Poradna duly
Jana Čurdová
@Hanulka82 píše:
K tomu cukru - vemte si treba i citron a vymackejte do te vody, me to pomohlo
tak to se u nás vůbec nesmí…
Ne? u nas to dokonce doporucuji, aby to maminam lip slo vypit
@Hanulka82 píše:
Ne? u nas to dokonce doporucuji, aby to maminam lip slo vypit
tak to závidím, my si s sebou nesmíme brát vůbec nic… akorát teď byla novinka, že mě poslaly sestřičky pro svačinu a tu jsem si musela sníst tam, když už jsem měla po všem…
Tak ja nemam strach vypit ten blebajz, ale dojet tam nalacno - na screeningu mi rikal, jak jsem bleda, jak mam jist a pit nez nekam odejdu apod. a je pravda, ze kdyz si nedam rano hned po probuzeni snidani, tak je mi proste divne celej den… muj gyndar na me taky koukal - no, jsem asi jak reditelka vapenky, ale pry testy z krve dobry, tak zelezo apod. nepotrebuji… jinak ja to pri Terce vypila najednou - mela jsem zizu, kdyz se nesmi ani pit ![]()
jinak ty odhady vahy jsou fakt hodne orientacni - ze ctyrkiloveho ditete jsem mela trikilove a tak jsem ani pomalu neverila, ze je moje, kdyz ji mi na pooperacni privezli - nastesti je to tatinkuv klon, takze nam ji v porodnici urcite nevymenili ![]()
@kajinkac, taky si myslím, že ty odhady jsou hodně orientační. Jedné holčině v jiné diskuzi odhadovali, že bude mimčo větší a on nakonec měl drobeček jen něco maličko přes tři kila… Jinak přeji, ať test zvládneš dobře ![]()
Ahoj holky, tak jsem byla u dr. a náš pan doktor byl nemocný. Vzala mi jen krev kvůli cukrovce a teprve až když by to bylo špatné tak posílají prý na cukrovku. Už jsem pochopila proč neposílá rovnou. Protože když pošle na cukrovku inkasují jiní, kdežto když vezmou krev oni na cukr, tak to pak si inkasuje pěkně pan doktor. Už opravdu dlouho přemýšlým že od něj odejdu a měla jsem to udělat už dávno. Ted je to blbý uprostřed těhotenství. jinak jsem byla dnes i na 3D ultrazvuku, tak aspon tam mi malou skontrolovali. Má 850 gr. a je to 100% holka. Není pochyb..-)
Je pravda že odhady jsou orientační, ale mě třeba u malýhoho den před porodem říkala dr. že má 3900 gr. a porodní váha byla 3900gr. Takže přesně ![]()
Jinak všem moooc gratuluju k váhovým přírůstkům
a zdravím miminkům.
Ještě jsem se chtěla zeptat-ve 28 tt je prý ted novinka, že kdo má krev negativní rh dávají protilátky. Je to od novýho roku. Nevím jestli to není zbytečný. Já mám neg. ale přítel taky takže miminko bude mít určitě taky. Příjde mi to zase jako tahání peněz tak se ptám je u vás někdo s negativní rh a říkal vám už o tom doktor?
Zkontrolovali. Omlouvám se za chyby, zase mě nenechá si to po sobě přečíst malej, tak to tak dopadá
To je den zase ![]()
Ja mam krev neg. chlap pozitivni…zatim jsem mela protilatky v krvi ok, nikdo mi nic nerikal, nemea by ta injekce byt zdarma?
podle me je to stejna injekce, jakou jsem dostala po potratu
@Edita27 Ahoj, gratuluji ke 100% holčičce
Taky doufám, že se ta naše „nezmění“ na chlapečka. Taky si myslím, že pokud není důvod, tak na cukrovku neposílají. S odchodem k jinému doktorovi si nelámej hlavu. Já v poradně v čekárně viděla těhotnou slečnu, která si s bříškem (odhadem už po 30.t. t., protože bylo veliké) vyřizovala úplně novou registraci a těhotenskou průkazku. Dokonce ji vzali i přednostně před námi, které jsme tam byly objednané. Vypadala zprvu taky, že se bojí, aby ji vůbec přijali s bříškem a pak vyšla s úsměvem a spokojená ![]()
Já mám krev negativní a nikdo mi nic neříkal. Dokonce zatím nikdo ani nechtěl vědět, jakou skupinu a RH faktor má můj drahý ![]()
@Edita27
jo, je to novinka, ktera asi spis prevlada ve velkych mestech a nevim, jestli to neni jen pro prvorodicky a taky nevim, jestli je to vyhoda, protoze si maminky stezovaly, ze si to musi platit a je to pekne drahe… takhle za stara s tim neni zadna starost - maminka s negativnim rh faktorem dostane injekci po porodu a pak jeste nejakou dobu po porodu… ja mam nastesti pozitivni, tak me se to netyka
ale zase doted nevim, jakou ma dcerka krev, protoze maminkam, co maji rh neg., tak brali krev i miminku a spolulezici mela skupinu miminka s faktorem uz v propusteci zprave z porodnice
jo, jinak holcicky se jeste muzou zmenit na chlapecka, ale tech pripadu je s moderni technikou je jen par - opacne jsem o tom neslysela ![]()
Jo, jinak jeste k te cukrovce - muj gyndar rikal, ze respektuje doporuceni nejake te gynekologicke komory (nevim presny nazev) a tehotne tam posila, ze je to lepsi - treba v okoli znam maminku, co mela pred dvema lety vysledky v pohode a ted tu cukrovku mela ![]()
@Hanulka82 No říkala že se tam doplácí 200kč-to není zas tak hrozný. Já třeba injekci žádnou poprvé nedostala protože malej měl taky negativní. A dává se přece po porodu a dokonce zadarmo.
Asi na tom něco bude, že berou pak automaticky i miminku krev a zjištují skupinu když má maminka negativní. A co jsem se dočetla, tak kdyby první mimino mělo pozitiv tak pak to dělá neplechu u druhýho těhotenství, kdyby se ta injekce poprvé nedala.Ale mě to příjde jako zbytečnost to píchat ted když to poprvé nebylo zapotřebí. Mimino nemá po kom mít pozitivní Rh. Už mě jen štve jak ve všem ten můj dr. chce tahat peníze pro sebe. Např. NT screening ve 12 tt mu příjde jako blbost. Můj názor jen proto, že se z toho nesypou penízky jemu ale někomu jinýmu.
@kajinkac Není pro prvorodičky. Já jsem druhorodička a taky mě to chtějí píchnout. A nevím. Je jasný, že dr. který mě to chce píchnout mě neřekne nic proti tomu. Potřebovala bych nějakej nezaujatej názor jiného doktora
A o to se vůbec nezajímají co má za krev otec dítěte. Prý není nikdy jistý. Rozhodující je matka.
@kajinkac U nás to asi už nehrozí aby se změnila holčička na chlapečka. Na tom 3d to bylo opravdu veeelmi dobře poznat. A nesmííí už mám nakoupený růžový věci ![]()
Nevím jistě, ale ten RH faktor je důležité sledovat už během těhu, pokud matka je mínus a dítě plus - její tělo si pak může začít děla protilátky a útočit - ale prý u prvního to prochází a teprve druhé je kdyžtak ohrožené, protže to tělo už si to nějak pamatuje ![]()
@Edita27 jestli je možnost jít jinam, klidně bych to udělala i během těhu - tahat prachy za blbosti a odmítat posílat na NT screening je fakt vrchol ![]()