Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nedávno jsem zakládala diskuzi o tom, že mi moje dvouměsíční dcerka pláče v kočárku než jdeme ven, chvilku usne pak pláče až dokud nepřijdeme domů. Tak jsem testovala všechno možné. Dneska jsem si dala kočárek do bytu a malá je v něm naprosto spokojená ![]()
Ale klid skončí dokud ji nenasadím čepičku. Vyzkoušela jsem snad všechny druhy co mám. I bezešvé, takže jí nic netlačilo. Nevíte co s tím??
@meissa Zkusit kapucu… nemusela by mít pocit, že má něco na hlavě a teplo to v tomhle počasí zajistí dostatečně.
A nejde spíš o to, aby jí nenafoukalo do oušek? Ty kapucky jsou přece jen volnější.
Nic, ani to nepomáhá. Zkusila jsem jí přes ouška přehodit plínečku a je ticho, ale to není řešení. Pořád to padá. Taková BLBOST
Moje to taky nesnáší!! Prostě jí ji nedávám, dávám kapucku a snažím se jí to dát k ouškám. Máme kukličku ale tu zkousla až teď, když je jí téměř malá, takže jí nikde nepadá do očí apod. Ale už je na kukličku zase teplo
Stahovala jsem jí fusak (Emitex) kolem hlavičky, má tam gumu.
Jako mě se zdá, že tam fouká trochu. Jsem zvědavá co budeme dělat v létě proti sluníčku pokud z toho nevyroste.
@meissa V létě nic… moje děti nikdy nic proti sluníčku nenosily a žijí
letos je stejně ještě malá na to aby byla přímo na sluníčku a příští tok už to zas zvládne bez čepice.
@j.a.n.i1 No jestli bude moje dítě po mě, tak bude muset mít na hlavě i v létě. Mě stačí pět minut na sluníčku bez pokrývky hlavy a už je mi špatně ![]()
@meissa Zkus kuklu, delaji se i tenke ![]()
Jinak dvouletacka doted nesnese nic na hlave, v zime jsem ji davala kuklu a ve velke zimne ji aspon chvili snesla ![]()
Já zkusím tu kapucku ještě a jdeme ven. Teda přijít na to co je tak malému mimču je zážitek. Jsem maminkou poprvé a teprve dva měsíce. A občas teda fakt tápu.
Já bych teď do hlubokýho kočárku na hlavu nic nedávala, pokud ji nebudeš někde vytahovat, pokud jo, tak jí tu čepičku nasaď těsně před vyndáním… venku je 20°C ve stínu, v kočáru jí bude hic… v létě stejnak nesmí na sluníčko, ve stínu může být bez čepky a v zimě už bude mít zase úplně jiný vrtochy
@meissa V korbě teď už čepičku potřebovat nebude. Dá se čekat, že si během léta ještě nesedne a nebude zdrhat, takže bouda/slunečník/clona to celkem jistí.