Poradna duly
Jana Čurdová
@kajinkac to věřím, že když musíte být doma, je to na palici ![]()
byla jsem na druhém odběru, výsledky oGTT budu mít tak v úterý, ale když mi nebylo nějak extra špatně, beru to, že by mohly být OK ![]()
@Hanulka82, nic si z těch lékárnic nedělej - hlavní je, že miminko je v pořádku a na velikosti bříška vůbec nezáleží. Mě teď na pouti taky jedna říkala, že mě tak tipuje, že bych za měsíc měla rodit, protože mě hned porovnávala s jinou, která bude rodit teď v srpnu, tak jsem jí řekla, že já už čekám druhý a odešla jsem!!!
@Immortalkova, to mě moc mrzí, tak ať je brzy zas dobře a všechny testy dopadnou výborně ![]()
@Matysska, tak to je super, že dopadly dobře ![]()
@Immortalkova držím pěsti ať je vše vpořádku a dej hned vědět co a jak.
Já byla na té cukrovce před týdnem, ale výsledky nemám. Z laborky to prý dají hned dr., tak předpokládám, že by volala kdyby něco.
Spíš jsem měla problémy s tlakem. Vždycky mám nízký, ale když jsme při Vašíkovi jezdili do porodnice na monitory tak mi vyletěl vysoko. Taky jsem si musela půjčit tlakoměr a měřit se, doma to bylo zase OK. Tak prý mám syndrom bílých plášťů. ![]()
@jaja445
jo o tom syndromu jsem slysela
taky mam nizky, ale drzi se mi to i u dr. ![]()
jinak ja vysledky z cukrovky mam jen proto, ze ta laborka, co jsem tam sla nema smlouvu s mym dr a k nemu nejezdi, tak jsem si pockala asi dvacet minut na vysledky a je to v pohode
az mi prekvapilo, jak rychle se mi cukr odbourava
@EvS dneska je Terka u babicky s dedou, tak jsem trajdala po meste s pritelem a chtela jsem ho donutit si koupit nejake sandale a kalhoty - se z nej asi jednou picnu - nakonec jsme nekoupili nic - on je takovej, ze kdyz to nejak na sebe dostane, tak by to koupil, abych mu dala minimalne na rok pokoj a s botama to same… kdyz uz jsem ho presvedcila, ze si ma zkusit keeny, ze jsou sice drazsi, ale vydrzi mu, tak mu jedny nesedly a druhe byly na nem barevne divne a jine na jeho sloni nohu nemely - no, nebudete verit, ale to zkouseni me i prodavacku hodne vycerpalo ![]()
@kajinkac S tou kosmetikou-chtěla jsem jen vyzkoušet něco jíného než u malýho. Jinak co píšeš je opravdu výběr toho nejlepšího-bepanten super, sudocream jsme používali až o něco málo později. Já jsem si říkala že bych koupila třeba olejíček na masáže(to se u malýho ujalo velmi dobře
).Bylo vidět jak si to vychutnává a pak něco na koupání-sem tam vykoupat i mýdlem. Nevím. S těma chlapama je to všude stejný-já se hlavně dívám po věcech pro malýho a když už na mě. Když není se mnou tak stejně nemá cenu něco kupovat.Je bud v práci nebo raději sedí v autě a čeká. Když už jde tak co by šlo řekne že je to moc drahý-taky ho musím přesvědčovat že to je dražší právě proto že to něco vydrží, je protivnej. Nesnáší nakupování-dokonce i když nakupujem pro něj. Sám by si koupit nic nešel vůbec. Pak příjde dom a řekne-já nemám nic na sebe. Všechno vytahaný, Nebo děravý. Já bych ho někdy zabila ![]()
@Immortalkova Je super že máš za sebou už vyšetření. Nic si nedělej z toho že máš cukrovku.To se po porodu urovná a aspon jsi hlídaná. Já na žádnej test nešla a sháním si nějakej ten glukotest sama abych měla jistotu že je vše O. K.Naštěstí mám kamarádku co má cukrovku, tak mi ho semtam půjčí abych si to nemusela kupovat.Ty spolehlivý se prý už šplhají do tisíců. Takhle ti to aspon půjčí a máš klídek
A doufám že vše je o. k. a křeče už nemáš. Byla jsi už někde na kontrole? Ják to dopadlo?
@Hanulka82 No a s tím břichem-včera jsem si vzala po 14 dnech halenku co jsem měla na sobě asi 3×. Při koupy jsem si říkala jak bude až do porodu.HAHA.Už mi je těsná a před těma 14 dny mi byla ještě volná. Lidi se mě ptají kdy mám termín. Už jsem si říkala jak si ho posunu aspon o měsíc aby se tak netvářily jak mám velký břicho. ![]()
Do toho mě bolí hrozně kyčel a kulhám. Tak to vypadá jak kdybych byla v posledním tažení.
Nevím ale slyšela jsem už že u toho druhýho se to prostě vyhoupne rychleji.Asi to bude pravda.
A mám depky že i přibírám mnohem rychleji. U malýho jsem přibrala celkově cca 10-11 kg a ted už mám navrchu 9.Právě jsem se zvážila a jsem zhrozená. Pokud budu ke konci přibýrat jak poprvé, tak jsem na 20kg. Vše co mám před těh. přitom stále obléknu-kalhoty dopnu pod pupkem, na nohy oblíknu a td. Takže je to opravdu víceméně jen to břicho. Ale je to hrozný.
@Edita27
termin si neposouvej
pak by te stvalo, ze se te lidi ptaji kdy uz zbytecne brzo
vim, ze kamaradka schvalne znamym ze sirsiho okoli rekla termin trosku dyl, aby ji nekamenovali dotazi - kdy uz apod.
a fungovalo a ac ji dr strasili, ze mimi pujde zrejme driv, tak si tam pobylo naopak dele
jo, ja prave tu kosmetiku moc nepouzivam - maximalne ted nejakou tu penu do koupele a na ten sudocream jsem taky presla pozdeji, strasne dlouho vydrzi - mala si s nim ted spis patla bebicka (i mne
) a divim se, ze tam jeste neco je - je schopna se napatlat totiz cela ![]()
jinak ohledne chlapu - kdyby nemel jedny sandale, ze kterych mu pada ta guma okolo, tak nic nereknu, ale uz mi dela ostudu a nenecha si to vysvetlit - nekdy je az moc setrivej ![]()
@kajinkac To byla sranda s tím termínem
.A chlapy jsou prostě jak malý děti. Já pořád říkám, že nemám jedno dítě ale dvě ![]()
Ahoj
tak včera manžel venčil psy i Simonku
a sousedka mně neviděla a ptala se:
Tak co se Vám narodilo Jirko?
Takže asi i to moje bříško už vypadá jen tak tak ![]()
Jinak už mám vypráno a vyžehleno. Kosmetiku použ. Hipp u první holčičky šlo použít jedině to.
Dneska hlídame pejska takže mám doma 3 pesany.
Nejak jsem lína už se mi nikam nechce. Měla jsem v plánu jěšte cestu na Slovensko a do Německa ale nejak se na to necítim. Připadám si jak lachtan
zatím 5 kg nahoře.
@Edita27 píše:
@kajinkac To byla sranda s tím termínem.A chlapy jsou prostě jak malý děti. Já pořád říkám, že nemám jedno dítě ale dvě
ja vim, taky tam mas toho nejvetsiho usmevacka, ktery tam sel dat
… jen jsem chtela napsat, ze kamaradka mela opacny problem
@kajinkac No já to znám. Přenášela jsem 14 dní a to snad každej den někdo volal jak to vypadá jestli jsem stále vcelku. Takže také nicmoc. Poslední týden jsem už ani nikam nevycházela. Byli vánoce a když chtěl někdo dojet dojel, ale my jsme nikam nejezdily ani nechodily max. nákupy..Už to bylo na mě moc.
