Poradna duly
Jana Čurdová
Ja puncochace male davala od tech cca 3m, takze jsem vel 62-68 vzala…
latkovat nebudu, na to jsem moc lina ![]()
a satek jsem mela, ale nevyuzila, mala v nem rvala, ted si koupim nejaky ergonomicky nositko
Tak konečně k nám dorazil balíček
Přikládám fotku oblečků, které jsme s tatínkem objednali z e-shopu Nejbaby. Cesta k nám byla trošku delší, protože jsme si 2× museli vybírat jiné zboží, jelikož námi vybrané dodavatel prý nedodal. Trvalo to asi 2 týdny, ale oblečky jsou konečně doma. Jeden je sice úplně jiný, než jsme objednali a další zase na 100% nemůže být velikost 62, ale to vůbec nevadí, jsou moc roztomilé
Jako dárek jsme dostali kousátko Velrybu a ponožky, a to za platbu převodem z účtu, tak to bylo milé překvapení ![]()
@Immortalkova hlavně, že to n akonec dorazilo ![]()
holky přeju hezký víkend
my jedeme ke tchánovcům, tak by to mělo být v pohodě
@Immortalkova
parada a ty „zavinovaci“ kabatky a bodicka jsou nejen hezke, ale hlavne prakticke ![]()
@kajinkac Taky z těch oblečků mám velkou radost. Všechno je na patentky, ale některé drží, jak Helvétská víra. Nezkoušela jsem všechny, ale s některými jsem úplně zápasila a div je neprotrhla látkou
Snad se trošku používáním opotřebují, jinak nevím, jak si s nimi budu radit u miminka ![]()
@Immortalkova
no, porad lepsi nez aby se rozepinaly - to je pak na pest
a ono se to urcite obeha
@kajinkac Tak to jsi mě uklidnila
Vidím, že máš TP o 2 dny dřív než já
To je prima, jsem zvědavá, která z nás bude rychlejší (to myslím s úsměvem a rezervou).
Já abych se tyto dny náhodou nenudila, tak se mi začala řezat čtvrtá osmička (moje poslední nevylezená) nahoře. Ani se těm miminkům nedivím, že tak pláčou, když se jim řežou zuby a někdy i více najednou. Snad mě nechytne nějaká horečka nebo něco, u první osmičky jsem měla oteklý krk a myslela si, že mám brutální angínu. Zbytek vylezl tak nějak sám, pomalu a nenápadně. Bohužel mi ale pokřivil přední spodní zuby a to jsem je měla krásně vedle sebe ![]()
@Immortalkova, krásné věcičky na miminko
![]()
Jinak holky já látkovat nebudu, jsem na to asi moc líná. Pár obyčejných plen mám kvůli kyčlím, ale jinak zas pojedu jako u Terezky v jednorázovkách. S Terinkou jsme byli na první dovolené v ČR, když jí bylo 2,5měsíce a neumím si představit, že bych právě s sebou tahala látkovky. Ono už úplně stačilo, že jsem bohužel nekojila a musela jsem tahat všude s sebou vodu, mléko a lahve…
Jo a jen tak okrajově, včera jsme byli v Polsku, protože manžel potřeboval nový oblek a těch nádherných věciček, co tam mají na miminko - no rozplývala jsem se pomalu nad vším, ale jelikož toho mám dost po Terezce, tak jsem koupila jenom dvoje polodupačky ![]()
@k acka Děkuji
To je náhoda, já včera zjišťovala, odkud ty internetové oblečky vlastně jsou a jsou z Polska. Nevím, jestli všechny, ale mně stačí, že jsou ze 100% bavlny a nekoušou. Já jsem ekzematik, takže bych si dítko do něčeho kousavého nebo umělého rozhodně neoblekla - moje dlaň by mě zastavila. Jé, já jsem narozená na Terezku
Taky jsem jí měla být, ale mamce bylo líto, že bych měla svátek a narozeniny ve stejný den.
@k acka Tak já mám pocit, že u nás to taky asi nakonec skončí u jednorázových. Na to se znám velmi dobře. ![]()
@Immortalkova Věcičky jsou krásné. Růžovoučká je sladoučká. já už se taky těším jak budu moct oblíkat do růžové
.Přikoupila jsem si jen pár věcí od kamarádky z druhé věci po holčičce a ted byly výprodeje. Vím že se neudržím a ještě něco určitě dokoupím, ale né moc-máme toho plno po malým neutrálního(žlutá, bílá, zelená).A nakonec i do té modré holčička může. Je to lepší jak kluk do růžově ![]()
@Immortalkova
brrr, zak zub fakt nezavidim, zuby jsou pekny previti
- ja jsem asi divna, jednu osmu jsem si nechala vytrhnout pred prvnim otehotnenim - porad lezla a nelezla a nakonec se zjistilo, ze roste krive, tak sla pryc a od te doby zadne osmicka nevylezla a to na rtg ta druha osma byla urcite videt uz pred cca 7 lety
tak co se s ni stalo, ze za tak dlouhou dobu jeste nevylezla - mimochodem, Terku pred cca 14 dny potrapila ta petka 2,5 dne mela pres 39, ale uz ji tam ma celkem peknou, tak nas cekaji ale jeste tri nekdy casem ![]()
a s hadrika se zatim drzim, nemam ani co kupovat
dalsi holcicka a jeste k tomu budou mit skoro stejne narozky, tak ani to sezonni zbozi nemuzu kupovat
ale uz mi prisly male capacky ![]()
Tak to já si zas včera udělala radost a koupila jsem něco malého a trošku už teplejšího, protože nic takového po Terezce nemám - je na konci března a to už bývalo hezky… Jinak jsme se byli podívat na kočárkách a mám z toho akorát tak hlavu v pejru
![]()
@k acka budete kupovat kocarek? myslela jsem, ze mate jeste po Terezce… mne se zatim libi firkon verano long, ale pojedeme se na nej podivat az tak v zari/rijnu - si rikam, ze je jeste casu dost… ja zatim vyhlizim porad postel a zatim se mi libi palanda, co se da rozlozit na dve postele - resi to nasi situaci, ze nevime, jak to v budoucnu bude s mistem ![]()
@kajinkac, no přemýšlíme o tom… Sice je ještě funkční ten po Terezce, ale závahali jsme s tím, že jsme si k tomu nevzali autosedačku, která se dá připnout na podvozek kočárku… Nelíbilo se mi to a časem jsem zjistila jak praktické to je… Ono pak budit mrňouse vždy kvůli přendávání z auta do kočárku a opačně… Nám se včera líbil Danny sport, protože má úžasně velkou korbičku a to samé má i ve sporťáku… Jinak nám paní říkala, že dodací lhůta kočárku je měsíc i dýl - ledaže bychom chtěli barevnou kombinaci, kterou mají přímo na prodejně…
My máme palandu dvoupatrovou pro Terezku s tím, že dole je dvojlůžko a nahoře jednolůžko ![]()
@Hanulka82 Jo, ty jsem zapomněla zmínit - ty jsme taky nekupovaly, a to právě z důvodu, že dupačky budou zřejmě praktičtější než se navlékat s punčocháčkama
Jinak můj přítel už dupačky přejmenoval na „dupy“, takže se nad tím slovem musím vždycky moc smát 
Z těch látkových plen mám docela strach. Vím, že je musím mít s sebou ve výbavičce jak doma, tak do porodnice, ale kromě praní, žehlení a skládání s nimi vůbec nic neumím
Budu muset asi někde něco nastudovat a přečíst, abych se pak v porodnici neznemožnila. Když mi mamka popisovala ten proces odstraňování bobků a „lišek“, tak klobouk dolů, co to je za práci. Zatím peru a žehlím ráda, ale myslím, že budeme kupovat jednorázovky