Poradna duly
Jana Čurdová
Tak já u své doktorky neplatím vůbec nic… Ani na tom superkonziliárním UTZ a na cukrovce po mě nic nechtěli… Ono je to asi všude individuální a možná taky záleží na tom jak staré přístroje mají - možná čím novější, tak se prostě platí, aby se jim to alespoň drobek vrátilo
.
Holky nemusíte se bát té velikosti, já měla většinu ve velikosti 56 a vydržela nám dlouho i když Terezka měla 3340g při narození ![]()
@Hanulka82 @Edita27 @EvS
Mají-li oba rodiče Rh faktor krve negativní, dítě bude také negativní. Nemá po kom podědit gen pro PH pozitivitu. To je jednoduché mendelovské křížení - žádná složitá genetika.
@EliskaS me to s tou krvi nikdy neslo ![]()
no ona ta velikost je psana 50-56, a kdyz jsem to rozdelala, je to jak pro panenku, ale tak snad ji do toho nasoukam, brala bych klidne mensi miminko, nez byla Sima
vracet to nebudu, kdyztak to prodam, pak mame uz vse ve velikosti 62…
ja na gynde neplatim nic, treba plastovy zrcatka jsou nadstandart, myslim, ze za 20 nebo 50,–, ale nikdy jsem to nevyuzila…
kazdy doktor holt vydelava na necem jinym, to si clovek nevybere, hlavne kdyz je dr. peclivej
@EliskaS No právě se mě to taky nezdálo.:-) Kde by vzalo dítě + když jsme oba - @Hanulka82 U nás jsou právě zrcátka standart. Vybrat si nemůžeš. Neošetřil by mě když bych si to nezaplatila.Ale platit musíš. Mě jen poslední dobou že ten můj vydělává snad na všem co jde.
A vel. 56 je i pro větší děti. Malej měl 3900gr a taky mu byla, ale jen 14 dní. Kamarádky co měly menší děti těm vydržela dlouho. A jedna musela kupovat ještě uplně ty ještě menší-ani nevím co to je za číslo-měla holčičku 2500gr a nosila 56 snad do 4 měsíců. Tak se nebojte. Využije se, ale nepřeháněla bych to. Pokud nebude nějak extrémě malinký, popř. se může vždy pár hadříků dokoupit.
Jj v 56 uz vic kupovat nebudu, mame hodne veci v 62, tak ji ohrnu rukavy a je to
nejaky paradeni uz me nebere, takze ted shanim uz jen kombinezu, tu budu brat uz obnosenou a koncim
Já mám jednu kombinézku 0-3 měsíce a pak možná koupím ještě jednu větší, jinak taky nehodlám za věcičky extrémně utrácet - dost toho je po Terezce a vím, že jsem toho na ní měla až zbytečně moc ![]()
No, ja nakupovala vetsinou vel.62 a honem mi mamka dokupovala pak 50 a 56, kdyz vykoukla na svet jen trikilova holcicka a to ty mimca jeste deset procent sve vahy zhubnou, takze jsme ty pidi velikosti vyuzili nakonec celkem dost, tak se nebojte, ze ty malinke vecicky nevyuzijete, ale treba se narodi cvalik - se mnou na pokoji byla mamina, co mela kluka snad 4,5 kg a mel takovej hladik, ze sel domu pomalu petikilovej (musela si pro nej nechat privezt i vetsi plinky, protoze ty nejmensi mu uz nebyly
)
jinak ja u gyndare nic neplatim, jen 200 korun chtel za to, ze ultrazvuk dela pri kazde kontrole
a poplatky v nemocnicich
tak jeste, kdyz tam clovek lezi, tak to beru a neni to az takova palka, ale kdyz musi maminka, ktera se stara o miminko platit takove penize a kolikrat ma narok na luzko ci nejakou pristylku az vecer
- kamoska se boji, ze mala bude muset na trakci kvuli kyclim na mesic a pul, coz je na poplatcich pomalu deset tisic
![]()
Děvčata milá, tak jsem tu výbavičku z Lidlu vyfotila. Babička se plácla přes kapsu a z té sady s Tweetym jsme vykoupily snad všechno kromě deky
Sranda je, že už přes 2 týdny čekám na první oblečky z internetového obchodu a o téhle akci jsem se dozvěděla v úterý a už je mám doma. Aspoň se mám s čím muckat
Jsou maličké jak na panenku ![]()
Příspěvek upraven 27.07.12 v 00:12
Ahoj holky, jste tu některá, co uvažuje o látkových plenách?
