba hodne dlouho - mela popolini, byla zaryty odpurce papirovek, ale cim vic detatko odrustalo, tak prechazela na jednorazovky

jinak s tim tlakem, ja mam taky nizsi - 90/60 nekdy 110/60, 65 - na interne jsem mela asi na 54 a ta mi taky rikala, ze mam nizky, ale ted mi zarazila svagrovka, ze ma 110/45 :-o, tak to uz je fakt extrem… chich, a jinak Terka nebude mit jen sestricku, ale taky sestrenici :D, tak bude v rodine preholcickovano :-))))
tak jsem jim rikala, ze pohlavi dobry, ale maji termin moc brzo po nas, ze to dedit asi vecicky nebudou - cekaji hned na zacatku ledna :D :-) tak jsem docela rada, aspon bude mit Alenka kamosku, akorat prijdeme o monopol na babicku s dedou na hlidani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
27.8.12 22:34

Tak preklampsie mi nehrozí nebo tedy zatím páč celou dobu mám tlak zhruba 100/60… No jsem zvědavá zítra na ty výsledky z moči, doufám, že zas nebudu muset baštit nějaké tablety…

Jinak dneska jsme byli koupit isofix a autosedačku, tak mám radost :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
28.8.12 08:03

Ahoj holky, tak se hlásím po dlouhé době z dovolené, včera mi přišly výsledky na cukrovku a je to OK tak se mi ulevilo, protože sladký je můj život :lol:. Taky už máme doma autosedačku a v obchodě kočárek, tak se na ní pořád koukám a zkoumám jí :lol:. Mužskej říká že už jsem vadná, tak začnu hned zase bulet :lol:. Ty hormony to je fakt síla, už brečím i u večerníčku. Jinak já mám tlak 110/70 a to je prý krásnej normální tlak, když mi tam jednou vyskočilo 130/75 tak už se jim nelíbil že byl vysoký a přeměřovali tak si pak vyberte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
28.8.12 10:09

@angellik23, tak to je super, že výsledky dopadly dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
28.8.12 10:14

Tak ja mam dnes za sebou cukr test, fuj, jeste ze je to za mnou…milion duchodcu, jen dve tehule jsme tam byly, pak jsem sla do mesta, sedla na lvicku a myslela jsem, ze se tam slozim, bylo mi pekne blbe, ale nejak jsem to ustala…¨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
28.8.12 10:32

To my jsme se nesměly ani hnout, sestřička nás hlídala jak pes. A je fakt že do čtvrt hodiny jsem myslela že taky padnu, bylo mi úplně na omdlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
28.8.12 10:50

My se taky nesměly ani hnout, jen sedět u nich v čekárně a čekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
28.8.12 10:51

To je zvláštní, mě zase sestřička poslala, ať si jdu nakoupit.
Včera jsem byla na kontrole, opět se jednalo jen o poradnu, takže žádný UTZ, nevím ani, kolik malý má kilo, ale prý na další kontrole budeme měřit a vážit. Kolem sebe mám kamarádky, které vždy UTZ mají, tak jsem se na to ptala a prý nemají čas, aby každému vždy dělali UTZ :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
28.8.12 10:55

No sedet s tema duchodcema dve hodky v pidi cekrane, tak bych se tam slozila rovnou :lol:

me utz taky nedela, delaji se jen 3 za tehotenstvi :nevim: ale za tyden mi mozna uz bude delat utz ve 30tt, jsem zvedava jakou ma mala polohu…mam to bricho cely krivy, hlavne kdyz se tam zacne nejak protahovat nebo co dela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
28.8.12 11:08

Mě ted dělal dvakrát UTZ ale jen kvůli velikosti čípku, jinak jsem mimčo taky už od toho 20 týdne neviděla, ale za 14 dní ho uvidím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
28.8.12 11:14

Tak to mě dělá UTZ pokaždé, ale jelikož má monitor natočí k sobě, tak stejnak nic nevidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí