Miminko listopad 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
687
28.6.12 19:41

@Edita27
bylo to v Plzni, ale nejsem si jista, jestli ji to zakazali nebo nedoporucili, tak bud v klidu… ona mela v tehu i nejake mirne problemy, tak mozna proto

jinak z testu na cukrovku mam hruzu - je mi blbe i bez toho a rano se nenajist a nenapit - to nemuzu dat ani nahodu :,( nejradsi bych to odmitla, kort kdyz jsem to mela pred trema rokama dobry - chjo, musim dat rec s doktorem… jinak znam i zenske, co ten test nedali ani napodruhe, a to jim v tehu spatne nebylo - proste se z toho sladkeho piti :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
28.6.12 19:51

@kajinkac tak se s nim domluv, odmitnout to muzes, jde udelat i nejaky test z krve, ktery maasi mensi vypovidaci hodnotu, ale kdybys mela cukr zvyseny, urcite to poznaji

ja taky moc nechapu, proc se dela zrovna tento typ testu, je to masakr, me uz nastesti rano zle neni, ale vypit tu vodu na lacno je teda terno :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EvS
4706
28.6.12 23:44

@Edita27 je jasný, že jsi z toho rozhozená, ale určitě to malý i ty zvládnete v pohodě :hug: a nemohl by tam třeba na noc být manžel a ty přes den? že bys to i líp zvládala fyzicky? :think:
@Cassidy pěkný kočárek :palec: já se vůbec netěším, jak to budeme vybírat - ještě že je to na zimu a fakt nemusíme tolik řešit velikost :roll:
na cukrovku se teda taky netěším - naposled u dr tam dvě akorát dokončovaly tu 2. hodinu a vůbec nevypadaly dobře 8o aspoň jsem ráda, že to mám všechno u té mojí a nemusím nikam jinam @kajinkac odmítnout můžeš všechno a myslím, že zrovna hladina cukru by se dala zjistit i jinak - aspoň nahrubo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
29.6.12 08:33

@EvS
no, uvidime, treba mi uz bude za 14 dni lip, ale nejak si nedovedu predstavit, ze se nenajim do par minut po probuzeni a ani to zkouset nebudu - proste nalacno vypit ten hnus - brrrrrrrr
jinak taky vybiram kocarek, uz mam trosku zkusenosti z minula, tak vim, co cca chci a nechci, ale stejne ty mouchy clovek zjisti az pri pouzivani - spis jsem vylecena z bazarovych kocarku - to jsem si minule nabehla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
29.6.12 10:55

U nás se cukrovka bere v nemocnici, musí se tam přijít na lačno, vezmou krev z ruky, dají vypít tu šíleně sladkou a hnusnou tekutinu a po dvou hodinách zas vezmou krev… Už jsem taky přemýšlela nad tím, že bych to odmítla. Jedna holčina z jiné diskuze povídala, že u nich se tenhle test vůbec nedělala, protože je to obrovská zátěž pro miminko :think: :nevim:

Cassidy - krásný kočárek :potlesk:. Tady na tom webu se mi jich fakt líbí hodně, ale uvidíme jestli nakonec nezůstaneme u toho starého :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
29.6.12 11:28

No, poradim se s doktorem a uvidime… jako asi to neni spatny na to jit, ale ja to mam za sebou pred tremi lety, tak si myslim, ze by to melo byt v pohode a hlavne si fakt myslim, ze to nedam :poblion:… u nas se taky chodi do nemocnice nebo na polikliniku na ty odbery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
29.6.12 15:08

@Edita27 Naše dětská dr. posílá radši do nemocnice do Nového Města. Tam nechají maminy s dětma do 6 let automaticky na pokoji po celou dobu. V Brně je prý nějaký pokoj pro maminy a tam můžou přespat, ale nevím jestli se to neplatí. Přijde mi to hrozný, nechat takového prcka samotného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
29.6.12 17:26

@jaja445 V Brně je to do 2 let za 100kč(klasický poplatek za nemocnici) a od dvou let je to bud přímo pokoj pro maminku s dítětem bez jídla za 350 kč je to za noc bez jídla nebo když není volný pokoj tak maminka jde na ubytovnu v areálu nemocnice která je prý šílená a chtějí za to 250 kč bez jídla, ale tu podstatu kdy chceš být s dítětem i přes noc to nesplnuje. Musíš jít na noc prostě na ubytovnu. Což mě příjde dost vydřidušský. Do 6 let za tu 100 to je jen pro nějak zvláště nemocné-např. mentálně. Musí udat lékař důvod proč by to měla pojištovna hradit. Všechno budem vědět až v den nástupu. Ted mi dr. slíbil že budou s pokojem pro mě počítat ale sestra mi zas po telefonu řekla že by bylo žádoucí jezdit na noc domů. Což samozřejmě nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
29.6.12 17:32