@Immortalkova
juuu, to je parada!!! fakt nadherny oblecky! no, ja se drzim a nic nekupuju, koupila jsem akorat polodupacky v bazarku a objednala teploucky capacky z mimibazaru
vim, ze potrebuju asi nejaky bavlneny cepicky pod kulicha, pripadne na doma
- to jsem mela pujcene od kamaradky - no, jsem na sebe zvedava az ty mraky krabic budu prebirat, neco jsem i pujcila kamosce a vracelo se to casem, tak musim prohrabat vsechny krabice a roztridit dle velikosti - docela se na to prohrabavani tesim, ale rikam si, ze je jeste brzo
@EliskaS
ja mam par latkovek jeste po prvni - zacala jsem je pouzivat hlavne kvuli kyclim a malej se to zlepsilo, ale nemela to tak hrozne… taky jsem zjistila, ze s plenkama se najednou nemuzu vejit do popelnice, tak se ve me hnulo trosku ekologicke svedomi ![]()
nejaky zaklad o latkovkach vim, teda pouzivala jsem je nekolik mesicu (asi pul roku), pak zvitezila lenivost, pritel - odpurce latkovek a styl zivota, kdy jsme byly spis fuc nez doma atd… ale hodlam je z pocatku pouzivat dal - myslim, ze do doby nez se dite zacne poradne hybat je to super vec
@kajinkac Já ještě nic jiného ani nemám, jsou to naše první oblečky a druhé z internetového obchodu by měly dojít zítra (teda vlastně už dnes), tak můžu zase přidat fotku. Rozhodli jsme se, že pořídíme pár nových kousků a zbytek asi koupíme od nějaké hodné maminky, která oblečky prodává někde na bazaru. Stejně z toho miminka rychle vyrůstají a nejsme tak bohatí
Ještě se k tomu nemůžu dočkat, až koupíme nějaký kočárek a postýlku, to už bude v ložnici vypadat opravdu rodičovsky ![]()
@Immortalkova a co puncochace?
jinak ty veci jsou fakt pekny, jsem taky spokojena. z bazarku od nekoho opravdu nakupte, mala vam muze blinkat, kolikrat se detatka doslova vykakji z podoby a mas hned bodycka spinavy…
@EliskaS No já nad tím uvažuju. U malýho jsem nelátkovala, tak že bych to zkusila.Ale ještě pořád nevím. Pár plen asi ale koupím a zkusím. Nemám vůbec žádné zkušenosti-snad jen v nemocnici když jsem se nudila jako děcko a pomáhala jsem sestřiškám. To bylo z těma klasickými čtvervovými a je to hrooooomadu let ![]()
@Hanulka82 Punčocháčky bych asi miminku nedávala. Koupila jsem ted jen takovévé šatičky a k tomu legínky(na parádu)-je to na 3 -6 měsíců, takže už to není na miminečko a i tak přemýšlým že legínky dávat možná nebudu. Pokud budu mít buřtíka jak byl malej tak to nehrozí. Myslím, že jsou lepší dupačky.
@Immortalkova Krásná výbavička. To bude kočenka. Ted ještě aby z toho nevznikl kluk.
Holky ještě máte některá zkušenost s takovým tím šátkem na nošení?
U malýho jsem ho neměla, ale ted přemýšlým, že ho pořídím. Když bych jela někam autobusem, malýho mi asi nevezmou do školky a řidičák nemám. Myslíte, že je to dobrý? Popř. jakej by jste doporučovaly?
@Immortalkova pěkný
já budu mít variaci v modré - koupila jsem dupajdy a overálek, mamka něco dalšího, tak mám první věci na prcka… ale do dalších nákupů se mi vůbec nechce ![]()
@Edita27 o šátku taky přemýšlím, i jsem už trochu koukala, že někde mají přednášku jak různě vázat a vůbec, taky mi to přijde praktické
s látkovkama ještě pořád nevím…
@Edita27 satek mam, ale kupovala jsem ho pomerne pozde, tak uz jsem moc nevyuzila, protoze mala se celkem pronesla… ten satek je super, protoze pak slouzi i jako prikryvka misto deky, ale horsi na zavazovani… jinak je super i manduca ci nositko ergo, ale doporucuji vyzkouset - ne kazdemu to sedne
@Hanulka82 taky jsem puncochacky na male mimi nedavala - mela jsem malou v dupackach ci overalku a pres to kombinezu
@Immortalkova jo, taky mame mraky bazarkovych oblecku, ale fakt doporucuji to Tesco, kdyz jsou slevy - kolikrat to tam vyjde pomalu levneji nez bazarkove veci - obzvast bodicka a overalky ![]()
jinak s tema latkovkama s mojema mensima znalostma klidne poradim, ale je hodne diskuzi, kde to probiraji a umi posoudit i ty novnejsi znacky - ja koupila na mimibazaru svrchnacky na male mimi, z pocatku chci pouzivat klasicke ctverce v kombinaci s vicevrstvyma plenkama a vkladackama, ale uvidime, jak to cas a zdravotni stav dovoli - jestli budu po cisari, tak se do toho hned tak hrnout nebudu… jinak jestli vahate, tak neni nic jednodussiho nez to vyzkouset a pak se rozhodnout, jestli chcete latkovat - vybavicku urcite doporizovat prubezne, protoze je to jako s jednorazovkama, kazdemu mimcu sedne neco jineho