Poradna duly
Jana Čurdová
@EliskaS To je zajímavá teorie, většinou jsem taky slyšela, že je to hrůza. Ale já nerodím velký děti +/- 3,5 kg a všechny měly 51 cm. ![]()
Tak humusackej test mam za sebou a vydrzela jsem to
akorat jsem sla blbec pak jeste do kramu a tam se mi trochu udelala blbe, jak jsem byla porad nalacno, ale dve mlsnoty to zachranily ![]()
jinak Terka chtela moc do skolky, ale tady u nas to vypada, ze ji vemou jen jako predskolaka, je tu hrozne plno a kdyz je maminka na rodicaku, tak dite proste nevemou
ale zase si rikam, ze Terka neni zlobiva a ja si ji aspon uziju doma a ten dalsi rok bych ji zaplatila treba jeden den v tydnu v soukrome, aby se zacala otrkavat, ale je mi docela lito tech penez, tak uvidim
no, jinak - ja si zazila vyvolavany porod prakticky az do konce (kdyz jsem tlacila malou uz ven, tak se teprve zjistilo, ze to nepujde
) i cisare, takze jsem opravdu o nic neprisla a pak jsem mela dost problemy s jizvou, proto bych nikdy na cisare dobrovolne pri prvnim tehu nesla, kdybych planovala dalsi ditko
a Terce uz je lip, se dost otrkala po atb, nejradsi by sla hned ven - i to trochu obrecela, ale modelovaly jsme, coz je cinnost, kterou moc casto nedelame, takze se fakt zabavila - teda hlavne ja - mi rikala, co mam vymodelovat a ona tam vzdycky pridelala nejaka ocicka apod. ![]()
Ahoj holky, dnes jsem narazila na diskuzi ohledně koupání miminek v kyblíku…byla jsem přesvědčená, že budu kupovat vaničku s podstavcem, ale překvapilo mě, kolik maminek je spokojených s kyblíkem, jaký je Váš názor???
Test na cukrovku mě čeká příští týden ![]()
@Matysska No já s koupáním v kyblíku nemám zkušenost. Chvilku jsem po tom také pokukovala ale viděla jsem pak nějaká pořad kde říkaly že to moc nedoporučují kvůli páteři a už si nepamatuju kvůli čemu všemu ještě. Tak jsem to zavrhla stejně máme vaničku už po malým, tak nebudu kupovat aspon nic novýho.-)
@Matysska chtěla jsem kyblík kvůli manipulaci a skladnosti a četla jsem, že se to miminkům líbí… Pak jsem si vygooglila nějaká koupací videa a zavrhla to ![]()
Pořídili jsme vaničku s vysokým nástavcem na vanu, pro moje chromá záda super, je stabilní a holt pár měsíců se bude ukládat na skříň ![]()
@Matysska
mam vanicku a je to super, v tom kybliku je to zatez na pater, na krk a tak - prave to dost zavrhuji kvuli tomu a ja jsem radsi za vanicku, muzu malou otrit, kde potrebuju… v tom kybliku nevim nevim
@Matysska
Zrovna včera jsem to rozebírala s kamarádkou - maminkou 4 capartů…
Ona měla obojí, 2 děti to měly moc rády, 1 neutrální a jedno se vždy vztekalo. Ona sama to měla ráda pro skladnost, ale říkala, že ve vaničce mu snáz dosáhne a umyje i zadeček
takže asi jak kdo chce…
o páteř bych se zas tolik nebála, děti jsou pružné a odolné ![]()
Ahoj
holky tak mi jsme měli kyblik u první holčičky-na prvních par měsíců- 2-3 ![]()
A za mně lepší lehátko do vany- to tvarované. Kyblik je skladný ale u nás lehátko je lehátko.
Jinak starší do školky nevzali ale nabízeli že někde ji umístní- ale nechci. Bude zbytečně nemocná a my s ní. Sousedi měli nemocnou školkarku s neštovicema a chytlo to i měsiční mimi.
Tech nestovic se prave bojim, proto mala pujde do skolky na dva mesice a pak si ji necham od listopadu uz doma…
kyblik - me by nevyhovoval, soustredila bych se na drzeni hlavicky ditete a vubec bch ji neumyla, ani nevim jak bych umyvala totalne posrany zadek treba
meli jsme lehatko ve vanicce, pak uz rovnou ve velke vane a pohoda
Stejne pak nejlepsi se koupat s miminkem
ty cca tri mesice budu pouzivat vanicku a pak sup do vany az bude poradne drzet hlavicku - koupani ve vane se malej libilo a libi doted ![]()
@Hanulka82 nebojis se, ze si za ty dva mesice na tu skolku zvykne a pak ji to bude chybet?
jinak Terce otrnulo a doma se nudi a nejradsi by uz litala venku, jenze to si jeste pocka
Ja nevim, nad tim jsem nepremysslela, ona je mamanek, si spis myslim, ze bude rada se mnou doma ![]()
@Hanulka82
aha, tak ja mam doma pravy opak… furt by nekde litala
uz mi i z pisku poslala domu, ze tam bude klidne sama
kdyz ma deticky kolem, tak ji mama absolutne nezajima ![]()
Holky dnes jsem celý den žehlila. No nenávidím to a vždy tady mám pak nehoráznou hromadu, tak jsem ráda že to mám za sebou. Nechávám to až když nemáme pomalu co na sebe.Jsem v tom otřesná. Pokaždý si slibuju, že jak vyperu hned budu žehlit, ale pokaždý to nesplním.
My jsme přešly hned co se malýmu zahojil pupík do vany a vaničkovaly, tak by se nám kyblík ani nevyplatil.Ted to máme v plánu také.
@kajinkac Tak my máme to samý co ty.Je takovej co se moc nezapojuje do kolektivu jakmile je tam více jak 2 děti. I když je všechny zná. Pořád se mě drží za ruku a když někam chce jít táhne i mě. Je super že už je vpohodě. Aspon o starost mín ![]()
@Hanulka82 : Já pořád nevím vypadá to že malýho do školky vezmou.Jen nevím jestli ho tam vůbec dát. Zase si říkám, že když už by si zvyknul za ty 2 měsíce tak ho zase vzít a nechat doma. Pořád nevím, asi se rozhodnu až na poslední chvíli. A neštovice mají inkubační dobu 3 týdny, tak u nás bych ho tam musela dát tak jen na měsíc.
@Edita27
tak to my prave nemame, Terka je do kolektivu naopak hrrr
trochu se zacala stydet, ale spis pred dospelyma, ale rozkoukana je do ctvrt hodiny a pak radi - minuly tyden jsme byli u pribuznych na sraziku a za cca sest hodin, co jsme tam byli jsem ji videla asi ctyrikrat - dvakrat curat a dvakrat dolit piti a dosypat bonbonky, jinak jsem ji byla doslova ukradena ![]()
jinak Terka je v poho, ale kouka z okna na detske hriste a chce taky ven, tak uz byla parkrat megarvaci scena
ted o vikendu jsme ji vzali po osme vecer, kdyz neni slunicko aspon do kocarku na prochajdu, aby ji ten den trochu utekl - navic posledni dobou spi a nespi, cely den nespat nevydrzi a tak mi usina treba v pet hodin a vzbudi se v pul sedme… kdyz je zdrava, tak se mi podari ji aspon utahat, ze do tech tri odpol usne, ale takhle nemam sanci ![]()
penicilin bude mit asi do ctvrtka, tak uz se tesim az budeme trosku trajdat venku - od zari pujdu nakonec asi na neschopenku, takze si jeste musim vychutnat svobodu bez urcenych vychazek ![]()