Poradna duly
Jana Čurdová
Tak mam za sebou kontrolu - vypada to, ze zanet je fuc. Mimco roste skoro az moc, uz ma pres pul kila. Akorat mi doktor moc nepotesil, mam placentu nejak blbe pres jizvu po cisari, i na genetice mi na to upozornovali, tak jsem se dr ptala a pry do 30.tydne, kdy ma mimco do 1,5 kg by to melo byt v pohode, pak to chce vic sledovat - jeste jsem koukala na net a to mi taky moc nepotesilo ![]()
Taky mám po ko. Malá váží 500 g a měří 26 cm. Další ko 16.8. a to mě čeká ta cukrovka.
@kajinkac Já mám placentu taky nějak napříč, ale pak to dr. zamluvila, tak jsem se zapoměla zeptat. Nakonec stejně řekla, že je všechno v naprostém pořádku. Tak nevím.
Jinak mi sestřička říkala, že jsme asi pátí kdo chce mít Kristýnku. Vůbec ty jména nesleduju, ale v okolí znám jenom jednu narozenou v únoru.
Holky, to je dobre, ze mate kontroly v poradku ![]()
jinak jmena muzete sledovat tady - jmena a prijmeni zvlast, uvidite cetnost ve vasem okrese ![]()
http://www.kdejsme.cz/
@jaja445
a v kolikatym tydnu jsi? (koukala jsem na tu tabulku se jmenama a terminama porodu - ta by chtela trosku aktualizovat, nic jsem se tam nedozvedela
) ja jdu za tri tydny na kontrolu a to se pak i objednam na tu cukrovku, ma byt do 28.tydne, tak pry spechat nemusim
placenta napric asi nevadi, spis pak kdyz priroste k deloze je problem… no, ted je stejne brzo na zavery, jeste se muze teoreticky hejbnout, tak to doktori neresi a stejne se to resit nez castejsim sledovanim pry neda
jinak s tema jmenama - cetnost je super, da se mrknout i na statisticky urad a tam jsou jmena dle jednotlivych let - no, ja Kristynek moc neznam, ale pokud se vam libi, tak bych na to nehledela - my mame Terezku a jsme s vyberem moc spokojeni a to je jich hodne, my zatim problem nemeli - jako sejdou se dve treba na cvicu, ale to treba i Denisky, dokonce i Amalky… jinak my jsme vybrali ted pro druhou holcicku nakonec Alenku ![]()
My chteli Kristynku na prvni dceru a pak jsem v posledni chvili jmeno zmenila na Simonku, a je fakt, ze jsme s timto jmenem siroko daleko jedini…z okoli je u nas nejvic Elisek, Anicek, Marusek, Sofinek…
@kajinkac Alenka je krasny jmeno, ja o nem taky uvazovala, mam babicku Alenu, kterou mam moc rada, ale muzik bude chtit asi neco jinyho, no zatim nevim jak to dopadne, ja pocitala s klukem Honzikem ![]()
jinak kazdy vecer poctive mazu pupik, koupila jsem si v DM krem na strie, doteka dobry a najednou me to zacalo desne svedit, v noci jsem e porad skrabala, tak nevim…
@kajinkac mně se to láme v pátek, takže dneska jsem 22+0 tt.
Gratulace ke kontrolám
ta placenta se stejně nedá nijak ovlivnit, že? jen to sledovat…
@jaja445 já mám 22+0 v neděli - dobře se mi to počítá ![]()
ještě, že je pátek, odpoledne v práci jsou fakt místama drsný ![]()
Ahoj holky, potřebuju se zeptat-akutně. Můžu v těhotenství compeed na opary? Ty náplasti.
@jaja445 tak to jsme skoro stejne - dle MS 24.11., ale na ultrazvuku mi to vychazalo o nejaky ten den driv ![]()
@Hanulka82 jeee, diky
… ja jsem chtela nejake ceske jmeno, ani ne moc dlouhe, ani ne kratke, bez hacku a aby to jmeno nebylo uplne na konci roku a tohle jmeno dokonce uz navrhoval pritel pri prvnim tehu, tak se mu to aspon splni
jeste se mi libilo jmeno Jana (Terezka porad chtela Jenicka, tak by mela Janicku
, ale jelikoz je to jeji teta, tak jsme nakonec rikali, at se to neplete a zustali jsme u Alenky
jo a ten kremik, o kterem pises, jsem ted dostala od kamaradky k svatku
, jeste jsem ho nepouzila - ja jsem na to mazani hroznej flink, ted tu mam elasti-q, ale abych si na to vzpomnela kazdy den - to nehrozi ![]()
@EvS nene, ovlivnit se to neda, jen sledovat
@Edita27 ja bych rekla, ze muzes - u vsech leku se pise, ze to tehotne nesmi - je to ochrana a jisteni vyrobcu a tohle je jen lokalni, tak bych se toho nebala
Tak konečně mám trochu času
.Náplast mám tak jsem zvědavá jak to pomáhá. Stejně beru i B vitamín a i přesto všechno mám pořád samý problémy s pletí, kouty opary. Už at je konec
@Hanulka82 Super odkaz.to jsem neznala a něco takovýho jsem hledala. Díky
@kajinkac Gratulluju k uspěšné kontrole a snad že jsou všechny problémy pryč. Co to znamená že máš placentu přes jizvu? Může to být nějak nebezpečné? Ti to může prasknout? Já rodila normálně tak takový věci co se mě netýkaj nijak nesleduju.
Já měla u porodu právě přirostlou placentu k děloze-museli mě ji oddělávat manuálně.
Nikdo mi nic neřekl až pak jsem se dočetla že jsem vlastně mohla přijít o dělohu a nemoct mít další děti. To je potěšující když mě málem první dítě u porodu udusili a druhý jsem málem ani nemusela mít. A dá se to nějak kontrolovat už v těhotenství? Nebo se to prostě zase zjistí až při porodu? Jen mě překvapuje že doktoři vlastně nic neřeší a ani neřeknou když nejde do tuhýho. Já nevím na co se mám ptát.
Jdu na kontrolu příští týden ve středu tak jsem zvědavá jak to bude s tou cukrovkou dle měs. jsem ted 25+ 0.Já vlastně ani nevím kolik ted jsem - na minulé kontrole mi dr. napsal o týden víc dle ultr. a ani mi nic neřekl. Jen to napsal do průkazky. Ale už ted vím, že pokud si to opravdu nevyžádám tak mě nikam nepošle.
@EvS Já jsem momentálně ráda že do práce nemusím, ale také vím co to je.At ti to rychle utíká.
Hele, s tou přirostlou plaentou to asi moc předem nepoznají - kamarádka ji taky měla, navíc dítě tahali kleštěma a pak jí primář řekl, že je rád, že tam byl on, že jinak by ji asi nezachránili - ani s ní nestihli na sál a vše řešili zaživa - naštěstí už byla tak mimo ze ztráty krve, že to tolik nevnímala… ale jí přirostla, pře otěhotněla brzo po revizi, to pý hrozí víc ![]()
@EvS Tak to je dost drsný. Ještě že vše dopadlo dobře. Já ji neměla až tak moc, ale taky to stačilo. To manuální vytahování nic moc, a ještě dr. jak už to nic není at nehekám. Nebylo to přímo bolestivý, ale dooost nepříjemný. Nikdo mi k tomu už pak nic neřekl. Doktoři opravdu neřeknou nic na co se přesně nezeptáš.
Termín mám také v listopadu, holky, už máte pomalu výbavičku nebo vám něco chybí?
Kámoška měla taky přirostlou placentu. Do té doby jsem nevěděla, že je to možný. Ale když popisovala, jak to z ní rvali, tak mi bylo zle.
Já u Vašíka víc krvácela, ani PA ani dr. nemohly přijít na to proč. Ještě po hodině se mi motala hlava a neudržela jsem se na nohách. Když se manžel ptal co je za problém, tak mu jenom řekly ať si s tím miminem sedne a nepřekáží. Ptala jsem se ještě při vizitě a svojí dr. a prostě řekli, že se to stává. ![]()
Ještě se chci zeptat svojí dr. co jsem dělala špatně při porodu, protože se malej narodil úplně fialovej, já měla modřiny po celém obličeji a oko úplně krvavé. Určitě jsem je měla zavřený, na to jsem si stihla dát pozor. Ale myslím, že jsem tlačila mimo kontrakce, protože na mě pořád řvaly ať ještě tlačím. Pak mi píchly oxytocin na prodloužení kontrakcí a malej byl venku na to šup. ![]()
Rodila jsem potřetí, ale byla jsem úplně jak blbka. ![]()
@jaja445 Nestraš já si říkala že u druhýho a víš to jde už jako po másle. Že nejhorší je první. A ty ted píšeš takový hrůzy u třetího. Tak to se moooc těším. ![]()