Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to normální, miminko je ještě malinké a stačí když se otočí na druhou stranu a necítíš nic 😊
Ono se hybe kazdy den, ne ze by cely den odpocivalo. Ale je to jak pise @Asiina.
Ahoj, obnovuju diskuzi se svym dotazem:)
Jsem 23+1, malou citim uz tak od 17tt (bublinky), poprvy vic kopla ze to bylo citit do dlane na konci 19tt, no a poslední dobou kopala uz fakt hezky. Ted v pondeli a utery tam predvadela doslova psi kusy, kopanecky se daly krasne chytit do dlane, vzdycky kopala rano a dopo po svacine, pak klid a pak navecer znovu. Jenze vcera kopala daleko mene intenzivne a dneska kope jeste min. Rano tak dvakrat do mocaku, parkrat se mi oprela o zebra, ale jinak nic. Ticho. Pres angel sounds jsem si poslechla srdicko, to bilo, ale jinak byl okolo docela klid, normalne tam slysim i jak se mrska, i kdyz ty pohyby zrovna nejsou citit. Vim ale, ze je porad jeste brzo a nekdy se ty pohyby mohou na par dni uklidnit a pak zacit nanovo. Navic mam placentu vpredu, ta by to taky mela docela tlumit.
Mate nekdo podobne zkusenosti?
Ted zrovna citim, ze si zase sprajcla nozky mne pod zebra, ale jinak nic. Dam ji jeste vecer, ale jestli bude i nadale klid, rano volam a jedu za MUDr. Nemam za sebou ten prubeh uplne jednoduchy, tak se nechci zbytecne stresovat :/
Je to normální, ja cítila až později denně, jinak jsem necítila třeba den v tomhle týdnu, klid ![]()
@aannnnaa Momentálně jsem 32tt, takže malej už je velikej a jde cítit každý jeden pohyb, ale někdy kolem 24-27tt měl takové období, kdy už pohyby byly cítit každý den a pravidelně nějakou dobu. Byla jsem zvyklá, že o sobě dával vědět každý den, když jsem si lehla a chtěla jít spát, z ničeho nic se ale jeden večer kolem toho 24tt nepohnul, což mě znepokojilo, protože to dělal každý den už třeba 3 týdny, pak se ale nehýbal ani celý následující den a já začala mít strach (bylo to myslím úterý a já v pátek měla prohlídku, tak jsem si říkala, že to nebudu řešit), ale když jsem večer ulehla do postele, tak o sobě dal pořádně vědět a celý ten den mi pěkně vynahradil, pak i celý následující den o sobě dával vědět až moc
. Takhle to měl cca do toho 27tt, kdy prostě měl dny, kdy jsem necítila nic, a pak mi to pěkně vynahradil, až to občas bolelo
. Placentu mám také na přední straně. Malý je absolutně v pořádku a teď už o sobě dává vědět občas až moc ![]()
Reaguju trochu mimo téma. (Já začala cítit pohyby až nejak v 22tt a to dost slabě, někdy si zakopal dost, ale celkově bylo více velmi klidných dnů).
Ale co jsem chtěla, děkuji moc za připomenutí toho, když byl v bříšku
od porodu a už je to přes rok a půl se mi ty krásné pocity z těhotenství vybavily právě teď, když tady čtu o vašich miminkách ![]()
Ahoj, ráda bych se připojila s dotazem. Momentálně jsem 17+2tt. V posledních dnech jsem poznala, že už cítím první pohyby. Ale spíš takové jako by mi tam něco bublalo nebo to občas cukne, jako když máte malou křeč a cuká vám kůže. Samozřejmě navenek nic vidět nejde, ale uvnitř je prcek fakt aktivní. A já se ptám: Je to jako normální? Jsem prvorodička a už to cítím tak brzy? Den ode dne jsem si jistější, že jsou to pohyby, protože je mám v určité denní době (dopoledne a večer když přijdu z práce a odpočívám). Nic mě nebolí, nic mě netrápí. Jen mi to přijde divný, už mám takový ty myšlenky, že co když má prcek uvnitř nějaký problém nebo málo kyslíku, když se tak výrazně cuká. Prostě mám strach… Poradíte?
![]()
@Any219 píše:
Ahoj, ráda bych se připojila s dotazem. Momentálně jsem 17+2tt. V posledních dnech jsem poznala, že už cítím první pohyby. Ale spíš takové jako by mi tam něco bublalo nebo to občas cukne, jako když máte malou křeč a cuká vám kůže. Samozřejmě navenek nic vidět nejde, ale uvnitř je prcek fakt aktivní. A já se ptám: Je to jako normální? Jsem prvorodička a už to cítím tak brzy? Den ode dne jsem si jistější, že jsou to pohyby, protože je mám v určité denní době (dopoledne a večer když přijdu z práce a odpočívám). Nic mě nebolí, nic mě netrápí. Jen mi to přijde divný, už mám takový ty myšlenky, že co když má prcek uvnitř nějaký problém nebo málo kyslíku, když se tak výrazně cuká. Prostě mám strach… Poradíte?![]()
Ahoj, já citila pohyby jako prvorodicka od 16+něco, takže se neboj, může se to stát. ![]()
Ahoj, chci se zeptat. Je mozny ze na zacatku (20tt) kope miminko treba jeden den pak jeden ne a pak zas jeden ano? Jakoze nepravidelne, ze treba jeden den odpociva nebo nevim