Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojda tak všem gratuluji k úspěšným kontrolám ![]()
Já dnes navštívila svou zubařku
sice mě v těhu minuly ranní nevolnosti, ale nevyhla jsem se zánětu dásní a s tím spojené krvácení dásní, jsem zvědavá, jak se to po porodu zlepší, Mudr říkala, že by mělo, jak jste na tom vy?
Nausnice - my davali v roce a pul, nastrelovali jsme…chtela jsem v pul roce pichat, ale tehdejsi dr se tvarila, ze jsem se zblaznila, ze se picha max ve 3m, pak uz je to boj…s nastrelenim bez problemu
@zuzidlo zanet dasni nemam, ale vrtala mi jeden maly kaz, jsem myslela ze zdechnu ![]()
my cekame druhou holku, hader mame hromady, ale stejne neodolam a neco koupim
a musim koupit treba kombinezu, prvni dceru mam letni, ted bude zimni, takze nam to velikostne nesedi
@Edita27
tak u nas jsou babicky celkem v pohode a bydlime v jednom meste, tak se nekdy vidime az moc… jinak sice to bude druha holcicka, ale asi obcas neco dokoupim
dneska jsem v bazarku koupila polodupacky
, ale moc toho kupovat nehodlam, tak snad to dodrzim - hlavne prvni dcerka je na zacatku prosince a druha ma byt na konci, tak opravdu nemam co dokupovat - i na rocni obdobi nam to sedi - no, az mi je to lito, ale vim, ze toho mam opravdu mraky (ale teda hodilo se, prvni mela slabej reflux a tak se prevlikalo o 106
)
@Edita27 jinak naucnicky asi kolem ctvrteho mesice, dr to dele davat nechce, ze si to pak tahaji
@zuzidlo píše:
Ahojda tak všem gratuluji k úspěšným kontrolámJá dnes navštívila svou zubařku
sice mě v těhu minuly ranní nevolnosti, ale nevyhla jsem se zánětu dásní a s tím spojené krvácení dásní, jsem zvědavá, jak se to po porodu zlepší, Mudr říkala, že by mělo, jak jste na tom vy?
Ahoj Zuzi, taky mám za sebou první těhu kontrolu u zubařky a kromě krvácení z dásní mě taky nic netrápí. Doporučila mi zubní pastu Sensodyne a opravdu se to zmírnilo, ale také jsem si musela pořídit měkký zubní kartáček. Mile mě překvapilo, že jako těhulka mám nárok na další kontrolu zdarma za 2 měsíce v rámci zdr. pojištění ![]()
Tak nám v porodnici s Karolínkou řekli, že naušničky můžeme dát hned, ale dětská nám doporučila až po nějakém očkování. Karče byly 3 roky.
Ahoj holky, měla bych na vás takový dotaz. Včera jsem vyrazila do města na nákupy nějakého mimioblečení. Ke své hrůze jsem zjistila, že vlastně vůbec nevím, co a jakou velikost a kolik čeho mám nakoupit, ještě k tomu na zimu. Poraďte mi prosím kolik a jaký základní oblečení mám nakoupit.
@angellik23 A máš už něco nebo ještě vůbec nic?
@Immortalkova Já byla u zubařky před 14 dny a myslím že je ráda že už nepříjdu. Nevím poprvé jsem taky byla jen jednou. řekla mi že už to podruhé nestihnu(za půl roku).Jinak také mi krvácí dásně, ale říkala že se s tím nic dělat nedá je to prostě hormonama.
@angellik23 Jinak nekupuj nic s krátkým rukávem. Jen s dlouhým-body, dupačky, nebo takový ty overalky-ty jsou super i na spinkání. A kombinézku. Pár oblečků kup 56.Hlavně do porodnice-pak už to moc neunosíte-vyroste z toho velmi rychle.Ale já měla kluka 3900 g je fakt že kamarádky co měli 2500g miminka tak to nosili dlouho ![]()
@angellik23
tak me vsichni rikali, at kupuju 62, ze 56 nema cenu
i dr, ze budu mit velke dite - vsichni to predpokladali, kdyz mam 185 cm
nakonec mala 3 kila, 49 cm a sla na 2,7 a moc nenabirala, protoze jsme meli problem s kojenim po cisari - nakonec jsem uzila i velikost 50 chvili, 56 urcite nekolik tydnu (ze 62 by vypadla)… myslim, ze ty nejmensi velikosti je super nakoupit pouzite, vetsinou ty vecicky moc nosene nejsou a stejne sestinedeli na podzim/zimu moc ven chodit nebudete, tak to veci na modni prehlidku byt nemusi ![]()
jinak zakladni obleceni: bodicka vetsinou s dlouhym rukavem, s kratkym rukavem jsem mela nejake pujcene a pouzivala jsem je jakoby misto tilek (malinke bodicka jsou super ty zavinovaci - nemusis to pretahovat pres hlavicku), dupacky ci polodupacky, overalky, kabatky, mikinky (pro male mimi urco rozepinaci a lepsi bez kapucky), kombinezu - tu jsem mela koupenou 62 a kdyz se mala narodila, tak moje mami honem shanela 56
a uzily jsme ji dost, cepicky… rukavice ani boticky jsme nemeli, protoze jsme meli kombinezy cele s nozickama dole a i ruce se daly pretahnout a fusak urcite… jinak pocet je tezke odhadnout, to zalezi, jak moc budes mit blinkaci dite, moje Terka byla hodne blinkaci (nakonec pry slaby reflux, tak to byl duvod), takze jsem ji minimalne petkrat za den prevlikala a prala kazdy den ci ob den
Souhlasim s holkama, vel.56 urcite par kousku, ale ne moc, idealne vse s dlouhym rukavem a co nejvic rozepinaci (treba overalky co jdou rozepnout po cele delce, ne ty co maji jen prebal mezi nozkama a pres hlavu je musis pretahnout), kombinezu budu brat vel.56 a pak kdyztak dokoupim…ja vyuzila na malou i tenke cepicky bavlnene na doma, narodila se sice v lete, ale doma jsme meli pomerne chladno, tak ze zacatku byvala doma v cepicce…
Holky díky moc za rady, mě to oblečení přijde všechno takový malý
. Já bych byla nejradši kdyby se narodilo a rovnou umělo mluvit a chodit
. jsemhrozná vůbec mě ty nákupy neberou, proč neprodávají nějaký zimní balíček, aby tam bylo vše co budu potřebovat :lol.
Tím by se vše vyřešilo
My dnes s tatínkem vybírali poprvé v životě na internetu oblečky pro miminko a jsem zvědavá, co nám přijde
Buď nám v tom bude maličká plavat, anebo si toho moc neužije
Už se toho ale nemůžu dočkat, zatím nic jiného nemáme.
@angellik23 Počkej až bude mluvit a všechno kolem, tak budeš vzpomínat jaký to bylo když bylo miminko
.A to se těším na pubertu, to bude teprve mazec ![]()
Ja se priznam, ze bych nejradeji v porodnici vyfasovala tak 3m kojence
mela jsem silene sestinedeli a ta pece o toho prcka me ubijela.....asi do roka male jsem si rikala, jak se tesim, az bude vleka, bude mluvit atd., no a ted? nekdy z ni mam hlavu jak patraci balon a rikam ji, at chvili mlci, mazec
a vzpominam, jak rvala v postylce nebo kocarku, jaka to byla pohodicka
![]()
@angellik23 naprosto souhlasím
taky se na ty nákupy vůbec netěším - a to se mi ty věci jako líbí, ale vybrat to?
myslím, že dost věcí budeme kupovat až bude venku ![]()