Poradna duly
Jana Čurdová
Nasi Sime byly 3 roky v cervenci a ted cekame zase holcicku
ale jmeno teda nemame vubec vubec zadny ![]()
Tak puldenni obihavani doktora mam za sebou: rano na krev, pak dlouhe cekani na vysledky a u endokrinolozky sono… podezreni se bohuzel potvrdilo, ale na druhou stranu je to pry jen malo
, takze dobry… budu muset chodit na odbery krve a bastit jod, na miminko to pry nema zadny vliv, tak to je to hlavni ![]()
@Hanulka82
dokonce nejdes ani na plicni, vzdyt to je k porodu docela dulezite
ja mam teda slaboucke astma, tak tam obcas chodim stejne
@Edita27
nene, potize vubec zadne - muj gyndar posila plicni, zubni, interna a na tehu cukrovku kazdou tehuli
@EliskaS tak kamaradky taky chodi na internu v tehu, co jsem se ted ptala (ale ne teda vsechny, ale celkem dost), asi je to jiny kraj, jiny mrav, ale spis zalezi na doktorovi - pry by spravne mela mit kazda tehule interni vysetreni, nejlepe jeste pred tehu
- to jsem se dozvedela na netu, ale vcera jsem dostala kazani, jak stitna zlaza muze za potraty apod., ale myslela to dr celkem v dobrem a byla hodne pecliva - rikala, ze kolikrat zenske se leci kvuli opakovanym potratum v ruznych centrech apod. a v praxi nekolikrat zazila, ze az po letech prisly na spatnou funkcni stitne zlazy - ze se tohle vysetreni dost podcenuje
@critline jeee, ja mam doma sice prvni Terezku, ale taky bude mit v prosinci tri roky
ted cekame Alenku
@kajinkac Tak gratuluju že to máš za sebou. A bud ráda, aspon budeš ted hlídaná a bude vše O. K.Jinak já mám doma Patrička a taky mu budou v prosinci 3 roky
.A ted čekáme z největší pravděpodobností Terezku, ale to jsem tu už psala. ![]()
Jinak holky co máte holčičky. Chtěla jsem se zeptat jak to je s umýváním -ted nevím jak to nazvat-my mluvíme o pipce. Přítel má z toho hrůzu-kvůli tomu ani nechtěl holku-nakonec se zadařila a já nevím jak mu to mám vysvětlit že se to naučíme
.Já to taky neumím, ale holčičku jsem si moc přála. Nějak mi to polopatě vysvětlete na co si dát pozor atd. Slyšela jsem o nějakém srůstáním. Tak at mu to můžu vysvětlit at z toho nemá takovej strach. Začíná to totiž přenášet i na mě. Bohužel-nebo možná bohudík- je přítel v těchto věcech hrozně aktivní a všechno se chce naučit. U malýho mě nepustil už v porodnici k přebalování jak to chtěl zkusit
.V porodnici vím že mě ani poprvé nic neřekli, tak abych něco i nezanedbala nevědomostí. Přece jen u kluka to je jednodušší-alespon zezačátku.
Tak jsem dnes přišla z prohlídky, sláva, mimčo se má k světu, sice jsem 26.týden, ale on teda přímo kypí - už má 1050 gramů a velký je jako mimčo v 28.týdnu, plus k tomu hlavička jako starosta po tatínkovi… no ten porod bude teda sranda, hlavně nepřenášet… ![]()
@Edita27
jo, to rikaly vsechny, co znam, ze kluk to ma o dost jednodussi ![]()
hygiena je slozitejsi, kort na zacatku u " michanych vajicek" - mala to mela hodnekrat v pipce a sestricky rikaly, je lepsi ji to vymyvat vodou a ne tema ubrouskama
asi te v porodnici pouci, ale u holcicek se dost casto objevuje vytok, kdyz jsou kojene, proste prebiraji mamincino hormony, tak se nedesit - pry i muzou zduret prsa, ale to zrejme i u kluku
jinak srustani asi muze byt, ale nemyslim si, ze by to bylo az tak caste
a moje mala uz mela nejakou mykozu ci co
asi pred cca rokem, mela uvnitr pipku cervenou a i si sama stezovala - to nastesti uz umela celkem mluvit - stacilo mazat canestenem a dr. doporucovala i lazen v repiku… no, co kluci nemaji v zivote jednodussi ![]()
@EliskaS jeee, tak mimi se ma cile k svetu - ja jdu na prohlidku zitra
… kdyz jsem byla pred tremi tydny, tak mi dr hlasil, ze ma kolem 700 gramu, spis vic
, tak uvidime, jestli mimi bude pribirat stejne rychle jako maminka ![]()
Holky a vám dr. na každý kontrole měří mimčo? Mě vždy jen zkontroluje srdíčko a tim to končí, váhu a tak se dozvím jen na velkým utz tzn. 12,20 a 30tt.