Ahoj holky, tak u chlapa to mám stejné jako Vy
. To je vždycky boj, když si má jít kupovat něco na sebe - tohle je moc drahé, tohle se mu nelíbí, v tom vypadá divně… Prostě většinou vždycky nějaký důvod jen aby si to nemusel koupit… Takhle jsem ho přes dva roky přemlouvala k tomu, aby si koupil do práce nový oblek
. Naštěstí už ho má doma a rovnou jsem ho donutila, aby si koupil dva, protože než ho zas jednou nutit k tomu, aby si šel koupit nový, tak to by asi ten starý už byl rozpadlý
.
Jinak já u Terinky používala kosmetiku Johnson a byla jsem s ní spokojená… Teď ještě nějak nevím co
.
My bychom chtěli vyrazit ještě na Slovensko na vinobranní a manžel má pořád cukání ještě k tomu moři, ale nevím nevím… Zatím se cítím vcelku fajn, nahoře 6 kilo, ale co na to řekne doktorka to netuším…
Holky můžou být ve 30tt poslíčci? Mě pořád bolí ta kyčel a vystřeluje mi bolest tak i do břicha že už se asi zblázním. Ale jen na jedné straně co mě bolí ta kyčel. Pak to povolí)bolí mě to pořád, ale né tak moc) a pak zase. Včera mě to začalo, ale ne tak moc a večer. Vnoci mě nic nebudilo. Já už nevím co mám dělat. Chlap v práci, mám vařit a gyn. mi to nebere. Já se sama nikam nedobelhám. Jak vlastně vypadají poslíčci? Já je u malýho neměla, ale je to jediný co mě napadlo.Tak se prosím nesmějte. Chce se mi už brečet.
@Edita27 píše:
Holky můžou být ve 30tt poslíčci? Mě pořád bolí ta kyčel a vystřeluje mi bolest tak i do břicha že už se asi zblázním. Ale jen na jedné straně co mě bolí ta kyčel. Pak to povolí)bolí mě to pořád, ale né tak moc) a pak zase. Včera mě to začalo, ale ne tak moc a večer. Vnoci mě nic nebudilo. Já už nevím co mám dělat. Chlap v práci, mám vařit a gyn. mi to nebere. Já se sama nikam nedobelhám. Jak vlastně vypadají poslíčci? Já je u malýho neměla, ale je to jediný co mě napadlo.Tak se prosím nesmějte. Chce se mi už brečet
jee, zrovna jsem si taky chtela prijit postezovat a na neco podobneho zeptat… je mi blbe, mam uplny navaly a vystreluje mi bolest pro zmenu do zad… s poslickama ti neporadim, ja je nemela
ale kamoska je mela od sedmeho mesice cele dny, i ji prave dr rikal, jak porodi driv, ze uz se to chysta a ona pak prenasela… vubec nevim, co s tema zadama, uz mi to vzalo vcera a ted znovu, navic mi trochu poboliva podbrisko, ale asi to bude tim, ze mala je v brisku jako dabel - porad kope a kope
@k acka vy chcete jet jeste k mori? to te obdivuju, ja bych to nedala - v pondeli jsem mela den plny energie, uklidila jsem cely barak a fakt jsem se citila super, ale ted mam pocit, ze jsem jak slonice a vsechno me boli… mala je u babicky, tak jsem se sla natahnout a asi tu nejakou dobu vydrzim
@Edita27, já jsem poslíčky měla, ale jen křížové bolesti stejně jako u porodu takže nevím jestli Ti s tím poradím… Ale u mě to bylo tak, že to byla stálá bolest nikoliv po nějakých minutách nebo intervalech…
@kajinkac, manžel by moc rád a já v podstatě taky, ale hodně záleží na tom co mi řekne v pondělí doktorka na kontrole a taky jak se budu cítit. Mám to jako Ty, některé dny toho stihnu a udělám a druhý den jsem naprosto k. o. a vyčerpaná…
Poslíčky mně taky zajímají. Taky vlastně ani nevím co je poslíček a co ne. Ja to mám tak že mi vystreli šílená bolest z břicha až dole a mám pocit že mimi snad vypadne. žeby poslíčky? Ale jinak záda mně bolí dost hlavne na pravý straně uvažuji že se objednám na masáž.
Někdy si připadám jak stařenka že mně vše bolí ![]()