Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kdyz byl hodne malicky, tak jsem mela taky takove neco jako hnizdecko na gauci, nebo v satku, ale to bylo tak na sestinedeli, od dvou mesicu je na hraci dece nebo puzzlich, nebo v satku, mame i lehatko ale to vyuzivam jen kdyz jsme spolu sami a ja potrebuju varit nebo uklizet a maly ma vyspano. Kdyz se sudla a nechce spat sam, tak je v satku. Taky mame maly byt, tak je to tu holt dost nasackovane
Taky nejsem moc zastance tech lehatek, ale mame takove, ktere se da dat uplne do lehu ![]()
No a proč by ne? Malá na začátku ležela na gauči v hnízdu a posléze na hrací dece, dokud se nezačala otáčet
.
Co treba vlozna taska co se pouziva do kocarku a nechat na zemi? Jinak kdyz spal tak v postylce nebo kocaru. vetsinu casu byl na zemi na puzzlich, valel se po me, v sestinedeli spal prakticky jen na me.. moc jsem nenosila
A teď schválně upgrade dotazu - do čeho dáváte mimi, když máte starší dítě, které dovádí všude, a ještě vám doma běhá na volno zvíře
Zatím mám malou v takové té nemocniční postýlce od Linetu (pronajato) a pak asi ohrádka s pěnovou podložkou, jinak mě nic bezpečného nenapadá… Mám teda v místnosti ještě cestovní postýlku, ale na úplně malé dítě mi nepřijde moc komfortní, protože je hluboká a není tam žádná možnost zvýšení podlážky. Ale na odkládání věcí je zatím fajn ![]()
Dávala jsem mladší do ohrádky na hracídeku, bylo to pro její bezpečnost, první dcera měla 20 měsíců. Taky jsem měla košík. A když jsem byla u nich, tak normálně na zem na deku.
@Narysa mimco dávám od narození na zem, starší ideálně do rohu tak, aby starší děti behaly jen kolem nohou. Zvíře nemáme.
Hnízdo využije tak 4 měsíce, pak už se prcek pretaci atd.. My máme penove puzzle a dítko na něm. Plus hraci deka
Úplně malé miminko jsem měla v hnízdečku na gauči běžně. Máme spojenou kuchyň s obývacím pokojem a krásně jsem na něj viděla třeba od plotny. Většinou stejně spal nebo se kojil, nenáročné miminko. Později byl na hrací dečce na pěnových puzzlích taky tak, abych na něj viděla. Stejně tak to plánuji s druhým.
Měla jsem miminko normálně na dece na zemi, od prvního dne, bylo spokojené a všechno v pohodě.
Měla jsem lehátko a buď byl malý u mě a nebo v lehátku. Na druhou stranu je to otázka pár týdnu, než půjde na zem, na deku pod hrazdičku.
Klidně bych koupila ten mojžíšův košík v bazaru, jsou jich mraky a pak ho prodala. Dělala jsem to takhle s většinou výbavičky. Na sedačku bych dítě nedávala, stačí, aby měla trochu klopený sedák a mimino bude zapojovat nestejnonměrně svaly a později bude mít problém. Já teda měla koš na kolečkách a nemůžu se to vynachválit.