@k acka Mě doktor při prvním těhotenství taky řekl že testy na cukrovku je zbytečná zátěž pro mimino a pokud nejsou testy krve nebo moče nějak na hranici tak není důvod kam posílat. Ale on zavrhuje i Nt testy ve 12 tt tak nevím. Ted mě taky nic neříkal a já jsem se ho tentokrát i zapoměla zeptat. Malý byl ale vpořádku, byl teda větší ale nevím jesli to bylo tím že bych mohla mít potencionálně neléčenou cukrovku. Myslím že by měl i jiné příznaky kdyby to tak bylo. Nevím. Pořád váhám jesli si testy opravdu vyřvat nebo ne. Taky se kdyžtak můžu měřit pro jistotu doma sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EvS
4706
29.6.12 17:39

@Edita27 uvidíš, snad to vyjde, a budeš moct být na noc s malým… ale že dr zavrhuje NT screening, který je průkaznější a vůbec, to teda nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
29.6.12 17:50

@EvS Já na něj nedala a šla v obou případech. On to bere jako tahání peněz a není to že by od toho odrazoval jen vím že má názor že je to zbytečný. Vysvětloval mi to tím, že i když by mi něco zjistli tak se s tím nic nedělá a na amnio se stejně chodí až po triple testech. Nevím kamarádce zjistili na NT, že miminko nebude po narození životaschopné(miminku se nevyvíjel mozek) a musela jít na potrat. Šla ve 14 tt, po tripletestech by šla až nejdřím v 18tt což mi příjde hrozný. A její gyndařka to den před tím neš šla na NT na ultazvuku neviděla a bylo prý všechno vpořádku. Já osobně nedám dopustin na Nt + a myslím že ty prachy za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EvS
4706
29.6.12 17:58

@Edita27 přesně, ten NT mi přijde jako zálkad, ty nejhorší věci se pak řeší ještě relativně „brzo“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
29.6.12 19:29

@Edita27 jj v Brne je ta silena ubytovna, slysela jsem, ze je i pomerne daleko od detskeho…no co vim, tak maminky cekaji na pokoji, dokud dite neusne a pak utikaji na tu ubytovnu a rano treba v 5 zase za ditetem. me to prijde ujety, vzdyt je prokazany, ze dobry psych. stav prispiva k lepsimu leceni a nechat dite bez matky proste s jeho psychikou zamava :nevim: a myslim si, ze dite ma pravo mit matku u sebe, stejne jako matka ma pravo byt s ditetem (pokud neni na JIPu), tato praktika se mi nelibi, ze musi matky pryc :cert:

NT screening mi prijde taky jako hodne dobry test a myslim, ze jde domluvit i zdarma, jen by se doktor musel zajimat, u nas to tak funguje. tyto screeningy se uz delaji snad ve vsech fakultkach a tam je to zdarma…

v prosinci, kdyz jsem byla na revizi po ZT, byla tam holka, ktere prave na screeningu zjistili, ze mimco ma kolem patere vodu, ktera pribiva, a ze dite bude tezce postizene, pokud se narodi…takto ji cekala jen revize, o par tydnu pozdeji uz by musela rodit, tak si myslim, ze to je pro zenskou mensi zlo, kdyz se to zjisti brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
29.6.12 19:48

@Hanulka82 No mě to příjde taky ujetý. To už rovnou pojedu k mýmu tatkovi nebo domů. Vyjde to nastejno a ubytovna je prý dost strašná, ale doufám že na mě vyjde ten pokoj pro maminku s dítětem. Je tam jich nevím kolik-hrozně málo. Myslím že snad jen jeden. Už začínám být přikloněna k tomu že když mi ho nedají jak slíbili, tak se s nima dohádám a malýho odvezu. Však dětská nemocnice není jen v Brně. Jenže nevím jestli to zvládnu psych. jsem hodně nalomená. Vzala bych si prášky na uklidnění na ten nástup :lol: ale to nesmím. A můj chlap není hádavej tip raději všechno odkýve a mlčí. Já jsem z toho na prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
29.6.12 19:50

A že je NT + zdarma tak to slyším od tebe poprvé, ale já to nezjištovala jak to je. možná je zdarma na doporuč. gynek. když máš nějaké potíže nebo předpoklady k VV nebo Downu. Ale to fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí