Miminko listopad 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2231
9.8.12 06:50

@kajinkac No tak já nebyla ani na té cukrovce(můj doktor bere na test krev a podle toho jak dopadne, tak bud pošle nebo nepošle na cukrovku)natož na interně. Tak nevím. To jsi měla nějaké potíže nebo posílá takto všechny? Bud ale ráda aspon budeš vědět že jsi zdravá. Všechno dobře dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
9.8.12 07:28
@Edita27 píše:
@kajinkac No tak já nebyla ani na té cukrovce(můj doktor bere na test krev a podle toho jak dopadne, tak bud pošle nebo nepošle na cukrovku)natož na interně. Tak nevím. To jsi měla nějaké potíže nebo posílá takto všechny? Bud ale ráda aspon budeš vědět že jsi zdravá. Všechno dobře dopadne ;)

Správně má mít každá těhu interní vyšetření včetně EKG, nicméně to vyšetření samotné ti může udělat jen praktik. Třeba ten tvůj gyndař má zkušenost s různou úrovní praktiků ve vašem okolí, tak si to jistí. :) Ale neboj se, když ti vyšetří funkci štítné žlázy, tak ti přinejhorším předepíšou euthyrox a budeš vědět, že je o tebe postaráno… Oni ti doktoři jsou někdy zbytečně protivní a ani si neuvědomují, jak zbytečně stresujou… ale oni si tím zvyšují spolupráci pacienta, protože se denně setkávají s takovými pacienty, kteří všechno bagatelizujou, tak holt mají pak doktoři takovéto zlozvyky… Já na interně taky byla, je to dle úvahy tvého doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.12 08:14

Ahojte děvčata, předem se omlouvám za anonymní příspěvek, ale vzhledem k tomu, že skupina není uzavřená a na emimino chodí i pár známých co nemusí vědět všechno o co se zajímám, zvolila jsem tuto metodu.
Jinak k vám občas zavítám, jako přihlášená :)
Chtěla jsem se zeptat, která z vás ještě pracuje a nepracuje, popřípadě jaké jsou důvody pro pracovní neschopnost v těhotenství u kterých je možnost vycházek. Velice vážně přemýšlím o tom, že na následující KO si ji nechám už napsat. Je mi sice líto mých kolegiň, že na ně padne moje práce, ale nemůžu pro zaměstnavatele přeci i dýchat?

• Citovat
  • Upravit
MartickaNela
9.8.12 08:29
@Anonymní píše:
Ahojte děvčata, předem se omlouvám za anonymní příspěvek, ale vzhledem k tomu, že skupina není uzavřená a na emimino chodí i pár známých co nemusí vědět všechno o co se zajímám, zvolila jsem tuto metodu.
Jinak k vám občas zavítám, jako přihlášená :)
Chtěla jsem se zeptat, která z vás ještě pracuje a nepracuje, popřípadě jaké jsou důvody pro pracovní neschopnost v těhotenství u kterých je možnost vycházek. Velice vážně přemýšlím o tom, že na následující KO si ji nechám už napsat. Je mi sice líto mých kolegiň, že na ně padne moje práce, ale nemůžu pro zaměstnavatele přeci i dýchat?

Já jsem na nemocenské tak od 8tt. - důvod náročnost práce, dr. posílá rovnou všechny od nás. Vycházky sem si dala od 13h-19h, ale v 11h většinou nejsem doma(na ty 3týdny se m to nechce měnit už )- kontrola zatím žádná.

• Citovat
  • Upravit
2231
9.8.12 08:44

@EliskaS Jo tak na EKG jsem nebyla ani u prvního. K praktickému jsem šla, ale tam mi jen změřila tlak a poslechla.No nevím jestli bych teda neměla začít bojovat o víc vyšetření. Příjde mi, že mě neposílá opravdu nikam.Tak nevím jestli to je na škodu nebo ne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
9.8.12 08:44

Ahoj holky
můžu k Vám? mám termín 3.11.
Tak nejak nakukuji ale nejsem asi typ co by psal každý den :)
Edita27- Manducu mám- hodně jsem ji využila už u první holčičky- bydlíme v 7 patře a někdy nejde výtah a máme psy ale i celkově na výlety- hodně cestujeme :D je do 20 kg. Teď v červenci jsem ji využili v Alpách na tury- manžel nesl holku- budou ji v prosinci 3 roky a v pohodě. Ale chce si to vyzkoušet osobně každýmu sedí neco jiného na nošení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
9.8.12 08:47

Anonymní-pokud se necítíš už na práci kašly. Nemá to cenu. Můj gyn. ten posílá na neschopenku kdykoliv si řekneš. Klidně okamžitě jak zjistí že je ženská těhotná i když nemá žádné potíže a práci vyhovující..Ale nevím jestli tohle taky není už extrém. U prvního jsem ho pokaždý musela upozornovat, že na neschopenku nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
9.8.12 08:50

