Poradna duly
Jana Čurdová
@k acka ja si to v tech bolestech taky rikala, ale zase po normalnim je zenska jak jura, teda aspon, co jsem mela moznost videt v porodnici - my jsme byly chciplotinky, co se ani na posteli otocit nemuzou a hlavne si rikam, jak to bude s peci o tu starsi po cisari - vim, ze se nesmi dva mesice tahat ani nadzvedavat nic nad 10 kg a dcerka uz ma 16 kilo a preci jen z vany ji pomoct jeste musim nebo treba dat venku vycurat a tak ![]()
Ja chci taky rodit prirozene, ale jen pokud bude mala hlavou dolu, na KP si fakt netroufam ![]()
Ahoj,
dneska jsem absolvovala testy na těhu cukrovku. Ruce mám rozpíchané, v 10,15 hod jsem dorazila vyprahlá a vyhládlá, protože to musí být nalačno a nesměla jsem ani pít. Jen tu hnusně sladkou vodu, ale zvládla jsem to. Mezitím jsem byla v poradně, vše vpořádku, malá má asi 30cm a 750 g. Termín mi zase posunula podle utz až na 30.11. Podle utz jsem teprve 24+6. Tt mi teda nevychází od začátku. Četla jsem, že probíráte polohu mimi. Kájík byl napříč a přetočil se mi až pár dní před porodem, Vašík byl hlavou dolu už od 6. měsíce. No a malá je otočená, ale zadkem dolu, doufám, že se jí tak nezalíbí. ještě může 3 měsíce dělat kotrmelce. Říkala dr, že po těch třech porodech mám tu dělohu a břicho tak vytahaný, že tam má moc místa. Další ko 13.9. ![]()
@jaja445
mne ceka tehu cukrovka zitra, ale jeste uvidim, jestli tam pujdu - mala ma od noci horecky a mne je taky nejak divne, ale doufam, ze to je jen zmenou pocasi… malou asi necham zkouknout u dr, kdyz se blizi vikend, tak treba se mi podari vyslat tatinka… nekdy by se clovek potreboval rozdvojit ![]()
@kajinkac vždycky je mi líto když jsou děcka nemocní i ti už starší. Největší strach mám, že budou nemocný zrovna když přijedme z porodnice a malá to od nich hned chytne. ![]()
Tak mala ma anginu
pred chvili jsme si udelali vylet na pohotovost - mela skoro ctyricitky par hodin po panadolu… ja jen trosku sobecky doufam, ze to od ni nechytnu
… taky jsem si rikala, ze si uzijeme jeste leto a prdlajs ![]()
@kajinkac, to mě mrzí… Tak ať je malá brzy v pořádku a Ty to od ní nechytneš…
Tak jak to tak čtu můžu být nakonec ráda že na cukrovku nejdu
Ale všem gratuluju že už to máte za sebou.
Já ted bojuju se špatným dýcháním. Měla jsem to i u malýho ale až mnohem později. Kamarádka mě straší, že by to mohlo být astma-mívala jsem to občas i normálně, když jsem nebyla těhotná, tak nevím. A ty klouby-i přes prášky mě to pořád bolí. Jak půjdu k doktorovi, tak už na něj nastoupím at se mnou už něco délá. U prvního jsem si mohla lehnout a ležet, ale ted musím fungovat pro malýho.
Jinak císařem bych nechtěla rodit ani náhodou. I když u porodu asi 10 min. před koncem jsem prosila sestřičku že už chci císaře
.Ještě že mě neposlechla. Porod je horší na bolesti před, ale císař pak po porodu - no raději ne. A potom možné problémy s jizvou-i celoživotní. Ale když si člověk nemůže vybrat, tak samozřejmě je lepší císař a zdravé miminko. Koncem pánevním bych taky nechtěla rodit.
@kajinkac Chuděrka malá at se brzo uzdraví a ty se nenakazíš. Hodně větrat a ted bude víkend, at se stará chlap
Je to blbý.
