Poradna duly
Jana Čurdová
holky,
tak jestli jste všechny nebo většina z Vás pro uzavřenou skupinu, tak já jí založím anebo poprosím administrátora, zda by nešla uzavřít rovnou tato…
Jinak já dneska byla na KO a zas mám v moči stopy bílkovin a krve, mě už z toho fakt picne, teď to mám snad ob kontrolu
. Jinak maličká je v pořádku, zhruba má kolem těch dvou kil a přesné změření bylo stehenní kosti a ta je 60mm ![]()
@MartickaNela, jakto??? Já je koupila normálně - paralen i nurofen pro děti, bez receptu…
@k acka zrovna jsem chtela k tomu uzavreni napsat, ze to teda uzavru
ale myslim, ze se musi zalozit jakoby nova diskuzni skupina, tato uzavrit nepujde
nurofen i paralen jsou normalne bez receptu…
jinak bych koupila snad jen ty cipky, teplomer, z kosmetiky zatim nic, treba vam pediatr predepise taky ten detsky olej
@k acka píše:holky,
tak jestli jste všechny nebo většina z Vás pro uzavřenou skupinu, tak já jí založím anebo poprosím administrátora, zda by nešla uzavřít rovnou tato…
Jinak já dneska byla na KO a zas mám v moči stopy bílkovin a krve, mě už z toho fakt picne, teď to mám snad ob kontrolu
@MartickaNela, jakto??? Já je koupila normálně - paralen i nurofen pro děti, bez receptu…. Jinak maličká je v pořádku, zhruba má kolem těch dvou kil a přesné změření bylo stehenní kosti a ta je 60mm
Už kolem 2kil? Panečku, to je ale cvalda!
Mě tenhle odhad dělali jen 1× a to v 21.týdnu, teď ho budou dělat až na UZ ve 30-32 týdnu. Ale strašně by mě zajímalo, kolik už tak může vážit. Čím je ta bílkovina způsobena? Jako nějaký zánět?
@k acka
nevim proč
říkala, že do roku dítěte většinou lékarny nechcou mít nic společného bez receptu ![]()
Ahojky.
Tak jsem musela dneska k dr., protože mě skolila nějaká mykóza. Dostala jsem mast i tblt na zavádění a prý mám počítat s tím, že to budeme i jako prevenci léčit až do porodu. To mám teda radost.
A malá je pořád otočená KP. ![]()
@k acka no teda 2 kg? Malá měla před 10 dny 750 g. A to říkala dr, že je pěkná, že by mohla mít do porodu přes 3 kg.
No k té bílkovině mi doktorka nic neřekla, jen se ptala jestli nemám problém s močením a to já nemám vůbec žádný, takže poslala moč do laboratoře a zítra odpoledne si mám volat pro výsledky…
Odhad váhy je prý orientační, ale jelikož mám z Vás termín jako první, tak to i odpovídá tabulkám - teď by mimčo mělo vážit 1900-2100g, tak doufám, že zas takový extrém nemám ![]()
Jo a cukrovku mám vpohodě, ale dostala jsem železo. To jsem teda brala při každém těhu.
V 31tt. by měla vážit 1500g, my máme 1400g - tak snad taky optimál ![]()
Holky když to tady čtu, už aby byla středa, to máme poradnu, tak se dozvím, kolik ten náš mimin přibral.
Jinak se taky musím dokopat dojít zase na tu cukrovku a vůbec se mi tam nechce ![]()
@jaja445 já s tím bojovala měsíc, dostala jsem mast s dávkovačem na předpis, to se ještě zhoršilo, tak jsem se poradila v lékárně, týden zaváděla tabletky + mazala Canestenem a pomohlo. Teď je to ok, ale úplně fit se taky necítím. Četla jsem, že v těhu je to opakující se problém, takže nadšení až na půdu ![]()
@Edita27
ne, urcite nekupuj vse v jednom - budes moc zklamana - blbe to schne, je to drahe, musis to prat cele a ta savost kolikrat neni zadny zazrak ![]()
tak urcite se vyhni znacce sketch, ta je levna, ale pry peknej smejd
ja mam treba baby lucy, je to slovenska firma a ty bambusove plinky jsou dobre, ty klasiky z bavlny neber - to je lepsi klasicka ctvercovky - me svou savosti presvedcily bambusove a konopne plinky, porizovaci cena vetsi, ale savost super
kdyztak se ptej, rada ti poradim, ale nejsem latkovaci expertka - latkovala jsem pul roku a za ty tri roky se toho taky dost zmenilo, ale co jsem koukala, ty osvedcene znacky jsou porad osvedcene
@MartickaNela to jsou nejake novoty nebo divna lekarna - nurofen ci paralen cipky prodavaji vsude bez receptu ![]()
@MartickaNela a tyhle odhady vah jsou vzdy tak plus minus pul kila
kolikrat i vic, znam to z vlastni zkusenosti - nejdriv, ze bude mala malinka - porodni vaha odhad 2,7-3 kila, pak pry velika 3,6-4 kila a pak pry tak normal kolem 3,3
a to byly odhady po tydnu ke konci tehu, jsem se fakt uz musela smat
nakonec mela presne tri kilca ![]()
@kajinkac
Nevim no bylo to v Brně v OC
každopádně mě to neva, stejně bych šla k doktorce prvně ![]()
Holky, máte některá zkušenost s plenkama Bella Happy velikost 1? Jakou?
@kajinkac A proč jsi přestala látkovat jestli se můžu zeptat? Nebavilo tě to? Nebo co tě odradilo?
@Pavlínka1988
Takže čipky mi v lékárně podat nechtěli bez receptu. Pěny, šampony atd mipřijde zbytečný, když se má ze začátku koupat ve vodě jen - navíc se to dá kdykoliv a kdekoliv koupit. S odsávačkou atd. bych taky nebláznila, co když to potřebovat nebudeš.