Me mimco nemeri, dokonce jsem se zapomnela zeptat na vahu ve 20tt
ted naposledy mi kontroloval jen cipek
No, u mě zatím vždycky na prohlídce přeměřovala hlavičku (je to nejjednodušší údaj
, tam vždycky viděla, že je větší, než je norma - pak automaticky přeměří i tělíčko a délku femuru, aby zjistila, jak roste celý a pak si vzpomene, jak vypadá tatínek, že má taky velkou hlavu a tak řekne „no jo, to bude mít hlavičku jako starosta po tatínkovi
“ takže mi ho přeměřila zatím pokaždě. Srdce taky kontrolovala, ale jen letmo, bylo to pokaždé v pořádku na 1.trim i 2.trim screeningu, kdy se tomu věnovala velmi důkladně, tak teď to brala více méně jen tak letmo, že je pořád 4.komorové a tluče
počítám, že příště - ve 30.týdnu to zase bude důkladnější. Čípek mi minule taky kontrolovala, ale co oceňuju, že vaginálně nevyšetřuje, pokud neshledá důvod. ![]()
Taky mě velmi potěšila s tím oGTT, že všechno vyšlo úplně krásně, já už jsem se trochu bála, jak jsem teď přibrala víc, že bych tu těh. cukrovku mohla mít, ale nee
Naopak mě zkontrolovala, a říkala, že to spíš vypadá, že trochu zadržuju vodu, a že na tom vysokém těle se to rozloží, že to není moc poznat, ale pár kilo to klidně dá ![]()
Tak u nás je to stejné jak u @EliskaS .Přeměří hlavu, zkontroluje tedy pokaždý čípek a hotovo. Vše vpořádku řekne a můžu jít. Když bych se ho zeptala na váhu tak mi ji asi řekne, ale vždy zapomenu.Ted mi říkal že je cca týden větší -tak doufám že to nebude jak u malýho. A už je nachystaná hlavičkou dolů. ![]()
@kajinkac No bojím se že v porodnici na to uplně kašlou. Pokud to bude jak u malýho tak mi nikdo nic neřekl a na všechno jsem si musela bud přijít sama nebo se pořád ptát. Naštěstí jsem neměla žádné problémy ani s kojením, tak to nebylo tak těžké. Ale u té holčičky se trošku bojím. A také každý říká něco jiného. Někdo nechat druhej zase že se musí hlídat aby se neslepovala pipka atd.
@kajinkac já mám plicní taky proškrtlý… a ke štítné žláze - bylo to první vyšetření, kam mě dr po dvou SP poslala, že to je základ
@EliskaS no pěkný, fakt to neflákáš ![]()
@opiopka mě ho taky neměří na každé - teda ze začátku jo, kvůli historii, ale teď už ne
já jdu na OGTT 23.8., tak jsem zvědavá
@opiopka píše:
Co je OGTT já se v těch zkratkách moc neorientuju
orální Glukózový toleranční test - vyěšetření na těhotensskou cukrovku alias gestační diabetes - berou krev na lačno a pak vypiješ 75 gramů glukózy v 250 ml čaje/vody a po 2 hodinách měří zase hladinu cukru v krvi.
Aha tak to jsem doma
děkuju…příští týden jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá jestli mě tam pošle, ptž už by bylo na čase.
@Edita27 tu pipku bych vubec neresila, male jsem to normalne cistila ubrouskama, kdyz byla pokadena cela, sla pod sprchu, nemela zadny problem…kamoska se starala o malou velmi dukladne a stejne mely srust a musely ji to rozrusovat, ale slo o banalni zakrok…nestresuj se tim dopredu, fakt o nic nejde ![]()