@jaja445 Nad tím také přemýšlým. Kdyby volali že malýho vezmou do školky jestli ho tam vůbec dávat. Přece jen může pak něco chytnout a co já pak s nemocným miminem. Malej vůbec nemarodí. Měl v životě tak 2 x rýmu, ale té školky se bojím. Mají volat ke konci srpna a teda nevím. A je ještě i lenošnej. Nechce se oblíkat, na všechno řekne máma a já nevím jestli mě pak i nenadají, že nic neumí. I když vím že nejsme jediní a ten nastupuje 100% ted v září a maminka si z toho hlavu nedělá, dokonce se i počůrává ještě. Tak nevím jestli jsem jen takovej nervák já…
@kajinkac to je mi lito
no uplne te chapu, ze to nechces chytnout, mela jsem to stejne u te strevni chripky v cervenci, bala jsem se, ze to chytnu a skoncim zase na kapackach…zavolala jsem dokonce i mamce, aby prijela
![]()
@Edita27 my skolku mame, ale vubec nejsem presvedcena, ze by tam jit mela, nevim proc, bude z tama tahat nemoci, prd porodem a po porodu ji stejne necham doma, aby netahala domu rymy, nedej boze treba i nestovice.....no a celkove je to mamanek, je to takova hodna holcicka, mam strach, aby nebyla otloukanek ![]()
@Hanulka82 No u nás je to to samý. Ale je pravda, že když se naštve tak si dokáže udělat pořádek mezi děckama. Jen začal být takovej mamánek, že na pískovišti jak je víc jak 2 děti, tak se drží pořád jen mě. Nechce jít vůbec za děckama. Ale to až od nemocnice jak jsme byli, tak nevím. Asi bude v tomto po mě-já doted nemám ráda nějak moc velkej kolektiv-Tak 2 kamošky at si můžem pokecat a dost
A půjdete do školky ted poprvé? Kolik je malé? Asi mi to nějak uniklo. Bojím se toho i když to ještě nemáme 100%.Jsme první na seznamu s nepřijatých a vím o 2 dětech co by měly ještě odpadnout.Tak uvidíme. Zase pro něj by to nemuselo být špatný-kolektiv, naučí se spoustu věcí atd.
Byly ji tri roky, na jare byla v miniskolicce, pvni dve lekce nadsena, ani mi nezamavala, pak treti uz jecela, ctvrtou jsem ji nejak ukecala a patou a sestou zrusila, proste tam nechtela, pritom tam byvaly treba jen 4deti, a ty tety byly z male nadseny, ze je jejich slunicko…
ona ma rada deti, ale boji se tech divokych, hlucnych, nejlip je ji s kamaradkou, kdyz si spolu hraji, ale ve skolce kam nastupuje nikoho nezname
@Edita27 naše děcka taky celou dobu než šly do školky nezamarodily, pak to začlo, týden školka - 14 dní nemoc - 3 dny školka - 10 dní nemoc, no hrůza ten první půl rok. A neštovice si taky ze školky donesly.
@Hanulka82 píše:
Ja chci taky rodit prirozene, ale jen pokud bude mala hlavou dolu, na KP si fakt netroufam
Hele mě při praxi v porodnici u Apolináře doktor řekl, že pokud se na to maminka cítí a nebojí se toho, tak není důvod se toho bát a je určitě možné tak rodit a že svým způsobem je to i víc v pohodě, protože když jde první zadeček a až pak hlavička, porodní cesty se roztahují postupněji, takže ty maminky to třeba ani tolik nebolí. Docela jsem zírala, když to říkal, ale prý s tím mají zkušenosti docela dobré za první podmínky - že si na to maminka věří a je přesvědčená, že to zvládne. Ale je fakt, že statisticky ty děti po porodu KP mají o několik procent (asi o 5%) vyšší počet různých poranění (pohmoždění apod.) V menších porodnicích na okresech, kde je obecně mnohem míň porodů se nedivím, že to dělat nechtějí, protože s tím nemají zkušenost a bojí se toho. A upřímně rodit KP u porodníka, který to nezná, to bych asi taky nechtěla a volila jinak. Jen mě to překvapilo, že to nemusí být takový strašák, jak se traduje…
No u nas v male porodnici ted rodila nejaka mamina KP, dite pres 4kg
ale ze to chtela, nikdo ji nenutil, delaji tu pri KP bez problemu cisar.....ja bych se toho bala z duvodu toho, ze porodnik nema pod kontrolou pupecni snuru a dite se muze uskrtit, kdyz jde ven prvni hlavicka, preci jen vidi, ze je snura kolem krku a jde to sundat…
no zatim nevim, jak mala je natocena, napravo od pupiku mam takovou vybouleninu, nevim jestli je to hlava nebo zadek, ja to nepoznam ani u druhyho no
![]()