Poradna duly
Jana Čurdová
@k acka tak vzhledem k tomu, ze jsem uklizela naposledy v patek a to si tatinek odjel fuc do nedele a mne nebylo den dobre, tak tu mala trochu udelala z bytu spis skladku hracek a vsemoznych nesmyslu… odpocivat budu, ale ten uklid mi bohuzel hrozi
ale aspon se tu nebudu nudit
@kajinkac to hlidani zavidim! my nemame, tchyne moc zajem nema a navic je mala strasnej mamanek, nechce bez nas nikde byt
uplne se desim skolky v zari…
@k acka ja jsem z toho spineni taky na nervy, prave proto, ze jsem potratila azacalo to spinenim…ale u me to neni ani na vlozku, vzdy jsen na papire a ted uz 3 den nic, velky utz mam v pondeli
fakt je toto teh. pro me stres, ja jsem poprve nemela zadne spineni, zadne tvrdnuti bricha, poslicky, dokonce jsem sla rodit bez poslicku, prvni bolestive stahy jsem mela po klystyru
ted cekam, ze to bude mazec ![]()
Ahojky holky
,od té doby co jsem tady nebyla je tady zase plno nových příspěvků
prvně bych ti Kači chtěla popřát k holčičce
já jedu v pátek do Brna na Uz tak si asi taky nechám už říct co to bude, jsem nějak moc zvědavá
a naštěstí nemusím na tu plodovku protože tripple mi vyšel ještě líp než ten screenng, tak jsem ráda,,,jinak taky díky holky předtím za ty tipy na kočárky a jména co jsem tady četla jsou taky moc hezké
my máme zatím jen pro kluka, líbí se nám Patrik a holku ještě nevíme… chci se zeptat kdy jste začali cítit první pohyby, já je už mám ale jsou nějak moc silné, tak nevím co tam to mimi provádí
… a taky jsem alergička a dozvěděla jsem se že je pravděpodobné že pokud je rodič alergik tak je 50% pravděpodobnost že to malé bude taky, a pokud jsou oba rodiče alergici tak je to až 70%,v našem případě jsem to jen já kdo na to trpí a občas se osypu… a dál jsem vypátrala že pro zvýšení imunity na to prý pomáhá DHA rybí olej a ty mastné omega3 kyseliny tak nevím
koupila jsem si něco takového pro těhulky tak na tom to malé bude snad líp než já… a co vy jak pokračujete?
já už se stím svý pupíkem skoro nikam nevlezu
) jde to už moc vidět a s takovou nebudu mít zachvíli co nosit!
![]()
@kajinkac, tak mezi uklízením si můžeš vždycky dát nějakou pauzičku a drobíček si odpočinout
. Udělat si k tomu nějakou mňamku a půjde to samo ![]()
@Hanulka82, tak to máš asi tak stejně jako já - uvidíš, že všechno bude v pořádku. Tak to já u prvního těhotenství poslíčky měla dvakrát a nebylo to nic příjemného. Ale jinak mi snad nic nebylo. A teď mě občas dost bolí vazy v podbříšku a o zádech ani nemluvě ![]()
@Midiana,
a moc děkuju. To je super, že výsledky tripple testů dopadly tak výborně
. U nás je to stejné jen naopak, manžel je alergik a astmatik a já ani jedno z toho a Terezka musím zaťukat na všechno zatím netrpí ani na jedno, jen má problémy s ekzémy, ale ono které dítko dneska nemá… Tak o pupíku já raději ani nemluvím - vypadám jak když už budu za chvíli rodit ![]()
@Hanulka82 ti malou vzali do skolky? tady je narvano, tak mame asi na dlouho smulu, kdyz budu doma s druhym
taky bych brala nejaky tip na kocarek - po prvnim ditku mame nepouzitelny a je ted zrovna brousim netem a hledam kocarek pro vysoke maminky a tatinky, do terenu i do mhd, skladny do auta a taky pro spis vetsi ditka, protoze Terka je taky trosku po rodicich prerostla ![]()
@Hanulka82
drzim palecky, aby bylo vsechno v pohode - kamoska taky docela spinela, brala tedy dlouho leky a uz ma sestinedelni miminko
Holky to špinění je na bednu, jsem taky špinila, pak jsem začala celkem dost krvácet a myslela jsem že mě klepne a že je po všem. Bylo to podle MS asi v 9 týdnu. Ten den jsem byla zrovna objednana k doktorovi na prvni prohlidku. Tam mě taky nepotěšil, prý hematom, nějaký ty obaly se začaly odlupovat, mimčo nikde (a to už mělo být srdíčko). Myslela jsem že mě rovnou pošle do nemocnice na potrat, ale dal nám šanci ikdyž sám jak mi později říkal tomu nevěřil. Chtěl mě nechat doma, ale to bych se zbláznila, tak jsem mu aspon slibila ze jak zacnu hodne moc krvacet tak okamžitě nastoupím do nemocnice a pokud se to náhodou uklidnilo tak ho mám za týden navštívit. Brala jsem konsky davky utrogestanu a za týden na kontrole mělo mimčo 1cm a srdíčko mlátilo jak o život
. Špinění mě provázelo pak s přestávkama celý 1 trimestr, ale to už bylo jen trošičku ![]()
@angellik23 tak to je mazec, jak jsi to mela
![]()
ja si myslim, ze jsem ted spinila zase z te hraze, volala jsem na gyndu a pry to po kvasinkach byt muze, ze kdyby to pokracovalo nebo me bolelo bricho, mam prijit
no dnes me teda bricho poboliva tak nejak porad, nejvic na leve strane v podbrisku, to uz teda delsi dobu, ale dnes je to dost neprijemny ![]()
@kajinkac u nas neni se skolkama problem, no navic rozhodnuti o prijeti dali v dobe, kdy jsem byla asi mesic tehotna, ale potkavam spoustu maminek s miminama, ktere maji starsi ditko ve skolce…
@Hanulka82 jejda, odkud jsi, ze bych se tam prestehovala
tady neberou ani ctyrlete deti, fakt bes - neni misto ve skolkach nikde. Tady spoustu triletaku chodi do soukrome nebo jsou s nima maminky doma. Ale aspon si dcerku uziju, dcerka povidala, ze miminku bude pujcovat hracky a ze ho bude prebalovat a chovat - je to zlaticko ![]()
No bydlim v prdelce sveta
v Prerove, jinak jsem puvodne z Brna, casem az decka odrostou a budu muset shanet praci se chceme odstehovat…tady sice jsou skolky, ale neni prace ![]()
nase mala je na nas tak zavisla, ze asi stejne bude vic doma
uvidim taky jak to bude zvladat s nemocema, po porodu ji asi budu mit chvili doma, aby ze skolky neco nedotahla
@Hanulka82 aha, tak tady je spis ta prace, ale zase skolky ne… i kdyz o te praci budu asi mluvit jinak se dvema malyma detma az budu shanet nejaky castecny uvazek ci praci s lepsi pracovni dobou
nase mala to prave obrecela, ze se nedostala do skolky (je to uplny opak te tvoji asi a je moc spolecenska)… i jsem si rikala, ze ji dam do nejake soukrome apod., ale zase se bojim, aby mi domu neco nedotahla, tak to necham bud az po sestinedeli nebo az na dalsi zari - koukala jsem, ze jsou tu u nas i jakoby krouzky s nacvikem na skolku a zaplatit se to celkem da
@Hanulka82
Ahoj kam bude chodit malá do školky? Já jsem jako děcko chodila Na odpoledni ![]()