Poradna duly
Jana Čurdová
Vidim, ze vsechny nase maminky si schovavaji veci po nas
my mame po nas jeste pleny, klasicky ctverce, jsou kvalitni i po 30ti letech, a pak par kousku obleceni, takovy jakoby bavlneny kabatky jsem vyuzila, kdyz mala blinkala, aspon mi nebylo lito novych veci ![]()
tak ja po vcerejsim patrani koupim asi romer autosedacku, mela by byt nejvetsi, je lehoucka…pamatuju si, ze nam mala kolem 10m z vajicka uz vyrustala a do vetsi sedacky jeste nemohla…
@Hanulka82
nahodou, zlate klasicke ctverce 30 let stare, ja jsem chvili latkovala a na ty starsi nenecham dopustim ![]()
jinak proc myslis, ze by v 10 mesicich uz nemohla do vetsi autosedacky, vidim v okoli maminy, co je tam prendavaji pomalu v pul roce - to se mi teda nelibi, ale mala sla asi v 11 mesicich, protoze uz ji precuhovala hlava, a to mame hodne prostorne vajicko (sice asi nebude nejbezpecnejsi, ale uz kvuli te velikosti si ho necham, protoze co zname mely vajicka, tak jsem musela uznat, ze jsou opravdu o dost mensi, i kdyz byly o dost bezpecnejsi - ale vozit sedmi mesicni mimco uz ve vetsi autosedacce mi zase pripada nesmyslne)
jinak ty starsi kocarky jsou nahodou super, vim, ze v nem segra vozila synacka po zahrade - melo to jeste takova okynka na bocich a malej z toho koukal ven a nerval
jinak taky mam po mne jeste nejaky vecicky a takove podobne maji i u nas v porodnici, ale priznam se, ze radsi jsem pouzivala ty dnesni veci - kosilky jsem nechapala, mala to mela porad roztahnute na zadickach a vypadavala z toho a v porodnici mi ji do toho jako naschval vzdycky na nejake prohlidce ci na novorozeneckem prevlekli a taky dupacky bez prebalu mezi nozickama - to, bylo pro me taky za trest, protoze to trvalo dyl a jeste kdyz mela tu kosilku - vim, ze jsem si pak radsi nechala privezt veci z domova, akorat sestricky nebyly moc nadsene, ze pry mi ty moje veci muzou vymenit
Mě mamina schovala dupačky, které jsem nosila já - byly naprosto zachovalé a tak jsem je Terince taky když do nich dorostla navlékla
, bylo to docela legrační pak porovnávat fotky
po X letech ![]()
@kajinkac Já myslela že do větší autosedačky může dítě až když si samo sedne?
My vcera holky dostali autosedacku na malou…znacka Sirius, docela veliky vajicko 0-13kg v barve cerveny, snad dlouho vydrzi. jinak co se tyce obleceni a kocarku, tak tchan na na pude 25let starej kocarek, vypada velikostne jak male auto, ale na zahradu dobry
a obleceni po priteli ma zas tchyne ![]()
@Edita27 píše:
@kajinkac Já myslela že do větší autosedačky může dítě až když si samo sedne?
ano z toho duvodu nesla nase mala driv do vetsi sedacky, ona sama sedela bez podpory ve 12mesicich, do te doby jsem ji ty zada nicit fakt nechtela…
u nas v porodce taky jedou ty stary hadry, ale me to vubec nevadilo, svoje novy jsem si nicit nechtela, nemusela jsem resit prani apod. a na doma jsme vyuzili jen kabatky, kosilky vubec, to je neco silenyho a dupacky bez prebalu taky ne, to by me certi brali nez bych ji z tech hovinek vysvobodila ![]()
Takovy modely tam maji
nevim co bude na zimu, urcite ty dupajdy bez prebalu ![]()
Tak to u nás v porodce neměli nic barevného… Všechno jenom bílé, ale já za to byla ráda - nemusela jsem nic tahat z domu
Jinak autosedačku nám tenkrát koupila moje mamka v penny a byli jsme s ní naprosto spokojeni - malá v ní vydržela přes rok
@Hanulka82 aha, to jsem nevedela, ze ti mala sedela az ve 12 mesicich… mela nejaky problem, ze sedela takhle pozde?
tak ja jsem taky byla rada, ze bude obleceni v porodce, ale mala mela 49 cm a sla s vahou na 2,7 a ty oblecky tam ji proste byly velky, kolikrat byly i deravy a dost flekaty - dupacky bez prebalu jeste sly, ale overalky se zapinanim na zadickach
to kdo vymyslel… ale vim, ze s sebou jeden, dva oblecky pro mimi do porodnice vemu i kvuli pripadnemu foceni (k nam do porodky chodi fotograf -to je preci jen hezka pamatka a davaly jsme fotky i pribuzenstvu a pak jeste foti mimco s mamcou do regionalniho deniku)
@Edita27 neni to o tom, kdy si mimco samo sedno - to se rika u sportaku a golfek spis, ale vajicko ci ta vyssi kategorie od 0 kg ma byt pouzivano proti smeru jizdy co nejdyl, protoze pri pripadnem narazu je to lepsi kvuli hlavicce (akorat hodne deti kolem toho devateho mesice ve vajicku rve - nic nevidi apod., mala byla pak v te vetsi autosedacce strasne spokojena narozdil od vajicka ![]()
Ne zadny problem nemela, je to myslim c elkem stardantni doba na samostatne sezeni…nepocitam to, ze jsem ji sama posedela a ona tak vydrzela…v tech 12m si sama dokazala vedome sednout…
@Hanulka82
jo, tak ja prave nikoho z okoli takhle neznam, dcerka sedela kolem osmeho mesice (z lezeni si sama sedla), ale to je fuk, kazde ditko je jine a rika se, ze neni kam spechat
Mě si malá sedala už od půl roka… Ale je fakt, že každé dítko je jiné a neexistují na to žádné tabulky a vždycky jsem tedy rozčílená, když to tak někdo porovnává…
Nase zacala v 10m obchazet nabytek, obcas si sedla, ale neudrzela se, o nejakym sezeni slo v jejim pripade az kolem tech 12m
u nas zase prsi ![]()
holky muze se v tehu rennie? me vecer vzdycky tak strasne pali zaha, ze myslim, ze mi shori krk ![]()
@Hanulka82, u nás taky prší
. Asi ty plyšáci v životě už neuschnou
. Já u Terezky taky dlabala rennie, teď mi občas zabere mléko anebo mám tablety přímo pro těhotné na pálení žáhy - antacid
U nas neprsi, ale chysta se to
malou si rozebrali babicky a dedove a ja se doma nudim uz od vcera… zitra jdu na gyndu, tak snad bude vsechno uz v poho
jinak na paleni zahy jsem v prvnim tehu brala anacid pytlicky - doporucoval mi je doktor