@critline Díky za info o Manduce. Já bych ji chtěla už od miminka, tak nevím jestli je to vhodný, ale bylo by to příležitostně. Né každý den. Možná, že zezačátku vůbec-sama nevím jak budu cestovat autobusem. A s tím vyzkoušením si budu muset počkat až asi na miminko.Ted už mám břicho a ani nevím jestli bych jí dopla. Zatím jsem je viděla jen tak za výlohou a moc se mi líbily. Ale chci mít jistotu-přece jen to není nejlevnější záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
9.8.12 08:54
Určite zkusit s miminem. My ji kupovali když byli Simonce 4 měsíce. Chtěla jsem původně Beco nosítko ale nesedělo nám. Pravda je že to není levný :(
@Edita27 píše:
@critline Díky za info o Manduce. Já bych ji chtěla už od miminka, tak nevím jestli je to vhodný, ale bylo by to příležitostně. Né každý den. Možná, že zezačátku vůbec-sama nevím jak budu cestovat autobusem. A s tím vyzkoušením si budu muset počkat až asi na miminko.Ted už mám břicho a ani nevím jestli bych jí dopla. Zatím jsem je viděla jen tak za výlohou a moc se mi líbily. Ale chci mít jistotu-přece jen to není nejlevnější záležitost.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.12 09:08

@MartickaNela @Edita27
Holky moc děkuji. No já dělám v kanceláři, ale zase to máme u nás trošku na hlavu a přijde mi, že než odejdu oficiálně na mateřskou, tak mě chtějí ještě vymačkat jako citrón. Je pravda, že se mě na poslední kontrole dr ptal co a jak v práci. Ale mě to přišlo ještě brzy jít marodit. No ale tak měsíc a drobek před oficiální odchodem je už asi normální, ne? Na mateřskou jdu podle průkajdy 10.10.2012.
Jen se tak nějak ve mě láme, že nechci lhát a nechat holky ve štychu… :(

• Citovat
  • Upravit
823
9.8.12 09:23

Já jsem na nemocenské od 24. týdne a už tak jsem si říkala, že to přeháním. Byla jsem 14 hodin na nohách a ke konci to byl docela záhul. :nevim: Doktorka mě chtěla nechat už dřív doma, ale nechtělo se mi kvůli omezeným vycházkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EvS
4706
9.8.12 09:23

Anonymní - v práci nejde jen o fyzickou náročnost jako takovou - pokud ti navalili víc práce a jsi ve stresu, který špatně zvládáš, jdi na nemocenskou - mysli teď prostě na sebe a na mimčo :kytka:
jste mi připomněly, že se musím objednat k praktické dr - uvidím, co mi bude dělat, to EKG by moje gyndařka chtěla abych měla…
@kajinkac zas je dobře, že se na to přišlo, takže věřím, že všechno už bude teď v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.12 09:37

No máte asi recht. Kdyby se náhodou něco pokadilo, tak si na nich v práci nic nevezmu a vyšichni se na mě vyprdnou. No coo noo, těhotný jsme 1×, 2×, 3× za život. Výčitky budu muset nějak překonat…

Děvčata moc díky… potřebovala jsem asi slyšet (číst) i od ostatních, že to není nic špatného.

• Citovat
  • Upravit
9556
9.8.12 10:14

S klidnym svedomim na PN bez, to ze sedis v kanclu neznamena, ze nejsi ve stresu a i to sezeni je zahul.....ja teda u prvniho makal az do konce (taky v kanclu), ale toto tehotenstvi je pro me tezsi a o PN bych si rekla, dr. mi ji nabizel, ale jsem na materske

@critline vitej :kytka: taky mate prvni simonku? :D co cekate ted? nebo to bude prekvapko?

holky nechteli byste tu diskuzi uzamknout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
9.8.12 11:10
Ano první je Simonka v prosinci bude mít 3 roky. Teď to bude prý taky holčička- Nelinka.Ale zatím my dva dr. řekli- vypadá to na holku tak uvidíme. 100 % to asi není :D
@Hanulka82 píše:
S klidnym svedomim na PN bez, to ze sedis v kanclu neznamena, ze nejsi ve stresu a i to sezeni je zahul.....ja teda u prvniho makal az do konce (taky v kanclu), ale toto tehotenstvi je pro me tezsi a o PN bych si rekla, dr. mi ji nabizel, ale jsem na materske

@critline vitej :kytka: taky mate prvni simonku? :D co cekate ted? nebo to bude prekvapko?

holky nechteli byste tu diskuzi uzamknout?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí