Miminko listopad 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9556
9.8.12 11:14

Nasi Sime byly 3 roky v cervenci a ted cekame zase holcicku :D ale jmeno teda nemame vubec vubec zadny :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
9.8.12 16:06

Tak puldenni obihavani doktora mam za sebou: rano na krev, pak dlouhe cekani na vysledky a u endokrinolozky sono… podezreni se bohuzel potvrdilo, ale na druhou stranu je to pry jen malo :-)), takze dobry… budu muset chodit na odbery krve a bastit jod, na miminko to pry nema zadny vliv, tak to je to hlavni :D
@Hanulka82
dokonce nejdes ani na plicni, vzdyt to je k porodu docela dulezite :-o ja mam teda slaboucke astma, tak tam obcas chodim stejne
@Edita27
nene, potize vubec zadne - muj gyndar posila plicni, zubni, interna a na tehu cukrovku kazdou tehuli
@EliskaS tak kamaradky taky chodi na internu v tehu, co jsem se ted ptala (ale ne teda vsechny, ale celkem dost), asi je to jiny kraj, jiny mrav, ale spis zalezi na doktorovi - pry by spravne mela mit kazda tehule interni vysetreni, nejlepe jeste pred tehu :-D - to jsem se dozvedela na netu, ale vcera jsem dostala kazani, jak stitna zlaza muze za potraty apod., ale myslela to dr celkem v dobrem a byla hodne pecliva - rikala, ze kolikrat zenske se leci kvuli opakovanym potratum v ruznych centrech apod. a v praxi nekolikrat zazila, ze az po letech prisly na spatnou funkcni stitne zlazy - ze se tohle vysetreni dost podcenuje
@critline jeee, ja mam doma sice prvni Terezku, ale taky bude mit v prosinci tri roky :D ted cekame Alenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
9.8.12 16:58

@kajinkac Tak gratuluju že to máš za sebou. A bud ráda, aspon budeš ted hlídaná a bude vše O. K.Jinak já mám doma Patrička a taky mu budou v prosinci 3 roky :-).A ted čekáme z největší pravděpodobností Terezku, ale to jsem tu už psala. :)
Jinak holky co máte holčičky. Chtěla jsem se zeptat jak to je s umýváním -ted nevím jak to nazvat-my mluvíme o pipce. Přítel má z toho hrůzu-kvůli tomu ani nechtěl holku-nakonec se zadařila a já nevím jak mu to mám vysvětlit že se to naučíme :think:.Já to taky neumím, ale holčičku jsem si moc přála. Nějak mi to polopatě vysvětlete na co si dát pozor atd. Slyšela jsem o nějakém srůstáním. Tak at mu to můžu vysvětlit at z toho nemá takovej strach. Začíná to totiž přenášet i na mě. Bohužel-nebo možná bohudík- je přítel v těchto věcech hrozně aktivní a všechno se chce naučit. U malýho mě nepustil už v porodnici k přebalování jak to chtěl zkusit :-).V porodnici vím že mě ani poprvé nic neřekli, tak abych něco i nezanedbala nevědomostí. Přece jen u kluka to je jednodušší-alespon zezačátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
9.8.12 17:14

Tak jsem dnes přišla z prohlídky, sláva, mimčo se má k světu, sice jsem 26.týden, ale on teda přímo kypí - už má 1050 gramů a velký je jako mimčo v 28.týdnu, plus k tomu hlavička jako starosta po tatínkovi… no ten porod bude teda sranda, hlavně nepřenášet… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
9.8.12 17:20

@Edita27
jo, to rikaly vsechny, co znam, ze kluk to ma o dost jednodussi :-)
hygiena je slozitejsi, kort na zacatku u " michanych vajicek" - mala to mela hodnekrat v pipce a sestricky rikaly, je lepsi ji to vymyvat vodou a ne tema ubrouskama
asi te v porodnici pouci, ale u holcicek se dost casto objevuje vytok, kdyz jsou kojene, proste prebiraji mamincino hormony, tak se nedesit - pry i muzou zduret prsa, ale to zrejme i u kluku
jinak srustani asi muze byt, ale nemyslim si, ze by to bylo az tak caste
a moje mala uz mela nejakou mykozu ci co :-( asi pred cca rokem, mela uvnitr pipku cervenou a i si sama stezovala - to nastesti uz umela celkem mluvit - stacilo mazat canestenem a dr. doporucovala i lazen v repiku… no, co kluci nemaji v zivote jednodussi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
9.8.12 17:24

