Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
prosím o radu. Poslední týden a půl jsem si všimla, že má malý po ránu a někdy i po delším spánku (v kočárku) oteklá horní víčka. U obou očiček souměrně.
Je to v pořádku, nebo máme jít radši na paní doktorkou?
Nevím, jestli to má spojitost, ale zhruba v době, kdy jsem si toho všimla, jsem mu začala dávat do prikrmu i maso a spolu s tím začal pít čaj. Může to být i tím?
Je mu 7,5 měsíce a kromě oběda (maso+zelenina) a jednou za 2 dny kaše k snídani je kojený.
Děkuji za zkušenost a názory.
Kazdy ma po spanku oci trosku otekle, ale pokud sledujes zmenu, tak to res s doktorem. Souvisi to nejspis se zatizenim metabolismu bilkovinami ze stravy. Urcite to res, nechej si udelat krevni testy, krevni obraz nestaci, vhodna i biochemie a donesla bych moc ve zkumavce, pokud se ti podari nejak zachytit.
Nepoužíváte nějaké vůně? aromalampy, difuzér, silně vonící aviváže?
Sušíte prádlo kde?
Zkusila bych se zamyslet nad tímto.
@cancerka
Nic z toho, dle mého názoru, nemůže mít na otoky vliv. ![]()
Vůně, aroma lampy nepoužíváme. Nám peru v práškovém Jelenovi, malému v Jelínku mimi, bez aviváže. Teď suším v sušičce.
V ložnici kvůli prachu vytírám 2× týdně, hodně větrám a převlékám taky často. Vlhkost máme ideální.
Každopádně děkuju za tip.
Zkusím teď pár dní nedávat maso a až bude, tak ho ubrat. Snad to pomůže, případně půjdeme za doktorem.
Děkuju