@EliskaS jeee, tak mimi se ma cile k svetu - ja jdu na prohlidku zitra :-)… kdyz jsem byla pred tremi tydny, tak mi dr hlasil, ze ma kolem 700 gramu, spis vic :-D, tak uvidime, jestli mimi bude pribirat stejne rychle jako maminka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
10.8.12 08:54

Holky a vám dr. na každý kontrole měří mimčo? Mě vždy jen zkontroluje srdíčko a tim to končí, váhu a tak se dozvím jen na velkým utz tzn. 12,20 a 30tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
10.8.12 08:55

Me mimco nemeri, dokonce jsem se zapomnela zeptat na vahu ve 20tt

ted naposledy mi kontroloval jen cipek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
10.8.12 09:45

No, u mě zatím vždycky na prohlídce přeměřovala hlavičku (je to nejjednodušší údaj :-)), tam vždycky viděla, že je větší, než je norma - pak automaticky přeměří i tělíčko a délku femuru, aby zjistila, jak roste celý a pak si vzpomene, jak vypadá tatínek, že má taky velkou hlavu a tak řekne „no jo, to bude mít hlavičku jako starosta po tatínkovi :-D“ takže mi ho přeměřila zatím pokaždě. Srdce taky kontrolovala, ale jen letmo, bylo to pokaždé v pořádku na 1.trim i 2.trim screeningu, kdy se tomu věnovala velmi důkladně, tak teď to brala více méně jen tak letmo, že je pořád 4.komorové a tluče :-) počítám, že příště - ve 30.týdnu to zase bude důkladnější. Čípek mi minule taky kontrolovala, ale co oceňuju, že vaginálně nevyšetřuje, pokud neshledá důvod. :-)
Taky mě velmi potěšila s tím oGTT, že všechno vyšlo úplně krásně, já už jsem se trochu bála, jak jsem teď přibrala víc, že bych tu těh. cukrovku mohla mít, ale nee :-D Naopak mě zkontrolovala, a říkala, že to spíš vypadá, že trochu zadržuju vodu, a že na tom vysokém těle se to rozloží, že to není moc poznat, ale pár kilo to klidně dá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
10.8.12 10:02

Tak u nás je to stejné jak u @EliskaS .Přeměří hlavu, zkontroluje tedy pokaždý čípek a hotovo. Vše vpořádku řekne a můžu jít. Když bych se ho zeptala na váhu tak mi ji asi řekne, ale vždy zapomenu.Ted mi říkal že je cca týden větší -tak doufám že to nebude jak u malýho. A už je nachystaná hlavičkou dolů. ;)
@kajinkac No bojím se že v porodnici na to uplně kašlou. Pokud to bude jak u malýho tak mi nikdo nic neřekl a na všechno jsem si musela bud přijít sama nebo se pořád ptát. Naštěstí jsem neměla žádné problémy ani s kojením, tak to nebylo tak těžké. Ale u té holčičky se trošku bojím. A také každý říká něco jiného. Někdo nechat druhej zase že se musí hlídat aby se neslepovala pipka atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EvS
4706
10.8.12 10:07

@kajinkac já mám plicní taky proškrtlý… a ke štítné žláze - bylo to první vyšetření, kam mě dr po dvou SP poslala, že to je základ
@EliskaS no pěkný, fakt to neflákáš :lol:
@opiopka mě ho taky neměří na každé - teda ze začátku jo, kvůli historii, ale teď už ne
já jdu na OGTT 23.8., tak jsem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
10.8.12 10:40

Co je OGTT já se v těch zkratkách moc neorientuju :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
10.8.12 10:47
@opiopka píše:
Co je OGTT já se v těch zkratkách moc neorientuju :oops:

orální Glukózový toleranční test - vyěšetření na těhotensskou cukrovku alias gestační diabetes - berou krev na lačno a pak vypiješ 75 gramů glukózy v 250 ml čaje/vody a po 2 hodinách měří zase hladinu cukru v krvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
10.8.12 10:49

Aha tak to jsem doma :lol: děkuju…příští týden jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá jestli mě tam pošle, ptž už by bylo na čase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
10.8.12 11:31

@Edita27 tu pipku bych vubec neresila, male jsem to normalne cistila ubrouskama, kdyz byla pokadena cela, sla pod sprchu, nemela zadny problem…kamoska se starala o malou velmi dukladne a stejne mely srust a musely ji to rozrusovat, ale slo o banalni zakrok…nestresuj se tim dopredu, fakt o nic nejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí